Gå till innehåll

Hittar inte OS


stefan683

Recommended Posts

Efter en körning av chkdsk/f/r har datorn blivit galen!Den hittar inte OS vid uppstart utan hsmnar automatiskt i F8 skärmen.Där fungerar inget alternativ utan den kommer tbx till utgångsläget.Har dock sett en nanosekund av välkommenbilden i bland.

Kan tilläggas att BIOS hade ställt om sig själv.Floppy som uppstart mm,men de är rätt inställda nu,men blir ovan nämnda problem.Har slarvat bort XPskivan så här sitter jag med min tvättade hals.Hjälper ju inte heller att jag säkerhetskopierat på Webben :angry:

Vad att göra??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om man får sådana problem efter att ha kört chkdsk verkar det som att chkdsk åtgärdade skador på filsystemet. Det kan bero på att hårddisken är skadad och behöver bytas ut. Hade du problem med datorn innan du körde chkdsk?

Testa hårddisken med det testprogram som tillverkaren av den har på sin webbplats. Om du inte vet vilken tillverkare det är av hårddisken så kan man ofta få fram det genom att titta i BIOS, där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddisken som man kan googla på för att få fram tillverkaren.

Det är oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God Afton Stefan :)

Här kommer ett Tips på en slingrig väg till dig & din dator.

Om det kan fungera att åter väcka liv i systemet efter ett sånt Här diskhaveri det blir lite av en chansning, så vågar inte lova något.

Men de som skulle kunna hjälpa dig som första led i försöket är att ladda ner Hiren's BootCD härifrån -> http://www.hirensbootcd.org/download/ och därefter bränna den zippade iso-filen till skiva.

Se bara till så att den bränns som en image (avbildning), om iso'n dyker upp på skivan efteråt som endast en fil så har resultatet blivit fel.

Starta sedan datorn med denna skivan instoppad i släden, den kommer därefter ladda innehållet in till RAM minnet och inte påverka själva hårddisken.

PÅ skivan traskar du dig sedan via menyerna till kategorin 'Harddisk Tools', välj där ett verktyg som heter HDAT2.

Med hjälp av deta program kan man komma åt den inre strukturen på hårddisken med dess hiarki av dolda inställningar och skyddade områden som vanligtvis inte är speciellt synliga och heller inte särskilt kända av gemene man ute i fria etern...Hursom haver finns här en plats i dessa inställningar dit krånglande diskar skickar undantag som uppstår med diskkontroll-verktyget CHKDSK.EXE

Vad som skulle kunna funka blir ju då att försöka "återföra" dem diskområden som blivit markerade som ej giltiga och därefter försöka reparera startvägarna med hjälp av en XP skiva. Återställningskonsolen på den senare skivan kan ju på så sätt få igång starthanteraren igen om den biten blivit skadad på något vis.

Du behöver en annan dator förutom den som krånglar och du kommer antagligen också att behöva en XP installationsskiva.

Vi får se vad som händer & håller tummarna för dig!

Behöver du mer hjälp så bara ställ frågan här så hjälper vi till efter bästa förmåga.

Lycka till!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

...tror ändå att du kan försöka med att fixa MBR först, kan vara nått malware/virus som stökat till den innan du ger dig in på mer avancerat pyssel med att återställa CHKDSK filer...du kan bli sittande i dagar om du har otur då..och sen kanske de visar sig att det inte hjälper dig ( har själv gjort det) :) men lycka till med va du än testar och fråga gärna på här...alla här är hjälpsamma :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Alltså om du kommer till skärmen som ser ut så här (läger där man trycker f8 som du säger)

windows-xp-boot-options-791450.gif

Betyder det att datorn VISST hittar ditt Operativsystem, om datorn nu startar om innan du hinner komma in i Windows kan det vara ett tecken på att hårddisken börjar bli dålig och kan behöva bytas ut, om BIOS inställningarna nollställts, har du kontrollerat / ändrat till den inställning du hade tidigare för SATA / IDE läge för hårddiskens anslutning? (IDE mode / sata mode?)

Om detta är korrekt så skulle jag rekommendera en reparationsinstallation av ditt Windows.

Redigerad av si3rra
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...