Jump to content

Installera senaste Nvidia-drivrutinerna på bärbara datorer


Recommended Posts

Denna guide gäller för: Samtliga versioner av Windows7.

Nya Nvidia-drivrutiner släpps ganska ofta och även om Nvidia själva numera erbjuder drivrutiner för bärbara datorer och dess mobila grafikchipset så går Nvidias officiella drivrutiner inte alltid att installera på vissa typer av bärbara datorer, exempelvis Sony VAIO, Lenovo Thinkpad och en del andra bärbara datormärken och modeller . Det finns dock ett sätt att kringgå detta. När du följer denna guide kommer du att kunna installera de senaste Nvidia-drivrutinerna även fast Nvidias installationsprogram säger att den inte hittade något grafikkort som stöds.

<h4 class="header1 header2">Steg 1 - Ladda ned de officiella eller inoffciella Nvidia-drivrutinerna</h4>

Börja med att ladda ner de officiella drivrutinerna från Nvidias webbplats (eller de senaste inofficiella från forumet på Laptopvideo2Go).

nvidia1.png

 

Steg 2 - Ladda hem en modifierad INF-fil

För att få stöd för alla Nvidias grafikkort brukar sajten Laptopvideo2Go göra en modifierad INF-fil för alla drivrutiner som släpps. Alla grafikkort har per modell ett unikt hårdvarunummer och dessa lagras i INF-filen. I de officiella Nvidia-drivrutinernas INF-fil finns inte alla dessa hårdvaru-ID:n med och därför kan den drivrutinen inte installeras på alla datorer med Nvidia-kort. Den modifierade INF-filen innehåller däremot så gott som alla hårdvaru-ID:n för Nvidias grafikkort och kan således installeras på så gott som alla datorer med att Nvidia-kort, må det vara stationära eller bärbara datorer. Ladda hem den modifierade INF-filen från LaptopVideo2Go (välj drivrutinsnummer samt 32- eller 64-bit och sedan "Modded INF") och spara den i mappen där du packade upp dina drivrutiner. Om du tillfrågas om du vill ersätta den INF-fil som redan finns väljer du Ja.

nvidia2.png

 

<h4 class="header2">Steg 3 - Installera drivrutinerna</h4>

I Windows Utforskaren går du nu till mappen där du packade upp drivrutinen och startar setup.exe. Installationsprogrammet startar nu och den nya drivrutinen kommer om du gjort rätt med största sannolikhet att installeras utan problem. Får du problem eller undrar du något så posta en fråga i forumet på alltomwindows7.se.

nvidia3.png

 

<h4 class="header2">Avancerat - anpassa INF-filen själv</h4>

Om du är lite händig kan du själv modifiera INF-filen till att fungera med just ditt grafikkort. Detta gör du genom att först ta en INF-fil där du vet att det finns stöd för ditt grafikkort, sök så på modellnumret, exempelvis "Nvidia Quadro NVS 110M" och leta upp rätt rad som i detta fall ser ut som:

NVIDIA_G72.DEV_01DA.1  = "NVIDIA Quadro NVS 110M"

Kopiera sedan delen "01DA.1" och sök efter den i INF-filen, du hittar då en rad liknande:

%NVIDIA_G72.DEV_01DA.1%  = nv_NV3x_DOEB,             PCIVEN_10DE&DEV_01DA

När sedan en ny drivrutin släpps så klistrar du helt enkelt in dessa två rader på motsvarande ställe i den INF-filen och vips så kan drivrutinerna installeras utan problem!

nvidia4.png

Läs även inlägget HOW TO: Modify and install Nvidia drivers for mobile graphics chipsets in Windows 7 when all else fails jag skrivit på The Experience Blog för mer information.

artikelslut.png

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...