Gå till innehåll

Reparera en trasig systemåterställning [Windows XP]


Venoms

Recommended Posts

Det finns blandade känslor för Systemåterställningen i windows xp. De finns de gånger som funktionen har räddat skinnet på mig när ett totalknas varit faktum.

Ibland så tycker vissa antivirusprogram att återställningen är i vägen och om det slutar att fungera, kan det bli en svår nöt att knäcka.

Det enklaste symptomet på att återställningen är ur funktion är att det inte går att göra några återställningspunkter längre och du kan inte återställa några heller. De flesta användare märker inte detta, och det gör inte proffs heller...

Det finns möjligheter att ominstallera systemåterställningen igen om det blivit skadat eller avinstallerat på något sätt.

Den enda nackdelen är att alla gamla återställningspunkter försvinner, men om du måste ha ett fungerande återställningssystem är det den möjligheten som finns.

Ominstallera systemåterställningen

1. Aktivera visning av gömda och systemfiler i explorern.

  Kontrollpanelen -> Mappalternativ -> Visning, under "Avancerade inställningar" markera "Visa dolda filer och mappar" och nedanför den Avmarkera "Dölj skyddade operativsystemfiler (rekommenderas)". Glöm inte att markera den igen senare.

2. Start -> Kör skriv: %SystemRoot%inf (enter)

3. Leta reda på filen "sr.inf" och högerklicka och välj Installera.

4. Du kan bli tillsagd att ha windows installationsfiler redo eller i386 katalogen på hårddisken om du installerat sp2, använd %SystemRoot%ServicePackFilesi386.

Om du har virus, trojaner eller annan malwareinfektion och systemåterställningen verkar att fungera korrekt, gör inga försök att ominstallera systemåterställningen förrän du åtgärdat problemen med dessa problem först. Som sagt tidigare kommer systemåterställningen att ta bort alla tidigare återställningspunkter och de är kanske den enda möjligheten du har att få tillbaka förlorad data på.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...