kan inte installera SP2 fel kod 800F081F


mkh

Recommended Posts

  • 2 months later...

Har också samma problem. Har kört det rekommenderade uppdateringen och när jag tittar i log-filen står det "CSI Missing Deployment Key" på 186 rader, i övrigt verkar det OK. Hittar inte den felbeskrivningen på sidan där jag tankade ned tillägget. Har gjort en sökning på felbeskrivningen också på microsoft-sidorna men hittar inte någonstans vad det kan stå för. Någon som har en ledtråd?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan ju prova att köra en Clean Boot:

Steg 1. Ställ in datorn för en så kallad Clean Boot.

1. Klicka på Start och skriv in MSCONFIG i fältet Påbörja sökning och klicka på Enter

2. Klicka på Första fliken.

3. Klicka sen på Selektiv start.

4. Bocka ur följande alternativ: Läs in autostartobjekt.

5. Klicka på Fliken: Tjänster

6. Bocka i följande alternativ: Dölj Alla Microsoft Tjänster.

7. Klicka på Inaktivera alla.

8. Klicka nu på Verkställ och OK.

9. Välj sedan att starta om datorn och följ steg 2.

Steg 2. Sök efter och installera uppdateringar.

Gå till Startmenyn och skriv Windows Update i rutan "Påbörja sökning". Tryck sedan på Enter.

Klicka på Sök efter uppdateringar i det övre vänstra hörnet.

Installera de hittade uppdateringarna.

Starta om datorn.

Upprepa detta steg tills du inte längre hittar några nya uppdateringar att installera. Gå då vidare till Steg 3.

Notera: Gå vidare till steg 3 oavsett om du kan installera uppdateringarna eller ej.

Steg 3. Återställ datorn till Normal Start.

1. Klicka på Start och skriv in MSCONFIG i fältet Påbörja sökning och klicka på Enter

2. Klicka på Första fliken.

3. Klicka sen på Normal start.

4. Klicka nu på Verkställ och OK.

Ytterligare, testat att uppdatera i FelSäkert läge.

Lycka till!

Mvh

Mats H

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipsen. :)

Nu har jag provat att installera SP2 både enligt beskrivningen för "Clean boot" och i felsäkert läge, men det har inte fungerat. Får fortfarande felkoden 800F081F. :(

Har också precis lagt ett support-ärende på länken ovan så får vi se vad de kan komma upp med.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Prova med att stänga av UAC innan du kör sp2 installationen.

Jag använder inte vista själv men du kommer åt uac genom kontrollpanelen...

Gå till Kontrollpanelen och vidare till Användarkonton. Här klickar du Aktivera eller inaktivera Kontroll av användarkonton (UAC). I nästa dialogruta kryssar du bort Skydda datorn… För att ändringen ska gå igenom behöver du starta om datorn.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hjälpte en med HP dator för att installera SP2 genom Windows Update

fick fel koder

Hämta då SP2 manuellt och laddade ner både engelska och svenska version (för jag vistte inte vilken version skulle ladda ner)

ena av versionen fungerade det bra vid manuellt installation

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=sv&FamilyID=891ab806-2431-4d00-afa3-99ff6f22448d

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har nu också testat att installera med UAC avstängd. Funkade tyvärr inte.

Laddade även ned den version av SP2 som "work" refererat till. Det såg ut som det vara samma som jag redan laddat ned men jag provade den ändå. Det funkade tyvär inte heller.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag sökte på en av felkoderna jag fått hittade jag till en sida (http://technet.microsoft.com/sv-se/library/cc732334(WS.10).aspx) som pratar om Windows Update-loggen och CBS-loggen. Började läsa dessa loggar och får intrycket av att det kanske kan vara något problem med SP1-installationen.

Om jag fattat det rätt fanns SP1 redan installerat på datorn när vi köpte den förra hösten. Det grundar jag på att när jag nyligen (början av december) gjort en systemåterställning, säger system-informationen att SP1 är installerat men den finns inte med i Windows Update över installerade uppdateringar.

När jag nu läser CBS-loggen hittar jag mycket information i stil med:

2009-12-30 08:58:11, Info CBS Appl: DetectUpdate, Package: Package_3_for_
KB936330
~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.0.1.18000, Remote Parent: WindowsRecoveryDisc, Parent Missing (ERROR_FILE_NOT_FOUND), non-critical error, ignored, check case sensitivity

Alla jag hittat pekar på KB936330 (SP1) eller KB937286 (Uppdatering för onlinehjälp).

Ävven följande fel-beskrivningar finns i loggen:

2009-12-30 09:04:16, Error CSI 0000000b (F) Assembly installed and uninstalled with same reference in single transaction (id = @0x32adfd8, guid = {d16d444c-56d8-11d5-882d-0080c847b195}, ref = [160]"Microsoft-Windows-VistaServicePack-UninstallRemoval-Package~31bf3856ad364e35~x86~
en-US
~6.0.6001.18000.Microsoft-Windows-VistaServicePack-UninstallRemoval-Update")

[gle=0x80004005]

2009-12-30 09:04:16, Error CSI 0000000c@2009/12/30:08:04:16.651 (F)
d:\
longhorn\base\wcp\servicingapi\assembly.cpp(572): Error E_UNEXPECTED originated in function Windows::ServicingAPI::CAssembly::AddUninstall expression: ((HRESULT)0x8000FFFFL)

[gle=0x80004005]

2009-12-30 09:04:35, Error CSI 0000000d (F) E_UNEXPECTED #1218512# from Windows::ServicingAPI::CCSITransaction::ICSITransaction_UninstallDeployment(Flags = 0, a = Microsoft-Windows-VistaServicePack-UninstallRemoval-Deployment-LanguagePack, Version = 6.0.6001.18000, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"en-US", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral, cb = (null), s = (null), rid = [160]"Microsoft-Windows-VistaServicePack-UninstallRemoval-Package~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.0.6001.18000.Microsoft-Windows-VistaServicePack-UninstallRemoval-Update", disp = 0)[gle=0x8000ffff]

...samt info-raden:

2009-12-30 09:04:35, Info CBS WER: Generating failure report for package: Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~x86~en-US~6.0.6000.16386, status: 0x8000ffff, failure source: Execute, start state: 7, target state: 0

d:\ som nämns är ju där "recovery"-filerna är lagrade, och det verkar handla om språkversionen "...en-US...".

  • Kan det vara så att den SP1-installation som finns på datorn från start (som jag tolkar det) inte funkar mot den SP2 jag försöker installera? Kan jag kolla det det genom att leta efter specifika filer, eller på något annat sätt?
  • Kan jag utan risk för andra problem installera om SP1, även om det redan finns på datorn?
  • ...eller är jag helt ute och cyklar? Vad kan det vara då? :unsure:

Har tyvärr inte fått något från supporten än som jag kan jobba med. Det är ju jul-ledigheter och sån´t.

Ha en god fortsättning på ert julfirande och ett Gott Nytt År :)

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...

Ominstallation (recovery-skivorna istället för F11) har löst mitt problem. Har fått in både SP2 och allt som windows update föreslagit utan några som helst problem.

Tack för ert engagemang i mitt problem. :)

Jag har lärt mig en hel del nytt på vägen.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.