Jump to content

Uppgradera till Win 7 utan kontakt med internet?


Skogsbullen

Recommended Posts

Jag har en helt ny HP-laptop (jag har inte ens startat den!) som jag skall uppgradera från Vista till Windows7. Jag har köpt ett uppgraderingskit från HP med en skiva märkt:"Windows 7 Home Premium Upgrade Media".

I instruktionen står det att man skall ha internetkontakt när man uppgaderar. Måste man det? Jag har inte installerat något antivirusprogram, och dessutom ligger min bredbandsuppkoppling nere för tillfället. Planen är att göra en "ren" installation av Win7 innan jag börjar använda datorn.

Edited by Skogsbullen
Link to comment
Share on other sites

Vad jag förstår så behöver du INTE ha uppkoppling för själva uppgraderingen. Däremot är det en bra idé att ha uppkoppling direkt efter uppgraderingen så det finns en omedelbar möjlighet att hämta saknade drivrutiner till Windows 7 (om nu sådana behövs). Aktiveringen av W7 kan du ta vid ett senare tillfälle...

// Mange

Link to comment
Share on other sites

Själv så har jag aldrig behövt göra så... det enda som saknas under min W7-installation är just nätverkskortet. Detta måste jag lägga in manuellt från hämtade drivrutiner (från tillverkarens hemsida)... så min installation kommer inte ut på nätet ändå.

Mange

Link to comment
Share on other sites

Såhär står det i den medföljande instruktionen:

"Klicka på Hämta de senaste uppdateringarna för installationen från Internet (rekommenderas). Du behöver en fungerande internetanslutning"

Kan man strunta i det?

Det är en fördel att göra det eftersom eventuella kritiska fixar för att uppgraderingen skall gå igenom då kan hämtas hem. Men som manneman säger kan det mycket väl fungera ändå. Jag skulle dock ta det säkra före det osäkra ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu är det fixat. Jag fick igång bredbandet, så jag körde med nätkontakt i alla fall. La först in brandvägg och antivirus i Vista, sedan fick jag göra det igen efter installationen av Win7. Inga problem med själva installationen av operativsystemet. Jag körde en anpassad (ren) installation eftersom datorn var ny och jag inte hade några egna filer eller program installerade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...