Jump to content

Bekräfta tex delete tre gånger i Vista?


tonga
 Share

Recommended Posts

Kör Vista på hemdator och blir tokig. Om jag vill radera eller namnändra en fil eller mapp måste jag bekräfta det tre gånger (sista gången blinkar till och med skärmen) och ibland står det att jag inte har rättighet att ta bort eller namnändra min egen mapp!? Hur/var ändrar man inställningarna för detta?

Link to comment
Share on other sites

Visst kan man stänga av UAC men man ska ju vara medveten om att man då har försämrat säkerheten i datorn. Allt som man kan göra själv kan ett skadligt program göra.

Vistas och Windows 7s kontroll av användarkonto (UAC) är mycket bra på stoppa skadliga program från att installeras, se t ex:

http://www.idg.se/2.1085/1.164287

http://www.idg.se/2.1085/1.166702

Den är även nyttig på andra sätt se http://www.idg.se/2.1085/1.269010/nyttan-med-uac-i-windows och då särskilt det som Andreas skriver om Internet Explorer.

Link to comment
Share on other sites

OK. Om jag då inte stänger av UAC, hur slipper jag då ifrån att bekräfta en radering eller namnändring av fil/mapp tre gånger? Det är hopplöst med allt bekräftande och godkännande när jag håller på att administrera mina foton (har tagit bort Raid0 och ominstallerat Vista).

Link to comment
Share on other sites

Normalt ska ju inte UAC hoppa in när du håller på med dina egna filer utan bara när det gäller Windows-filer och -mappar. Eftersom du skriver att du har ominstallerat Vista skulle det kunna vara att det nu står fel ägare på alla dina tidigare mappar och filer. Se http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-vista/Troubleshoot-access-denied-when-opening-files-or-folder för hur man ändrar ägare.

Link to comment
Share on other sites

OK. Om jag då inte stänger av UAC, hur slipper jag då ifrån att bekräfta en radering eller namnändring av fil/mapp tre gånger? Det är hopplöst med allt bekräftande och godkännande när jag håller på att administrera mina foton (har tagit bort Raid0 och ominstallerat Vista).

Hantering av dina egna mappar med foton och liknande skall inte behöva godkännas i UAC. Om det ändå är så, har du förmodligen problem med ägarförhållanden och rättigheter... detta beror i sin tur förmodligen på en inte helt korrekt ominstallation.

För att rätta till det hela bör du kolla just ägarförhållanden och rättigheter på mapparna, och i förekommande fall justera detta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...