Jump to content

Ställa in VISTA så att jag kan ansluta till fast Internet anslutning ?


2stroke
 Share

Recommended Posts

Hej !

Har problem med att få en bärbar dator att ansluta till Internet via fast lina.

Datorn har tidigare alltid varit ansluten till trådlöst modem men skall nu vara fast ansluten till fast lina.

Denna dator har VISTA viket jag inte alls är van vid då jag alltid haft XP så jag hittar inte riktigt. :( *Grrrr*

Enligt symbolen nere i högra hörnet blir jag ansluten när jag trycker in den fasta linan/sladden i datorn,

men så fort jag sedan försöker att ansluta till Internet så hänvisas jag till det trådlösa modemet på något knepigt sätt och det står att jag inte är ansluten.....

Snälla HJÄLP mig ställa in så att den jobbar/funkar med min fasta lina !!!

TACK !

Hälsn. // Data rookien

Link to comment
Share on other sites

Högerklicka på batteriiconen nere till höger, då får du upp nedanstående bild

post-9713-018310200 1285488068_thumb.png

Se till att den är som på bilden uppe till höger annars går det trådlösa igång fast du har nätverkskabeln inkopplad

Edited by PCGuiden
Link to comment
Share on other sites

Försök att inaktivera det trådlösa modemet, när du kör på fast lina.

Hade gärna gjort detta om jag bara visste hur jag gör !?!?

Högerklicka på batteriiconen nere till höger, då får du upp nedanstående bild

post-9713-018310200 1285488068_thumb.png

Se till att den är som på bilden uppe till höger,

annars går det trådlösa igång fast du har nätverkskabeln inkopplad

Jag har inte den bilden/ikonen alls, då jag gör som du beskriver ovan.

HJÄLP !! hur får jag igång min uppkoppling ?

Link to comment
Share on other sites

Är osäker på om Mobilitetcenter finns i Vista. Men du kan väl kolla i "enhetshanteraren" och stänga av modemet där. Borde gå.

Knalla in via den här datorn och visa systeminformation och där har du en flik som heter Maskinvara då får du upp en ny ruta, klicka på Enhetshanteraren. Där finns ditt modem.

Edited by OlleBull
Link to comment
Share on other sites

Är osäker på om Mobilitetcenter finns i Vista.

Men du kan väl kolla i "enhetshanteraren" och stänga av modemet där.

Borde gå.

Knalla in via den här datorn och visa systeminformation och där har du en flik som heter Maskinvara då får du upp en ny ruta, klicka på Enhetshanteraren.

Där finns ditt modem.

Har tagit mig dit och avinstalerat det trådlösa mobilmodemet ( dongen ).

De övriga 2 kvarvarande sakerna där är båda aktiverade.

Dock går det fortfarande inte att ansluta till Internet trots att symbolen nere i högra hörnet visar att det borde gå !!!

Dock så står det om man går med musen över symbolen att , Åtkomst : Endast Lokalt

HJÄLP !! :(

Link to comment
Share on other sites

Hej,

gå tillbaka till enhetshanteraren, enligt Olle Bulls beskrivning, och hitta nätverkskortet,

högerklicka på det, välj inaktivera.

Aktivera det igen, och kontrollera om internet fungerar.

Ytterligare en fråga är hur ser din anslutning ut, via router/modem?

Mvh

Mats H

Edited by Mats H
Link to comment
Share on other sites

Hej,

Gå tillbaka till enhetshanteraren, enligt Olle Bulls beskrivning,

och hitta nätverkskortet,

* Högerklicka på det fasta nätverkskortet.

* Välj inaktivera.

* Aktivera det igen.

och kontrollera om internet fungerar.

Ytterligare en fråga är hur ser din anslutning ut,

Kör du via router/modem ?

Nej, Internet anslutningen tycks inte vakna utav detta.

Jag har fiberoptisk anslutning ( 10~12 Gb/s ) direkt ut ur väggen till en router som delar upp detta till mina 2 olika datorer via fast kabel ( alltså ej trådlöst !! )

Varav den ena sitter jag och skriver detta på ;)

..och den andra anslutningen tjorvar enligt tråden :angry:

Edited by 2stroke
Link to comment
Share on other sites

Hej.

De övriga 2 kvarvarande sakerna där är båda aktiverade.

De är nätverkskortet och ....?

Du kan se och ansluta respektive dator från varandra? 1-2 och 2-1 i nätverket via routern?

Om du kan det fortsätt med nästa steg.

Om inte, gå till sista delen IP konfigurering.

Kontrollera dina internetinställningar.

Internet Explorer, Verktyg\Internetalternativ och fliken Anslutningar, tryck på knappen LAN inställningar, på den sidan som kommer upp, välj att avmarkera/tabort allt, så att inget finns kvar.

Starta om Internet Explorer och prova att ansluta internet.

Om inte det fungerar, prova:

Att återställa din IP konfiguration i datorn genom at endera göra det manuellt enligt denna KB eller ladda ned Fix It funktionen och flytta över i den dator som du ej kan ansluta.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q299357

Ursäkta för engelskan.

Mvh

Mats H

Edited by Mats H
Link to comment
Share on other sites

Hej.

De övriga 2 kvarvarande sakerna där är båda aktiverade.

1. De är nätverkskortet och ....?

2. Du kan se och ansluta respektive dator från varandra? 1-2 och 2-1 i nätverket via routern ?

3. Om du kan det fortsätt med nästa steg.

4. Om inte, gå till sista delen IP konfigurering.

5. Kontrollera dina internetinställningar.

Internet Explorer, Verktyg\Internetalternativ och fliken Anslutningar, tryck på knappen LAN inställningar, på den sidan som kommer upp, välj att avmarkera/tabort allt, så att inget finns kvar.

Starta om Internet Explorer och prova att ansluta internet.

4. Om inte det fungerar, prova:

Att återställa din IP konfiguration i datorn genom at endera göra det manuellt enligt denna KB eller ladda ned Fix It funktionen och flytta över i den dator som du ej kan ansluta.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q299357

Ursäkta för engelskan.

Mvh

Mats H

1. Var nog jag som tyvärr skrev lite fel/otydligt...

Allt som hade med det Mobila bredbands modemet ( Dongen ) har jag avinstalerat så det synns inte alls nå mera där.

De 2 kvarvarande sakerna som synns där är :

* Fujitsu/Siemens WLAN 802.11 ( SiS163u ) ----> Denna är AV aktiverad.

* VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter ----> Denna är Aktiverad !

2. Jag förstår tyvärr inte riktigt vad du menar då jag inte är så data kunnig.

Dock så är inte datorerna ihop kopplade överhuvudtaget över Routern eller på något annat sätt heller.

3. Se svaret på 2.

4. Skall titta om jag klarar av detta...... återkommer !

5. Allt är borta mao inget finns kvar där.

Edited by 2stroke
Link to comment
Share on other sites

Om inte det fungerar, prova:

Att återställa din IP konfiguration i datorn genom att endera göra det manuellt enligt denna KB,

eller ladda ned Fix It funktionen och flytta över i den dator som du ej kan ansluta.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q299357

Vad betyder KB ?

Var kan man ladda ner det du kallar för Fix It funktionen ?

Jag vet hur man sparar ner å så, men hur kör jag in det sedan i den datorn som ej funkar ?

Link to comment
Share on other sites

Hej

ursäkta att jag inte uttryckte mig tydligare.

KB står Knowledge Base, KB föjt av ett nummer, som finns i länken jag bifogade.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q299357

I denna länk finns en flik "Fix It for me" där kan du hämta hem ett Fix It program.

En installationsfil. Välj att spara den och för sedan över endera via ditt nätverk eller t.ex med USB minne och kopiera den till skrivbordet, Sedan bara att dubbelklicka på den och den utför jobbet. Starta om datorn och se om något ändrat sig.

Mvh

Mats H

Link to comment
Share on other sites

KB står Knowledge Base, KB föjt av ett nummer, som finns i länken jag bifogade.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q299357

I denna länk finns en flik "Fix It for me" där kan du hämta hem ett Fix It program.

En installationsfil. Välj att spara den och för sedan över endera via ditt nätverk eller t.ex med USB minne och kopiera den till skrivbordet, Sedan bara att dubbelklicka på den och den utför jobbet. Starta om datorn och se om något ändrat sig.

:huh: Hi hi.... Det är nog jag som skall be om ursäkt för att man är korkad när det gäller datorer ! :blink:

Nu har jag kört in FixIt filen i datorn som inte vill ansluta och startat om den men tyvärr ingen skillnad ! :(

Link to comment
Share on other sites

Du skulle kunna pröva med att inaktivera IPv6 och se om det går bättre då.

Kontrollpanelen - Nätverks- och delningscenter - Hantera nätverksanslutningar

Högerklicka på "Anslutning till lokalt nätverk" och välj Konfigurera.

Ta bort bocken för "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)"

OK och sedan starta om datorn.

Du skulle också kunna pröva med att konfigurera en annan DNS-server. Som ovan fast på slutet markerar du "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" och klickar på Egenskaper. Välj "Använd följande DNS-serveradresser" och fyll i 208.67.222.222 resp. 192.168.0.1. Det sista är det du har idag, medan den första är en öppen DNS-server kallad OpenDNS.

Link to comment
Share on other sites

1. Du skulle kunna pröva med att inaktivera IPv6 och se om det går bättre då.

Kontrollpanelen - Nätverks- och delningscenter - Hantera nätverksanslutningar

Högerklicka på "Anslutning till lokalt nätverk" och välj Konfigurera.

Ta bort bocken för "Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)"

OK och sedan starta om datorn.

2. Du skulle också kunna pröva med att konfigurera en annan DNS-server.

Som ovan fast på slutet markerar du "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" och klickar på Egenskaper.

Välj "Använd följande DNS-serveradresser" och fyll i 208.67.222.222 resp. 192.168.0.1.

Det sista är det du har idag, medan den första är en öppen DNS-server kallad OpenDNS.

1. Detta hjälpte inte.

2. EUREKA.... Nu funkar det !! :):)

1000 TACK !

.....nu återstår bara resten att försöka få till den lite bättre, men det tar jag i annan tråd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...