Jump to content

Nekad åtkomst


Papageno

Recommended Posts

Hej !

Har fått problem med att öppna program/applikationer!!..Dels programmet "Hjälp och support"..Kan endast nå det genom "sök"..Går ej längre att starta ifrån andra platser (Bl.a. "startmenyn) Får upp följande meddelande:" Går ej att hitta filen helpctr.exe..kontrollera att att du angav rätt namn och försök igen..du kan välja att klicka på start och välja sök" Förstår inte detta!!..Här finns ju ingenting att skriva..Man brukar bara klicka på ikonen."Hjälp och support"...Så startar programmet automatiskt!!

Nästa problem är "Diskfragmenteraren" ..Kan endast starta den genom "enhetshanteraren" ..provar jag på ordinärt sätt starta ifrån programmenyn "alla program-tillbehör-systemverktyg"..Kommer följande meddelande upp: Filen C:/Windows/system32/dfrg.msc kan inte öppnas..det kan bero på att filen inte finns, ej är en MMC-consol..eller skapats i en senare version av MMC..eller att du ej har rättighet att använda filen"

Vad kan ha hänt??? Har tidigare aldrig varit några som helst problem med ovanstående!!..Någon som hjälpa mig ?????

Edited by Papageno
Link to comment
Share on other sites

Ett tipps kan vara att aktuellt Antivirusprogram har råkat lägga vantarna på dessa filer eller på andra filer som måste finnas för att kunna köra dessa program.

Mitt råd, ta en titt i karantänen på antivirusprogrammet, inte omöjligt att där gömmer sig vissa ledtrådar till vad som hänt om där nu finns något kvar. I annat fall kontrollera rensningsloggarna om programmet sparar sådana.

Link to comment
Share on other sites

Gör en virus och malware kontroll, när/om det är rent, stoppa i din windows xp cd och skriv i "Kör": sfc /scannow

Det betyder att "Kolla systemfilerna efter fel eller saknad av någon", om det är något fel eller någon saknas, ersätts den från din cd.

Efteråt när du är färdig, ominstallera sp3.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...