Gå till innehåll

Krachad hårddisk


LennartL

Recommended Posts

Hej! Har en Packard Bell som har några år på nacken. Hårddisken har av oförsiktighet formaterats. Kan man på något sätt återställa den. Kommer inte in i datorn. Och jag inte har gjort nån skiva på Vistan som följde med. Hur bär man sig nu åt för att få tag på en skiva så jag kan installera Vista igen. Jag har en laglig licens. Köptes i Sverige när jag var där men bor i Spanien. Finns det nån hjälp att få???

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du har filer som du vill försöka rädda kan du ansluta hårddisken till en annan dator som extradisk och köra olika filräddningsprogram.

Här är tre gratis filräddningsprogram som IDG har testat: http://www.idg.se/2.1085/1.141401

Ett annat gratis: http://www.piriform.com/recuva

Ibas rekommendation (återställer bara en fil gratis, men man kan se allt vad den kan återställa): http://www.ibas.se/ontrack-datarecovery/easyrecovery/

Ett tips till på betalprogram: http://www.idg.se/2.1085/1.205239/dataaterstallning-for-den-efterkloke http://www.stellarinfo.com/

Det bästa är väl om du kan låna en Vista-skiva av någon. Jag vet inte om det krävs att det är en svensk Vista för att licensnyckeln ska fungera. Det finns ju olika Windows att ladda ner illegalt också men det är ju alltid ett vågspel.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om jag får låna en skiva och sedan ska ändra till min licens-nyckel, var gör jag det någonstans? Man får ju inte fylla i licensnyckeln vid en installation nu för tiden så det måste man väl göra inne i Vista då antar jag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man får ju inte fylla i licensnyckeln vid en installation nu för tiden så det måste man väl göra inne i Vista då antar jag.

Jodå... du fyller i nyckeln under installationen! Du installerar i vanlig ordning men använder din egen nyckel... enkelt :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...