Jump to content

Skriva på DVD och CD skivor


CGD

Recommended Posts

Jag har en Canon skrivare och fick då med programmet CD LabelPrint. Det har några nackdelar varav en är att det inte skriver tillräckligt långt in på skivorna. Har ni något förslag på andra, gärna gratis, program som kan fixa detta bättre.

Link to comment
Share on other sites

Men om ni tittar på en "riktig" DVD eller CD så är de målade så långt in att det bara är hålet som är omålat. Detta är 17 mm. Till min skrivare en Canon Pixma 4000 var det CD-LabelPrint 1.3.0 som följde med.

När jag i programmet öppnar det fönster som PCGuiden visar fortsätter jag genom att välja just CD LabelPrint. I det nya fönster som då öppnas finns en ruta "Adjust Circel Size" där man kan ställa in hur långt in på skivan man skall skriva. Där står det att minsta måttet är 17 mm men det minsta som jag har kunnat ställa in är 33 mm.

Jag vet inte hur jag skall få cirkeln mindre. Det är kanske inte bara till att ta vilket program som helst utan jag antar att det måste vara anpassat till i detta fall just Canon. Man lägger ju skivan på en plåt som sedan dras in i skrivaren.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...