Jump to content

Mitt nätverkskort har ställ sig på 10 mbit!


Recommended Posts

Har ett skumt problem, mitt nätverkskort har plötsligt ställt in sig på 10 mbit men det är ett realtek gigabit kort. Jag har försökt att få det att ändra tillbaka men får inte till det. Har Comhem 100 mbit och brukar ligga runt 94 mbit ner o 9,5 mbit upp. har nu 9,5 ner och 9,5 upp :( Frågan är om det är nåt skumt med nätverkskortet eller om det är Comhem modemet (Netgear CG3100) som bestämt sig för att det är ett 10 mbit kort som sitter i datorn. Har precis startat om modemet så det uppgraderade sig till mjukvaru version 3.9.21.8.V0023 mina andra datorer har "normal" hastighet det är bara min stationära som har problem.

OS: Windows 7 Ultimate x64.

Tacksam för tips!

Tobbe

Link to comment
Share on other sites

Kontrollera vad kortet är inställt på i Enhetshanteraren, högerklicka på nätverkskortet och välj egenskaper, och se om du har fliken "avancerat" och där under har "hastighet och duplexinställning" (eller liknande)

Står den på automatisk?, du kan prova ändra den till 100 halv duplex alt 1000 halv duplex beroende på vad modemets port har stöd för.

Link to comment
Share on other sites

Jag har testat alla möjliga varianter. Tom installerat om min dator ikväll. När jag uppdaterade via Windows update så fick jag "gula varningsikoner" på mina nätverkskort i egenskapshanteraren, har aldig hänt förut. När jag installerade en annan drivrutin så försvann de igen. När jag sedan under egenskaper ändrade hastighet och duplex till 1 Gbps Full duplex så hänger sig datorn totalt. Mycket skumt. Fick flera hängningar under ominstallationen med, har inte hänt tidigare. Först på 3e försöket lyckades jag att ominstallera. Har ett Gigabyte GA-X58A-UD5 moderkort med en Core i7 930 processor. Mina andra datorer fungerar ok. Bara min bästa dator som krånglar... :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...