Jump to content

Snyggaste bakgrundsbilden till Windows 7!


Andreas Stenhall

Recommended Posts

Tävla och vinn Windows 7 Ultimate-licenser! Var med i fototävlingen som alltomwindows.se arrangerar.

Skicka in din bästa Windows-bakgrundsbild innan den 23:e maj så kan du vara med och tävla. Temat är svensk natur. Du kan vinna fina priser – vi delar ut fem Windows 7 Ultmate-licenser till de vinnande bidragen. Du kan ta redan befintliga naturbilder eller varför inte ta fram kameran och fotografera något vackert i naturen. Tävlingen riktar sig till både amatörer och proffs, vuxen som barn, i hela Sverige. Det är helt fritt att delta i tävlingen. Det enda du behöver göra är att registrera dig som medlem hos alltomwindows.se och ladda upp din bild i galleriet.

Tävlingsinformation

Tävlingen sker på alltomwindows.se-sajten. Alla deltagande bidrag kommer sedan att publiceras i galleriet i ett separat tävlingsalbum på alltomwindows.se-sajten, där medlemmar på alltomwindows.se-sajten kan rösta i två veckor (24/5-6/6).

Se nu till att ladda upp dina allra bästa bilder och hjälp sedan till med att rösta fram vinnaren!

1 maj – 23 maj: Skicka in dina bilder.

24 maj – 6 juni: Dags att rösta, det vill säga inga fler bidrag kan skickas in.

Tävlingen avslutas 2010-06-06 kl. 23:00.

Du måste vara medlem på alltomwindows.se för att deltaga och var då noggrann med att ange en korrekt e-postadress då vi kommer att meddela vinnarna via e-post. Alla inskickade bilder som följer reglerna kommer att visas i tävlingsgalleriet 24 maj - 6 juni så att alltomwindows.se-medlemmar kan rösta och kommentera.

Tävlingsregler

Samtliga nedanstående regler skall följas för att bidraget skall inkluderas i tävlingen:

 • Alla tävlingsbidrag skall laddas upp i galleriet. Notera att galleriet förblir tomt och att du inte kan se dina uppladdade bilder förrän omröstningen börjar.
 • Tävlingen är en fototävling. Den deltagande bilden skall alltså vara ett fotografi, inte en illustration.
 • Tävlingens tema är svensk natur. Bilden ska vara fotograferad av dig, med fri tolkning av temat.
 • Du måste ha tagit bilden själv och äga rättigheterna till bilden. Information om användningsrätt ligger sist i dokumentet.
 • Det får inte vara några namn eller någon text på bilderna.
 • Det får inte vara några människor på bilderna.
 • Manipulerade bilder är inte ok i denna tävling (vi letar efter naturliga bilder), däremot är normal efterjustering av fotografierna naturligtvis ok (dvs nivåer, kurvor, dammborttagning och efterskärpning).
 • Tillåtelse att fotografera. Fotografen bestyrker att han har fått tillåtelse att fotografera de motiv som finns på bilderna och att han får använda bilderna i fototävlingen.
 • Är du medlem på alltomwindows.se kan du använda befintliga inloggningsuppgifter. Om du inte är medlem måste du registrera dig för att kunna delta. Det är kostnadsfritt att registrera sig. Registreringen är till för att vi ska kunna komma i kontakt med vinnaren och för att du ska kunna rösta. Du kan registrera dig här.
 • En medlem får tävla med 3 (tre) bidrag men notera att en användare under inga omständigheter får skapa flera medlemsprofiler, dvs en fysisk person kan max delta med 3 (tre) bilder i hela tävlingen.
 • Bilder som skickas in kommer INTE att användas i något annat sammanhang.
 • Alltomwindows.se personal får inte delta i tävlingen.
 • Storleken på bilderna ska vara minst 1920x1080 pixlar. Formatet på bilderna skall vara JPEG. Större storlek på bilder accepteras, dock ej mindre. Alla tävlingsbilder skall levereras högupplösta enligt ovanstående formatangivelse för att kunna delta i tävlingen.
 • Endast bilder med naturtema godkänns. Alltomwindows.se kan komma att utesluta (radera) bilder som vi bedömer inte följer regelverket, utan vidare motivering. Bilder som kan uppfattas som stötande raderas också utan att detta meddelas.
 • Bilder från denna webbplats får inte kopieras och användas på andra webbplatser.

Är det något som känns oklart eller om du undrar över något så skicka ett e-postmeddelande till stenis@alltomwindows.se.

Vinster

Vinnarbilder är de 5 bilder som får flest antal röster (oavsett betyg) av alltomwindows.se:s medlemmar. Om två eller flera bilder har samma antal röster rankas bilder med högre betygsnitt högre. Du kommer inte att kunna se de andra bidragen förrän röstningen påbörjas 24/5. Du kan i omröstningfasen rösta på flera bilder som du anser vara värdiga vinnare. Notera att det inte är tillåtet att registrera flera konton för att förbättra sina chanser. Eventuellt fusk leder till direkt uteslutning ur tävlingen. Vinnaren kontaktas via e-post när tävlingen är avslutad. Tävlingsbeslut kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.

1:a-5:e pris: Windows 7 Ultimate Retail (engelsk kartong och skiva, svenskt språkpaket kan installeras)

Tips, idéer och inspiration

I Microsofts officiella galleri för nedladdning av teman och bakgrundsbilder kan du se några exempel på bakgrundsbilder. På Windows-webbplatsen kan du även se hur du skapar ett eget Windows 7-tema av dina bilder som du kan dela med vänner och familj, eller hur du kan använda ett bildspel som bakgrundsbild i Windows 7.

I Fotosidans forum om naturbilder hittar du många tips, idéer och inspirerande bilder, exempelvis diskussionstråden om hur man tar bra naturbilder.

Allmänt

Ansvarsfriskrivning

Tävlingen pågår under perioden 2010-05-01 - 2010-06-06. Vinnarna är de användare på alltomwindows.se som bidragit med ett fotografi som fått högst poäng i betygsättningen. Tävlingen anordnas av alltomwindows.se. Vinnaren meddelas via e-post samt annonseras ut på alltomwindows.se senast 2010-06-13.

Vinsternas värde: 5 st Windows 7 Ultimate (värde ca 3190 kr). All eventuell vinstskatt betalas av vinnaren eller vinnarens målsman om vinnaren är under 18 år. Alltomwindows.se är ansvarigt för de personuppgifter som du skickar in i denna tävling. Personuppgifterna kommer att användas för att administrera denna tävling och sedan raderas. Kontakta alltomwindows.se om du vill ha ytterligare information kring behandlingen av dina personuppgifter eller begära rättelse. Endast ett pris per familj/hushåll och tävling. Vinsten kan ej bytas mot kontanter. Alltomwindows.se ansvarar inte för några extra kostnader runt vinsten (om inte annat anges).

Användning av vinnarbilderna

De konstnärliga äganderättigheterna (inklusive copyright) för bilderna ska kvarstå som fotografens äganderätt. Fotografen beviljar i och med sitt deltagande i tävlingen en världsomfattande, royaltyfri, icke-exklusiv licens till alltomwindows att få använda bilderna i alla format och media och utan tidsbegränsning. Fotografens namn kommer alltid anges tillsammans med bildernas publicering. alltomwindows samtycker till att endast använda bilderna för projektets ändamål (Windows-teman och bakgrundsbilder) och ska ha skriftligt tillstånd från fotografen om alltomwindows önskar använda bilderna i något annat ändamål än detta projekt. Alltomwindows har även rätt att använda bilderna i banners, nyhetsbrev och andra media för att marknadsföra webbplatser för Windows-teman och bakgrundsbilder. Vinnarbilderna får användas på alltomwindows.se för att presentera vinnarna och vinnarbilderna får även användas i redaktionellt material på alltomwindows samt publiceras på alltomwindows.se i anslutning till information om tävlingen. De bilder som inte är vinnarbilder kommer inte användas i något sammanhang. Önskar alltomwindows använda bilder utöver vinnarbilderna ska de kontakta fotografen till bilden.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 62
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Låter trevligt med naturbilder men tittar snabbt ut genom rutan och ser ett ogenomträngligt grått dis... ja det kanske kan bli en bild i morgon när jag skall ta in dom sista OL-Kontrollerna...

En fråga är det tillåtet att ha rekvisita som är uthängt i skogen som motiv?

Link to comment
Share on other sites

La just upp en tråd/bild i galleriet. Men det syns inget? Ska den genomgå någon kontroll innan publicering etc?

Japp, inga bidrag syns förrän 24/5 då alla bilder som uppfyller tävlingsreglerna läggs upp för omröstning.

EDIT: Såg att du laddat upp samma bild två gånger, tar bort dubletten så att du kan skicka in ytterligare två bidrag.

Link to comment
Share on other sites

Jättetrevlig tävling! Det finns så många underbara vackra naturvyer i vårt avlånga land att njuta av. Förstår att bilderna måste hållas dolda tills sista inlämningsdag är klar men hade varit bra med en respons på om man gjort en lyckad överförig av bilderna och en grej som talar om ifall man redan lämnat sina tre bidrag. lite svårt att kontrollera om man gjort någon miss. I efterhand kom jag tex på att jag troligen inte skrivit någon rubrik på ett av bidragen så det var ett ex. på en miss som inte går att rätta till. Hade varit bra att få en respons på om bidraget är godkänt eller om man gjort något fel vid inlämningen av bidraget också. Något att tänka på till nästa tävling kanske?

Link to comment
Share on other sites

Jättetrevlig tävling! Det finns så många underbara vackra naturvyer i vårt avlånga land att njuta av. Förstår att bilderna måste hållas dolda tills sista inlämningsdag är klar men hade varit bra med en respons på om man gjort en lyckad överförig av bilderna och en grej som talar om ifall man redan lämnat sina tre bidrag. lite svårt att kontrollera om man gjort någon miss. I efterhand kom jag tex på att jag troligen inte skrivit någon rubrik på ett av bidragen så det var ett ex. på en miss som inte går att rätta till. Hade varit bra att få en respons på om bidraget är godkänt eller om man gjort något fel vid inlämningen av bidraget också. Något att tänka på till nästa tävling kanske?

Tyvärr finns det ingen bekräftelsesida i den befintliga versionen av galleri-systemet, men jag håller med om att det hade varit önskvärt. Galleriet kommer att uppgraderas inom kort i samband med en större forumuppgradering och förhoppningsvis finns det förbättringar på det området i den nya versionen.

Link to comment
Share on other sites

Guest jens.p

Bilden kan vara tagen när som helst, vilket år som helst, den behöver absolut inte vara tagen just nu.

Ett vackert vårmotiv i all ära.. men,

Det hade varit "intressant" och komplettera tävlingen med den smartaste lösningen för Win7,

som även innefattar: "snabbt och lättnavigerat" skrivbord.

Link to comment
Share on other sites

Guest jens.p

Det låter som en mycket bra idé till framtida tävlingar :)

Hade varit intressant ja, jag har vilda problem att hitta en bra struktur på mitt skrivbord,

det är nerlusat med skräp. Jag har iaf. löst det med olika droppmenyer, rullgardiner å lite annat,

men det går att göra bättre med lite brainstorming - från coachen ..hehe.

Link to comment
Share on other sites

Tävlingsbidraget måste vara fotograferat av dig så svaret på din fråga är med andra ord tyvärr ett nej.

Nu är jag inte med riktigt... självklart skall det vara mina bilder annars kan jag ju inte publicera dom under creative commons heller. Som jag ser det väljer jag bara bort copyrighten... eller har jag missat något?

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag inte med riktigt... självklart skall det vara mina bilder annars kan jag ju inte publicera dom under creative commons heller. Som jag ser det väljer jag bara bort copyrighten... eller har jag missat något?

Sorry e-son, det är jag som är snurrig. Du får såklart ange Creative Commons som "copyright" om du vill det.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
 • Create New...