Huawei e180 och Windows 7 :P


Ralf
 Share

Recommended Posts

Hejsan !

Jag vet ej om denna post hamnar rätt men annars får ni flytta på den !

Jag har en Samsung NC10 och lagt in W7 på den och nu försöker jag få i gång min USB sticka (huawei e180) med mobila bredbandet (tre)

men vill inte funka helt enkelt , någon har någon lösning.

Installationen går utmärkt och inga konstigheter , när jag sen trycker på skrivbords ikonen händer inget !!

Link to comment
Share on other sites

Hejsan !

Tack för era svar

Får den inte till att koppla upp det står "Default configuration does not exist"

Någon som vet om jag måste skapa något i W7 ( inställning eller liknande) trodde det var plug å play !

Någon ?

Link to comment
Share on other sites

Hejsan munketh

Verkligen tacksam för du hjälper mig.

Jag var nu inne i Tools>Options>Profile Management> " Där skapa jag en ny profil och APN > Static och fyllde i APN: net.tre.se men hjälper inte får upp fel medelande "Network Connection Prompt" Error 619:A connection to the remote computer could not be establish , so the port used for this connection was closed"

Tacksam för hjälp !

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Hejsan !

Tack för era svar

Får den inte till att koppla upp det står "Default configuration does not exist"

Någon som vet om jag måste skapa något i W7 ( inställning eller liknande) trodde det var plug å play !

Någon ?

Vi har antagit att det är 3 som du har som din mobiloperatör. Jag har själv en 169:a och till den fanns det en nyare version att ladda ner. Det borde göra för din också. Kolla noga ifall det är samma fil för flera olika typer av modem. Kan säga att för mig fungerar det väldigt bra. Var inga problem vare sig att uppdatera eller att koppla upp sig.

Eftersom ditt problem uppstod i mars så hade du en betaversion av W7. Har du installerat RC eller RTM och prövat nu?

Så här skriver i alla fall 3 om inget händer när du trycker på connect-ikonen:

"Du behöver uppgradera ditt modem med nya 3Connect.

Gå hit och välj ditt modem i menyn och följ därefter instruktionerna" http://www.tre.se/templates/Sporg3_03.aspx?id=31707

Börja med det. Som sagt för mig fungerade helt perfekt efter nedladdningen och uppgraderingen.

Edited by perbear
Link to comment
Share on other sites

Detta Funka för mig längesedan , med 3 och deras E180

Det hela handlade i grund och botten att Program varan ( java eller flash av något slag ) behövdes uppdateras.

Så du får helt enkelt bara uppdatera programvara i stickan !

Jag kör W7 RC och 3 som operatör med E180 utan minsta problem

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Vad säger ni kan man få det att fungera!

Det är operatören 3 jag använder mig av ja.

Jag har väntat på någon officell releas hur länge som helst nu.

Har haft så klart senaste versionen av modemet länge nu. (uppdaterat å klart)

Men kan skriva över samma version igen för säkerthets skull.

Skulle verkligen behöva få igång detta idag då vi ska ut med laptopen imorgon på skattjakt :-)

Så om ni har några tips så dela gärna med dessa.

Som ni ser på min bild så får jag ett avgörande fel.

e180.png

Förslag?

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Maila mig era drivers kanske?

iså fall till Gandalf_mf (at) hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

Hoppas du stoppar i stickan i samma usbingång hela tiden annars kan det bli som i bilden ovan (Devise unplugged)

Om jag stoppar i min sticka i en annan utgång så blir det så också, jag har Mobilt bredband via bredbandsbolaget

Link to comment
Share on other sites

Installationen går utmärkt och inga konstigheter , när jag sen trycker på skrivbords ikonen händer inget !!

Efter installation av java

www.java.com

Så verkar jag komma längre.

Dock är det så att när jag ska köra igång 3connect klikcar på iconen så händer det inget!

Känns det bekant?

(Ska testa att uppdattera modemet igen.)

Skam den som ger sig.

Nu när jag vet att det går att få det att fungera.

Edited by fastiz
Link to comment
Share on other sites

Ändrar rubriken, tar bort [LÖST] tills det är ett faktum för alla postare..

Tackar ;)

I lite djupare undersökningar så verkar det som det saknas något (Dependent Assembly) för att få igång 3connect.

gissar jag men vad är det för någon applikation tro,

Har nu också installerat senaste flash player som var nämnd i trådarna ovan.

Ännu en ominstallation utan resultat.

Log från event app loggen.

Log Name: Application

Source: SideBySide

Date: 2009-10-09 11:26:27

Event ID: 33

Task Category: None

Level: Error

Keywords: Classic

User: N/A

Computer: PC

Description:

Activation context generation failed for "x:\Program Files\3\3Connect\wilog.exe". Dependent Assembly Microsoft.VC80.MFC,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="8.0.50727.762" could not be found. Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.

Event Xml:

<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

<System>

<Provider Name="SideBySide" />

<EventID Qualifiers="49409">33</EventID>

<Level>2</Level>

<Task>0</Task>

<Keywords>0x80000000000000</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2009-10-09T09:26:27.000000000Z" />

<EventRecordID>9541</EventRecordID>

<Channel>Application</Channel>

<Computer>EEE-PC</Computer>

<Security />

</System>

<EventData>

<Data>Microsoft.VC80.MFC,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="8.0.50727.762"</Data>

<Data>p:\Program Files\3\3Connect\wilog.exe</Data></Data>

</EventData>

</Event>

Link to comment
Share on other sites

fastiz:

http://www.3g.co.uk/3GForum/showthread.php?t=91235

Kanske kan vara något som hjälper

Citat från sidan ovan:

"I have now ended my testing.

The problem is, that the 3 modem software can't work together with Adobe flash 10.

I uninstalled Adobe flash 10 and installed Adobe flash 9, and the modem works again."

Edited by PCGuiden
Link to comment
Share on other sites

Har försökt avinstallera flash helt, men resultatet var det samma.

Har försökt ta hem och uppdaterat modemet med Huawei egen software.

Den hittar modemet, men får fel att den inte kan ringa ut?

Kommer upp fel direkt när jag ska ansluta.

Det verkar vara ett drivrutins problem, då den inte har listat det som ett modem i enhets hanteraren.

Link to comment
Share on other sites

Har försökt avinstallera flash helt, men resultatet var det samma.

Har försökt ta hem och uppdaterat modemet med Huawei egen software.

Den hittar modemet, men får fel att den inte kan ringa ut?

Kommer upp fel direkt när jag ska ansluta.

Det verkar vara ett drivrutins problem, då den inte har listat det som ett modem i enhets hanteraren.

God eftermiddag!

När du installerade modemet, lät du det sitta i USB-porten? Själv har jag ICE-Net modem och måste först installera drivrutinerna, efter detta så sättes modemet i en av USB-portarna för avkänning och sedan görs en fullständig installation.

Nu vet jag tyvärr för lite om Huawei 180, hade själv ett Huawei 220 och har för mig att jag gjorde som jag skrev ovannämda rader. Det är ett antal år sedan så jag minns inte så väl hur jag gjorde, tyvärr.

Men det skadar ju inte att prova som jag gjorde, om du inte redan gjort detta.

EDIT: Var kanske för snabb att posta. Avinstallera drivrutinerna, ta bort modemet och sedan installera på nytt drivisar. Sätt sedan i modemet och se vad som händer.Eventuellt kan du även prova att köra modemet kompatibelt med XXX. X=Operativsystem, typ W-98, Me, Vista osv....

Vänligen: Sunshine

Edited by Sunshine
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share