Gå till innehåll

Spara artiklar som de är.


Hallo friend

Recommended Posts

Hej!

Jag har en fråga. Om man kommer till en artikel som man tycker är intressant och skulle vilja spara så kan man ju skriva ut den, eller spara ett bokmärke på den (med risken att den försvinner). Man kan också kopiera den till ett worddokuemnet och sedan spara det. Men saken är den att då brukar alltid texten o bilderna lägga sig så konstigt. Man skulle kanske kunna ta en massa sceenshots och sedan apara dem, men det kan vara jobbigt. Finns det inget annatenkalre sätt att spara artikeln på "c" och ändå ha den som den ser ut. Finns det kanske något program för detta eller en annan lösning?

Mvh!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej,

Nu vet jag inte vilken webbläsare du använder, men de flesta har en möjlighet att spara sidor: Arkiv (eller motsvarande) > Spara sida som, välj Webbsida, fullständig. Då spars en html-fil och en mapp med bilder och andra filer.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Undrar om inte jag försökte spara som arkiv sist de blev av & lyckades öppna i offlineläge.

Är ganska sällan jag personligen låter spara ner sidor så men har för mej om man sparar "hela" webbsidan så blir de precis som JoWa skriver inkl. folder med filer.

Sedan finns eller fanns tidigare möjlighet att spara ner & köra som active desktop "tror jag de kallas" eller som skrivbordsobjekt på Svenska. Då kan man ju köra en eller flera länkar till webbsidor som man låter synka innehållet med då man kopplar upp sej och gör synligt på skrivbordet.

Finns ju också fristående webbläsare som är särskilt framtagna för jobba i offlineläge som Offline Explorer http://www.metaproducts.com/

Känner inte till om det finns några gratis varianter men då laddar man ju ned en hel webbsida för att därefter hantera & titta i innehållet när internet är frånkopplat.

Skulle va intressant om detta kan fungera att använda & spinna vidare på, har bara provat vid något enstaka tillfälle själv.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hittade ett gäng som verkar gratis via sökning.

http://trustmeher.net/freeware/offlinebrowsers.htm

Om lämplig sida hittas till önskvärda program, testa gärna vidare med följande söktjänst för få fram fler träffar på liknande innehåll http://www.similarsitesearch.com/index.html Ett tips i förbifarten :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den som söker han finner :) Kommer säkert fungera!

Eller som ``Den som spinner han finner´´ Kanske lite mer passande då det egentligen handlar om tekniken "crawler" & "spiders" :D Påminner lite om e-post program, fil hanterare, Windows utforskaren mixat med sökmotorer, en nypa p2p, torrent hantering, nedladdnings hanterare.

Kom & tänka på Softpedia nu i efterhand..En seriös webbsite med en hel del program för allt mellan himmel & jord.

Hittade följande lista där med urval från både "download managers" som "offline browsers"

http://www.softpedia.com/get/Internet/Offline-Browsers/

Lite trist bara att dem bättre programmen är lite väl dyra för vanliga genomsnittsliga användare om man jämför med hur ofta programmen behöver användas och om man t.ex alltid har tillgång till internet där man befinner sej. Isåfall känns det väl mer lämpat för personer som reser mycket, eller har behov av spara ner större mängder material för framtida bruk som till studier, presentationer, vid undersökningar, webbansvariga & liknande.

Sammanfattningsvis så kan man använda en gratis offlineläsare om man värderar mer själva funktionen & möjligheten med låta ladda ner en webbsida för att senare kunna surfa offline på egna disken. Det blir då inte så modernt i gränssnittet (XP stuket) lite fattigare på extra fina funktioner uppdateringar osv.

I annat fall åker man på att betala en hacka ca $40-90 beroende på hur mycket finesser man vill ha.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...