Jump to content

Recommended Posts

Hej! Det är så att min mamma behöver hjälp med hennes Outlook. Jag installerade Microsoft Office 2003 på hennes dator som är en bärbar, HP, ungefär ett år gammal.

Outlook och alla andra program som Word, Excel har fungerat felfritt och gör fortfarande det förutom Outlook.

När man klickar på hennes mailadress (hyperlänk) på någon hemsida hon har den på. Så kommer det upp Outlook, och man kan fylla i sitt brev. Problemet är att när man skickar iväg brevet så får hon det inte till sitt e-mail konto.

Idag var jag hos henne och testade det och när man skickar iväg det klickar det till i webbläsaren som om det har skickat iväg något, men något e-mail får hon inte till sitt hotmail konto. Hon har också frågat en väninna om att testa skicka iväg från sin dator, men hon hade tydligen fått något error.

Jag vill också säga att det har fungerat innan att skicka genom hemsidan med e-mailen som blir en "hyperlänk". Men eftersom hon använder facebook och msn allt mer idag så har hon inte märkt av när detta problemet kan ha uppkommit.

Är det någon som har en lösning eller någon idé vad som kan vara krånglet till det här?

Jag funderar på att skaffa windows office 2007 till henne för att se om det hjälper. Men jag vill kolla här med er datorkunniga först. :)

ps. Jag kan inte så jättemycket om programmet så är det för avancerat då kanske jag inte förstår, bara så ni vet.

Edited by clownfish
Link to comment
Share on other sites

Det verkar som om det är en inställning som klickar.

Kan hon skicka ett mail till någon annan som har en hyperlänk till mailen?

testa här på denna länk: http://www.tourdevarmland.com/?page_id=34 Använd den sista mailadressen master@pcguiden.org klickar du på den så skall ett nytt meddelande komma upp som du skall skriva i och sedan skicka... Funkar inte det är det utgående mail som är felinställt... Hos mig ser det ut som följer:

post-9713-031493600 1279471237_thumb.png

Men Outlook och hotmail brukar inte vara vänner utan outlook connector.

Hoppas du fattar något av detta

Edited by PCGuiden
Link to comment
Share on other sites

Hej PCGuiden! Tack för din Respons! Det går varken ta emot eller skicka genom den e-mailen som hon har hyperlänkad på den hemsidan. Tror det är hennes egna hemsida, men det ska väl inte ha någon betydelse.

Så om det är en inställning som bör ändras eller tilläggas t.ex. kan det bli lite problem eftersom min okunnighet inom Outlook. Men har du någon idé vad som kan ligga bakom det här att det varken går att skicka eller ta emot brev till hennes e-mail konto tack vare Outlook, så är jag väldigt tacksam över det. Kan då försöka kolla lite på hennes inställningar nästa gång jag hälsar på.

Hon kan skicka annars hur smidigt som helst ifall hon skickar genom hotmail.com och andra kan också skicka genom deras e-mail program till hennes e-mail konto.

Det verkar bara vara från hennes hemsida eller vart hon har den här e-mail adressen upplagd, det krånglar, så förmodligen är det som du säger ett inställningsfel.

Mvh

Clownie

Link to comment
Share on other sites

Jag kan återkomma när jag kollat upp det. Men såvitt jag fått höra idag så har några försökt skicka, och det har inte fungerat så de har fått skicka genom t.ex. hotmail.com t.ex. med deras egna e-mail klienter.

Men jag återkommer när jag har tid, måste iväg strax.

Tack än så länge!

Det löser sig nog, installerar annars bara ett nyare office till henne så blir hon nog gladare. Och förmodligen fungerar det också annars får hon väl använda något annat än just outlook. :)

mvh

Clownie

Link to comment
Share on other sites

Guest TweekiE
Posted · Hidden by Andreas Stenhall, July 19, 2010 - No reason given
Hidden by Andreas Stenhall, July 19, 2010 - No reason given

Mitt tips är att byta ut outlook.

mot thunderbird.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...