Problem med USB till HDMI Adapter


anton_137

Recommended Posts

Hej.

Jag har skaffat en sådan här http://www.teknikmag...080p%20Adapter

Problemet är att när jag försöker titta på t.ex. Svt Play och väljer helskärm blir tv:n helt svart. Förmodligen någon inställning men jag har försökt att ändra på det mesta utan att lyckas. Ljudet går fram. Jag har bild när jag surfar på nätet och liknande.

Jag har en bärbar HP G7000, upplösning på skärmen 1280x800, operativsystem Vista. TV:n är en Panasonic plasma TXP42X20E.

Vore väldigt tacksam om någon kunde ge mig något tips om hur jag går vidare.

Anton.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kan inte säga att jag har erfarenhet av USB-HDMI-mojänger men kommer på lite saker att testa;

 • Om du kör något i Windows Media Player, fungerar fullskärm då?
 • Testa att uppdatera drivrutinerna för det vanliga grafikkortet

Vad heter din datormodell mer exakt och vad heter själva kortet i Enhetshanteraren? Ta reda på exakt modellnamn genom att köra msinfo32.exe från Start - Kör eller genom att skriva det direkt i startmenyns sökfält.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dyker tv'n upp som en extra bildskärm till datorn i bildskärmsalternativ?

Prova i så fall att ändra inställningen så att tv'n står som "primär bildskärm"

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hittade detta http://www.allputer.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_41&products_id=1243

Kör du någon av dessa upplösningar..

Specifications:

==> Resolution support

- 640 x 480 VGA Mode

- 720 x 480 NTSC Mode

- 720 x 576 PAL Mode

- 800 x 600 SVGA Mode

- 1024 x 768 XGA Mode

- 1152 x 870 Common in Mac System

- 1280 x 720 HD 720 Mode

- 1280 x 800 WXGA Mode

- 1280 x 960 Common in Video Camera

- 1280 x 1024 SXGA Mode

- 1360 x 850

- 1400 x 1050 SXGA+ Mode

- 1400 x 900

- 1680 x 1050 WSXGA+ Mode

- 1920 x 1080 HD 1080 Mode

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Andreas: Datorn heter HP G 7030EO, grafikkortet heter Mobile Intel 965 Chipset Family. Problemet är när jag har varit på svt.se/play och väljer att köra helskärmsläget. Då blir skärmen helt svart, ljudet går fram och jag kan se muspekaren på tv:n och styra den.

Si3rra: Nej det gör den inte. Är lite osäker om den ska göra det. Jag styr programmet via en symbol i systemtråget. Där kan jag välja att köra som "mirror" dvs samma bild som jag har på datorn syns på tv:n.

Venoms: Har testat alla upplösningsr som är tillgängliga på på min bärbara, samma effekt.

Anton

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är lite konstigt.. när jag läser om din enhet på andra ställen står det att operativsystem som supportas är:

 • Windows XP Home or Professional, Windows XP Tablet Edition, Windows 2003 Server, Windows
 • Vista Windows 2000

Men nu till det konstiga, i introt till enheten stär det Win 7 / Mac..

Hursomhelst, den är inte bakåtkompatibel till USB 1.0, så det måste vara en USB 2.0 port samt enl min slutledning... (vilket inte säger så mycket i sig), så stöder den inte x64 eftersom det bara är äldre operativsystem.

Som kuriosainfo, jag har en grej som inte funkar på x64 fast det står att det ska göra det... den kan installeras fast till stora delar fungerar det inte som tänkt. Däremot på x86 funkar det super.

Obs, det går inte att köra i kompatibilitetsläget..

Mitt tips är att testa på en 32 bitars dator om du har den möjligheten eller låna en av en kompis.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

 • Liknande innehåll

  • Av börjen
   Använder 10 år gammal stereo och projektor, bra grejer iofs, men vilken roll spelar prisskillnaden vid köp av en 7 meters Hdmi-kabel? På gång att köpa den billigaste, men hört att dyrare likadan kabel ger lite bättre kvalitet. Samtidigt att den skillnaden inte syns och mest handlar om olika tillverkare emellan. Vad säger ni?
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.
   Bakgrunden till att jag skrev ihop den här guiden är att det i ett uppdrag hos en kund kom in en beställning på införande av en ny applikation i plattformen som skulle möjliggöra sökning inuti JAR-filer. Funktionen finns dock redan i Windows men man måste aktivera indexering av innehåll i filer.
   Till guiden har jag även lagt en mängd tips om hur man kan söka snabbare och effektivare genom att välja fler termer och attribut att söka efter.
   Guide: Så söker du som ett proffs i Windows
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.

   Till att börja med går det att söka i innehållet i många typer av dokument, exempelvis Word-filer såväl som vanliga textfiler. Man kan till och med söka i innehållet i textfiler som ligger i en zip-fil.

   Det går dessutom att aktivera indexering av filer där som standard bara namnet indexeras, exempelvis kan du aktivera det för JAR-filer (Java) eller andra typer av filer som innehåller ren text. Detta görs via Indexeringsalternativ > Avancerat > Filtyper och där välja en filtyp och sedan aktivera "Indexera egenskaper och filinnehåll".
    
   Själva sökverktyget du kan söka i är startmenyns sökfält i Windows Vista, 7 och 8/8.1 respektive sökfältet som finns i övre högra hörnet i Windows Utforskaren.

   Avancerade söktermer

   Det går också att förfina sina sökresultat genom att använda olika termer. Olyckligtvis har Microsoft översatt dessa till svenska och den enda dokumentation som finns att tillgå är på engelska. Här kommer i alla fall några exempel på hur man kan lägga till olika termer för att förfina sökningarna.

   Sök efter Word-filer (detta inkluderar både doc och docx-filer)
    
   typ:doc Sök efter en fil som innehåller filnamnet "dokument"
    
   namn:dokument Kombinera dessa för att söka efter Word-dokument som innehåller filnamnet "dokument".
    
   namn:dokument AND typ:doc Du kan också använda OR vilket i söksträngen ovan skulle innebära att du söker efter dokument som antingen innehåller "dokument" i filnamnet eller är av typen Word-dokument.

   Det finns äver fler söktermer att tillgå:
    
   senaständrad:igår senaständrad:för länge sedan senaständrad:tidigare i år senaständrad:tidigare den här månaden senaständrad:förra veckan senaständrad:tidigare den här veckan eller
    
   storlek:tom storlek:mycket liten storlek:liten storlek:mellan storlek:stor storlek:mycket stor storlek:gigantisk Sök i e-post och dokument där Andreas Stenhall är författaren av dokumentet eller har skickat e-postmeddelandet:
   författare:andreas stenhall harbilagor:ja AND från:andreas stenhall AND textsträng  
   Sammanfattning
    
   Sökfunktionen i Windows är riktigt kraftfull, använd ovanstående information för att snabbare och enklare hitta det du söker.
  • Av spexat
   Hej vänner!
    
   Jag har fått problem med windows vista explorer,
    
   jag får upp ett meddelande och det går absolut inte ta bort det har försökt och googlat en del.
    
   tänkte kolla efter tips och råd här istället.
    
   jag har explorer 9 och försökt uppdatera till senaste.
    
   men det går inte ens starta explorer och får upp ett ja och enj meddelande, sedan dyker det upp ett medelande som står appcrash.
    
   tack för snabbt svar .
    
    
   Jag behöver också tips på ett program som håller min dator fräsch och snabb finns en som heter clean my mac , finns det något liknande för PC ?
    
    
  • Av crummond
   Snubblade över denna manick på indiegogos sida http://www.indiegogo.com/projects/airtame-wireless-hdmi-for-everyone--2 och är väldigt sugen på denna. Den skickar över bild och ljud från datorn till en skärm/tv trådlöst, för att användas till spegling/extra skärm. Kostnaden blir väl kring 700 med frakt. Har haft funderingar på chromecast, men detta verkar vara en mer komplett lösning. Det jag nu funderar över vad det kan finnas för "flaskhalsar" eller funktioner som saknas?
  • Av Hanniz79
   Hej, får ovanstående felmeddelande när jag ska öppna mailen. vad gör jag?????