Jump to content

Veckonummer i Windows LiveMail


Recommended Posts

Stöd för veckonummer finns inte inbyggt. Däremot finns det ett antal workarounds som du kan använda. Se exempel nedan.

Kort uttryckt så importerar du kalenderfiler (ICS-filer) eller prenumererar på publika kalendrar via webbtjänsten Windows Live Calendar och sedan synkas din kalender i Windows Live Mail med webbtjänsten när du loggar in på Windows Live Mail. Läs mer på http://windows.microsoft.com/sv-se/windows7/importing-your-e-mail-contacts-and-calendar-into-windows-live-mail

Alternativ 1 : Prenumerera på publik kalender

Jag skapade nyligen en publik kalender med veckonummer (2010-2017) i Windows Live Calendar. Gå till http://cid-be20e1ed3048bec2.calendar.live.com/calendar/Veckonummer/index.html och klicka på Prenumerera på den här kalendern för att lägga till veckonummerkalendern i ditt konto.

publik_kalender_med_veckonummer.png

När du loggar in på Windows Live Mail med ditt konto så synkas Windows Live Mail med dina webbkalendrar och du ser veckonummerkalendern där också.

wlm.png

Alternativ 2: Importera till befintlig kalender

Vill du hellre infoga veckonumren i en befintlig kalender kan du hämta en ICS-fil och sedan välja att importera den via Windows Live Calender.

Du kan hämta ICS-filen från http://cid-be20e1ed3048bec2.calendar.live.com/calendar/Veckonummer/index.html - klicka bara på Visa ICS i fönstrets vänsterkant.

För enkelhetens skull har jag även bifogat den till detta inlägg. Spara ned den till hårddisken och gå sedan till Windows Live Calendar och logga in med ditt Windows Live ID. Klicka på Prenumerera och välj sedan Importera från ICS-fil.

importera_ics.png

Alternativ 3: Installera en gadget som visar veckonummer.

Installera exempelvis Windows Live Calender beta-gadgeten från http://wlcalendargadget.codeplex.com/

Genom att trycka Windows-tangenten+G kan du snabbt visa gadgeten och då ser du även veckonummer.

wlcalendargadget.png

Veckonummer 2010-2017.zip

Edited by Magnus Simonsson
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...