Jump to content

Kortslutning i USB-port?


Recommended Posts

Hej alla!

Jag är alldeles ny här, hittade detta forum på Google, och jag vet inte om jag postar min fråga på rätt ställe, ber om ursäkt om det blir fel.

Jag har en Dell Inspiron 17, och i går när jag skulle byta låtar på min ipod och stoppade i usb-kabeln så small det till, och datorn slocknade. Och nej, jag använde mig korkat nog inte av Säker borttagning av maskinvara :mellow:

Jag kunde starta upp datorn igen efter ett tag, men nu funkar inte mina usb-portar, så här sitter jag med långnäsa och en sprillans ny dvd-spelare, som jag köpt för att kunna kolla på film via usbn på dvdn. Det känns väldigt beiget.

Jag har kollat på Dells hemsida efter drivrutiner (har lånat ut min egen cd med drivers och utilities som följde med datorn), men är osäker på vad jag ska leta efter. Misstänker oxå (efter att ha googlat en del) att det kan vara moderkortet, men skulle datorn öht gå att starta då? Allt funkar förutom usb-portarna.

Tacksam för svar.

Link to comment
Share on other sites

Tack snälla du för svaret, även om det inte var vad jag hoppades, jag hade hoppats att jag skulle kunna fixa det själv. Laptopen har ju några år på nacken och jag vet inte om det är lönt att lämna in den, kanske lika billigt att köpa en ny. Jag får sova på saken!

/Sonia

Link to comment
Share on other sites

Laptopen har ju några år på nacken och jag vet inte om det är lönt att lämna in den, kanske lika billigt att köpa en ny. Jag får sova på saken!

Jo en laptop "lagar" man inte... man byter hela moderkortet, och det blir nästan garanterat lika dyrt som en ny.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...