Jump to content

[LÖST] @-teckenet fungerar inte?


WillPower

Recommended Posts

Jag testade W7 RC på min lilla netbook HP 2133 i höstas. Fungerade alldeles utmärkt, förutom att @-tecknet på tangentbordet inte funkade. Hur jag än gjorde med olika kombinationer på (det svenska) tangentbordet så fungerade AltGr+3 (£), AltGr+4 ($) och AltGr+5 () alldeles utmärkt, men AltGr+2 åstadkom bara att det aktiva fönstret blinkade till.

Detta hade jag naturligtvis glömt när jag fick möjligheten att köpa Windows 7 Home Premium Upgrade (Svensk) till ett bra pris, och jag installerade härligheten igår kväll. En "ren installation" med ompartitionering av hårddisken. Altt funktar perfekt: nätverk, skrivare, Office 2007, styrplatta, webkamera, allt. Utom @-tangenten. :angry:

Samma sak som förra gången: £$ inga problem. AltGr+2 gör bara att det aktiva fönstret blinkar till. Inget "varningsljud" eller annat, bara ett blink. Samma sak i Notepad, IE, Word, Firefox. Inget @-tecken. Min netbook saknar (förstås) också separat numeriskt tangentbord och kräver lite manövrer för att simulera ett sådant på vanliga bokstavstangenter, varför @-teckent inte kan framproduceras på något annat sätt heller. Lite irriterande när man ska maila!

Jag har sett fler som haft problem med @-tecknet (även på andra datorer) när man kört RC:n i virtuell PC under t.ex. Windows Vista, men jag har inte hört om någon där det trasslat med en genuin och ren installation av W7 original. Någon som har tips?

Edited by WillPower
Link to comment
Share on other sites

Tack för alla svar som försökt hjälpa mig på traven! Jag har hittat lösningen på problemen, men först lite personliga svar:

Torekebab: Ctrl + Alt + siffra är exakt samma sak som AltGr + siffra, dvs det fungerar inte heller.

Sunshine: allt utom AltGr + 2 fungerar utmärkt, alltså även siffran två.

Margrethe: jag förstår inte riktigt ditt inlägg? Jag trycker AltGr och siffran 2 tillsammans (eller förstås Ctrl+Alt+2) för att få tecknet @. Fast det fungerar inte på min dator.

Så, nu till lösningen: många notebooks har någon form av tilläggsprogram till grafikdrivrutinerna för att kunna slå på och av extern bildskärm/projektor, byta upplösning för att passa extern projektor, osv. I mitt fall heter programmet S3 Screen Toys.

Detta program lägger till hotkeys, t.ex. Ctrl+Alt+2 för att byta mellan intern och extern display, se bifogad bild. Men Ctrl+Alt+2 är samma sak som AltGr+2, vilket innebär att S3 Screen Toys kapar den svenska teckenkombinationen för "@". Deaktiverar jag denna hotkey så fungerar @ igen!

Tack för alla förslag åter igen!!

Varma hälsningar

Willpower

post-723-1265100627,94_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte faktiskt nämna det där med just sådana specialprogram tidigare men så tänkte jag att de är väl inte så urbota korkade att de lägger ett kommando på t.ex ALTGR+2 så jag lät bli. Men man ska tydligen alltid utgå ifrån att de är precis så korkade. *suck*

Skönt att det löste sig iaf, ett liv utan snabel-a är ju inte värt att leva. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...