Installera XP på en OEM-installerad windows 7-dator


Danwei81

Recommended Posts

Hej på er!

Jag gjorde en tabbe att installera windows 7 med en OEM-installation på en gammal dator (med ett gammalt moderkort).

WIndows 7 startar efter 8 minuter ungefär. :angry:

Nu är jag trött på att vänta. :wacko:

Kan man installera XP (XP-uppgradering) på min dator med flervalsstart?

Snälla! Hjälp mig! Ni skulle göra min dator så mycket gladare och spara mig tid till annat! :P

Mvh/

Daniel

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja rent praktiskt bör det ju gå. Ta fram din originalskiva för XP och formatera hårddisken innan du installerar Windows XP. Sedan får du ju installera om alla uppdateringar och program men det kanske du har vetat om?

Om du EGENTLIGEN inte vill gå tillbaks men känner att datorn är trög så är ALLTID den första åtgärden att lägga till mer arbetsminne. Vad klarar din dator som max? 2GB, 4GB eller mer? DÄREFTER så kan det vara idé att titta på en snabbare processor. Kan ditt moderkort utnyttja en snbbare (=modernare) processor än den som sitter i?

Skulle du ha 512 Mb eller 1 GB så skall du oberoende om det är W7 eller XP du kör i burken uppgradera, om det är möjligt.

Vill du ha flervalsalternativ så har du faktiskt möjlighet att använda Windows Virtual PC för att skapa en XP maskin virtuellt INNE i W7. Vill du göra det på det gamla sättet med två alternativa operativ att välja mellan i startögonblicket bör du titta i forumen. Där finns flera trådar hur man gör bäst.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa en partition när du är inne i W7, Gå in via Kontrollpanelen - System och säkerhet, leta rätt på Administrationsverktyg och välj "Skapa och formatera hårddikspartitioner". Om du bara har en hårddisk så högerklicka på C och välj krymp partition. Sen är det bara att välja det förslag som kommer upp och klicka på Krymp. Skapa sen en NTFS partiton på den nya. Prova sen att boota datorn med din XP skiva och installera på den nya partitionen. Sen kan du testa detta för att ändra starordningen på dina partitioner med detta program som du kan installera i XP http://www.mediafire.com/file/7c4rk2tdrwc3lqw/VistaBootPRO_3.3.0.exe . Lycka till

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.

 • Liknande innehåll

  • Av perk
   Min HP dator med win7 har varit seg och hårddisken varit ”ganska” full. När det blivit så tidigare så har jag formaterat (eller vad det heter) om den, med skivan som var med. Då har den alltid blivit pigg, och som den var då den var ny.
    
   Nu när jag gjort det, så verkar det som om hårddisken istället fyllts ytterliggare. Den är bara på 500GB och efter öminstallationen är det endast 9,43GB ledigt utrymme.
    
   Kan någon komma med tips om vad som kan vara felet, kan det ha med win7 och att det inte verkar finnas uppdateringar till det.
    
   Eller kan jag göra något fel, är några år sedan jag gjorde det senast och minnet i mitt huvud är väl inte vad det borde vara. Men det har aldrig varit några problem tidigare då jag gjort det.
    
   Tacksam för hjälp
  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av Anna Maria
   Jag hoppas att supporten för Windows 7 hjälper till ... Men det kanske inte funkar så bra... Jag läste om en som inte fick så bra hjälp... Om de inte gör det hoppas jag att jag kan få hjälp här...
   Jag har tagit bort återställningspartitionen... Jag trodde inte jag behövde den. Jag försökte att få min dator tyst genom att installera Windows 7 32 bitar istället för Windows 7 64 bitar... Nu har jag inga drivrutiner så att internet funkar på den... Jag trodde att det bara var att hämta på nätet med min Linuxdator och ta till Windowsdatorn  men dessa filer verkar bara gå att ladda ner från Windows update ... Kan man ladda ner såna filer på nån annans Windows dator och ta till sin egen dator ? 
    Mina andra datorer har blivit tysta när jag installerade Windows och Linux 32 bitar... Jag har inte Linux och Windows på samma dator.
   /Maria
    
  • Av Korpen
   Windows update slutar inte söka efter uppdateringar i windows 7 home premium SP1, har testat att köra en fix it från microsoft men det hjälpte inte, nån som har någon ide hur man löser detta? Jag får inga felmeddelanden utan windows update bara söker och söker..
   Tack på förhand
  • Av jakob
   Hej, jag har köpt en splitter ny laptop Acer från media markt, (jag vet att den är Windows 7 kompatibel)
   Jag är desvärre tvungen att omformatera den på grund utav att jag arbetar i Pro Tools 11, var på att den versionen av pro tools inte stöds av Windows 10. (och pro tools 12, som stöds, kostar 5500 kr, medan Windows 7 Home Premium - 64 Bit - ESD kostar kring 800 kr)
   Jag köpte licensen via internet och fick allt via epost, så inga skivor eller usb stickor är iblandade. Varje gång jag försöker installera så hamnar jag på samma ställe. Jag kommer bifoga 5 bilder som pekar på vad som händer, som kanske kan hjälpa er att hjälpa mig bättre.
   När jag kör igång istallationen går allt som det ska fram tills att (se bild 1, tog bilden lite för tidigt, procent satsen hinner komma till 20%) datorn vill startas om som den tidigare nämnde i installationen.
   När datorn startas om så hamnar den direkt på bild nummer 2, (bild nummer 3 är inzoomad på felkoden) och sedan omdirigeras jag till bild nummer 4 (bild nummer 5 är samma som bild nummer 4, bara att man inte såg andra alternativet med min kamera.)
   När jag trycker på F8 när det är markerat på "Installationsprogrammet för Windows" så omdirigeras jag till bild nummer 2
   Därför kan jag endast välja "Windows 10" för att sedan komma tillbaka till mitt föredetta operativ system, dvs windows 10.
   Hur ska jag gå till väga för att kunna fixa windows 7. Skulle uppskatta det jätte mycket, tack på förhand!
   MVH JAKOB

  • Av Andreas Stenhall
   Kors i taket men Microsoft har nu släppt en rollup som innehåller alla fixar för Windows 7 sedan SP1 släpptes. Med andra ord kan man nu slippa installera 200+ uppdateringar efter en ny installation av Windows 7 SP1:
    
   Läs mer: https://blogs.technet.microsoft.com/windowsitpro/2016/05/17/simplifying-updates-for-windows-7-and-8-1/