Jump to content

Skärm dör, återuppstår efter batterislut


Kaffemoster

Recommended Posts

Jag har en Asus EEEPC 904 HD som jag köpte i mellandagsrean, alltoftare nu så dör min skärm. Från början var det att om jag hade stängt av datorn lade skärmen av precis när Windows startat. Nu kan det dyka upp även mitt när jag håller på att använda datorn. Om jag då dödar datorn hårt genom att hålla nere powerknappen i tio sekunder (eller vad det är) och sen startar igen, verkar allt funka - tills windows ska dra igång på allvar, då blinkar skärmen till och blir sen svart. Det går att starta i felsäkert läge, men det hjälper inte att därifrån gå till senast fungerande konfiguration.

Däremot om jag lämnar datorn på, och drar slut på batteriet så kan jag starta datorn normalt sen igen när jag laddat batteriet.

Jag har inte installerat något nytt i drivrutinsväg för grafikkortet (för nog måste det ju vara något mjukvarurelaterat, eftersom skärmen FUNKAR, bara inte med windows xp, home edition i normalläge) - det enda jag installerat är från windows update.

Kan det vara att det finns någon minnesläcka eller dylikt på grafikkortet, eller varför lägger skärmen av efter en viss tids användning?

Är det någon som har något klokt att säga, och råda mig vad jag ska göra för att få bukt med problemet?

Link to comment
Share on other sites

Hej

Verkar vara något som sitter löst i skärmanslutningen, troligen den platta, breda kabeln som ansluter skärm med dator (syns inte)utan at montera ner den, med tanke på att din dator bara är 3 månader gammal så tycker jag du ska lämna in den på garanti rep.

/ starplus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...