Sunshine Postad December 11, 2009 Dela Postad December 11, 2009 Glödgad glögg Till en liter glögg 1 helbutelj rött vin 1 tsk kardemummakärnor 3 hela kryddnejlikor 1 kanelstång 1 pommeransskal 2 bitar hel ingefära 1 halvbutelj Brännvin Special 25 sockerbitar till "glöggningen" russin och mandel efter eget önskemål Du blandar ingredienserna (förutom brännvinet) i en stor kastrull och värmer det försiktigt. Över ena halvan av kastrullen lägger du ett galler med sockerbitarna. Sen häller du brännvinet i "glöggen" och när värmen är tillräcklig tänder du på.Var försiktig!!! Flammorna kan bli höga. "Sleva" den brinnande glöggen över socker- bitarna, som då smälter. Släck (med ett kasrullock) efter en stund och provsmaka. Skall glöggen vara sötare, Tänd igen och låt mer socker smälta. När hälften av sockert har smält är det nog lagom. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
e-son Postad December 11, 2009 Dela Postad December 11, 2009 Nu är jag inte kemist, och var ingen direkt stjärna i ämnet under skoltiden, men jag har bestämt för mig att alkohol under 40% inte brinner... Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Mats H Postad December 11, 2009 Dela Postad December 11, 2009 Glödgad glögg Till en liter glögg 1 helbutelj rött vin 1 tsk kardemummakärnor 3 hela kryddnejlikor 1 kanelstång 1 pommeransskal 2 bitar hel ingefära 1 halvbutelj Brännvin Special 25 sockerbitar till "glöggningen" russin och mandel efter eget önskemål Du blandar ingredienserna (förutom brännvinet) i en stor kastrull och värmer det försiktigt. Över ena halvan av kastrullen lägger du ett galler med sockerbitarna. Sen häller du brännvinet i "glöggen" och när värmen är tillräcklig tänder du på.Var försiktig!!! Flammorna kan bli höga. "Sleva" den brinnande glöggen över socker- bitarna, som då smälter. Släck (med ett kasrullock) efter en stund och provsmaka. Skall glöggen vara sötare, Tänd igen och låt mer socker smälta. När hälften av sockert har smält är det nog lagom. :D :P Tackar, detta låter som ngt kul! Mvh Mats H Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Stim Postad December 11, 2009 Dela Postad December 11, 2009 Nu är jag inte kemist, och var ingen direkt stjärna i ämnet under skoltiden, men jag har bestämt för mig att alkohol under 40% inte brinner... Som gammal hembrännare (jodå, visst hände det ibland att man kokade ihop sitt eget en gång i tiden ) har jag för mig det började brinna vid 42 eller om det nu kanske var så mycket som vid 45. Minns faktiskt inte rikligt och 40 kan vara mycket riktigt. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
kudden Postad December 11, 2009 Dela Postad December 11, 2009 Glödgad glögg Till en liter glögg 1 helbutelj rött vin 1 tsk kardemummakärnor 3 hela kryddnejlikor 1 kanelstång 1 pommeransskal 2 bitar hel ingefära 1 halvbutelj Brännvin Special 25 sockerbitar till "glöggningen" russin och mandel efter eget önskemål Du blandar ingredienserna (förutom brännvinet) i en stor kastrull och värmer det försiktigt. Över ena halvan av kastrullen lägger du ett galler med sockerbitarna. Sen häller du brännvinet i "glöggen" och när värmen är tillräcklig tänder du på.Var försiktig!!! Flammorna kan bli höga. "Sleva" den brinnande glöggen över socker- bitarna, som då smälter. Släck (med ett kasrullock) efter en stund och provsmaka. Skall glöggen vara sötare, Tänd igen och låt mer socker smälta. När hälften av sockert har smält är det nog lagom. Har aldrig gjort glögg,men varför kan man inte blanda i strösocker från början tills man är nöjd. Din beskrivning verkar ju livsfarlig. Tänk om man druckit lite pilsner eller vin när man ger sig på detta.(det är ju då man får såna ideer) Det kan ju sluta i katastrof Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Sunshine Postad December 11, 2009 Författare Dela Postad December 11, 2009 Har aldrig gjort glögg,men varför kan man inte blanda i strösocker från början tills man är nöjd. Din beskrivning verkar ju livsfarlig. Tänk om man druckit lite pilsner eller vin när man ger sig på detta.(det är ju då man får såna ideer) Det kan ju sluta i katastrof Receptet såg jag bara, har ej själv provat så jag kan ej svara på detta med sockret....... Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser Fler delningsalternativ...
Recommended Posts
Delta i dialogen
Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.