Gå till innehåll

Kör windows update i Firefox.


margrehte

Recommended Posts

Har ju varit en del förfrågningar angående att kunna skippa IE8,undrar då om detta kan vara till hjälp.

Det finns många Windows-användare som föredrar till exempel Firefox framför Internet Explorer. Men det finns ett läge där alla är tvungna att använda Internet Explorer, nämligen i Windows Update (och kusinen Microsoft Update), som inte tillåter någon annan webbläsare. Men det går faktiskt att kringgå detta. Gå till adressen http://korturl.se/jlar {https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59) och Installera Firefox-tillägget User Agent Switcher. Med hjälp av detta går det att få Firefox att identifiera sig för en webbplats som en annan webbläsare, till exempel Internet Explorer.

Efter installation kan du lägga till User Agent Switcher i något av verktygsfälten genom att högerklicka i menyraden och välja Anpassa. Dra sedan tilläggsikonen till önskad plats. Sedan är det bara att klicka på ikonen och välja IE7. Nu går det bra att besöka Windows Update. När du är klar kan du ändra tillbaka till Firefox (Default) igen.

Detta är från sid.118 DATORMAGAZIN NR 8 2009

Redigerad av margrehte
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ett annat sätt att köra Windows Update i Firefox är att använda tillägget Coral IE Tab. Det tilläget gör är att bädda in Internet Explorer i en flik vilket gör att du faktiskt använder IE fast utan att behöva lämna Firefox. Det går att ställa in Coral IE Tab så att vissa sidor öppnas i en "IE-flik" som standard.

Det här tillägget är också bra att ha om man använder Live SkyDrive för det gör så att man kan få drag-and-drop stöd för filuppladdning även i Firefox.

Läs mer och ladda ner tillägget här.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...