Jump to content

Favoriter


lenne

Recommended Posts

Guest BEGEs

Denna info hittade jag på nätet

"Många vill ha en egen liten ikon bredvid bokmärket/www-adressen i Explorer. Det är inte så svårt faktiskt. Du kan ladda ned ett litet program där du kan skapa din egen ikon. Ett exempel på det är HappyIcon, det finns på bl.a Tucows - där under rubriken Multimedia Tools/Image Editors. Annars kan du skapa din egen ikon på http://www.favicon.com/. Ikonen ska vara 16 x 16 pixlar och heta favicon.ico.

När du skapat din ikon ska du lägga den i *rooten* på din hemsidesplats, dvs första mappen där du har din index.htm, din hemsidas startsida vanligtvis (din default-fil). Explorer letar med automatik upp din ikon om den finns på plats och exponerar den. Observera att om man tömmer cachen så försvinner ikonen och den gamla vanliga ikonen kommer tillbaks. Du kan lägga ikonen på annan plats men måste då ange en sökväg till ikonen, enligt nedan. Detta kan även vara använbart om du har många mappar på din hemsida och vill att ikonen ska visas även längre ned i katalogstrukturen. Du lägger detta nedan inom dina HEAD-taggar.

<LINK REL="SHORTCUT ICON" href="http://www.din_adress/favicon.ico">"

Man kan ladda ikonen igen genom att vänsterklicka och dra ikonen i adressfältet till högra delen av fältet och släppa. Denna procedur kan man få göra ett par ggr. innan det tar.

Link to comment
Share on other sites

Hej o tack för svaret...

Kanske var lite otydlig i min fråga men jag vill inte göra nya eller egna utan [glow=red,2,300]bevara[/glow] de ikoner som kommer från början då man lägger in en favorit.

Som nu så har jag en liten ikon med de fyra färgade cirklar som alltomxp.se har i sin logo. Men ett tu tre så är de borta. Hade Aftonbladets också men inte nu längre...

Lenne

Link to comment
Share on other sites

Guest BEGEs

Hade du läst texten så hade du fått reda på hur dom kommer till och varför dom försvinner. Sedan la jag till hur man laddar dessa igen. För att slippa detta måste du på något sätt ladda ner ikonfilerna till din hårddisk och sedan ladda dessa från din håddisk

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Som Bege skriver, så sparas dessa "Faviconer" i Temporary Internet Files. När du tömmer den mappen, så försvinner även Faviconerna.

Det finns program som kan skanna datorn efter faviconer och placera dem i en viss mapp, jag har provat det och det fungerar ett tag, men sedan har de "försvunnit". http://www.codeproject.com/tools/faviconizer.asp

Själv har jag bytt till Firefox webbläsare, den sparar faviconer och de blir kvar! Ff har andra fördelar också. http://www.mozilla.com/firefox/

OM du vill fortsätta köra IE och spara Faviconerna, så handlar det om manuellt arbete med att flytta/spara filer.

Gör så här:

Det här är ganska pyssligt om man är ovan med att söka och kopiera/flytta filer!

Om du har sparat en länk som har "favicon" så går du till mappen "C:Documents and Settings[ägaren]Lokala inställningarTemporary Internet FilesContent.IE5" (för Win98 är det annan sökväg) och söker på "*.ico" (utan duttar). Du söker alltså bara efter filer som har filändelsen ICO = ikoner. (Jag hade en genväg under C: som tog mig direkt till Temp. Int. Files, man är ju lat... ;-) )

Då hittar du de faviconer som har sparats där. Sedan döper du om den ikon som du vill använda, till t. ex. "google.ico" och flyttar (kopierar) den till (t. ex.) C:Windows(Winnt)System32Favicon". (Mappen finns inte, den måste du skapa.) Det är ett bra ställe när du sedan skall byta ikon. Du måste du välja "Visa dolda filer" och bocka ur "Dölj filnmanstilägg för kända filtyper" i utforskaren.

Sedan går du till den länk som du hade sparat, högerklickar, välj "Byt ikon" och sök upp faviconmappen och den ikon du just sparat. Hoppas att det gick att förstå!

Hittade en länk som beskriver detta med Faviconer i IE:

http://www.favicon.com/ie.html

Vill du både HA faviconer och SLIPPA arbete, så är Firefox att rekommendera. Den är dessutom mindre utsatt för nätets faror, man kan blocka annonser på webbsidor mm mm. Det finns runt 130 olika "adds on" till Ff.

https://addons.mozilla.org/?application=firefox

Link to comment
Share on other sites

Jag har inte läst all text här ovan måste jag erkänna. Men Faviconerna lagras i temporary internet files, och när man tömmer där så försvinner dem.

Och nu till det jag egentligen tänkte skriva/tipsa om.

Det finns ett program som heter FavOrg, som kollar igenom de favoriter man har, och laddar ner faviconerna, och sparar de, default i programmets mapp, men det går att ändra. Ett simpelt program, men ack så användbart om man är trött på IE:s standard ikon.

FavOrg finns att ladda ner här: http://www.softpedia.com/get/Internet/Book...rs/favorg.shtml

Link to comment
Share on other sites

FavIconizer.exe är ett litet, 272 Kb, program som gör det du önskar. Enda haken är att Internetsidan själv måste ha en egen ikon. Har den inte det så blir det standardikonen. Men många sidor får egna ikoner. Däremot vet jag inte riktigt var man kan ladda ner det. Kanske via E-post?

Link to comment
Share on other sites

FavIconizer.exe är ett litet, 272 Kb, program som gör det du önskar. Enda haken är att Internetsidan själv måste ha en egen ikon. Har den inte det så blir det standardikonen. Men många sidor får egna ikoner. Däremot vet jag inte riktigt var man kan ladda ner det. Kanske via E-post?

FavIconizer.exe finns här, men jag föredra FavOrg, som gör samma sak och lite till, men smaken är som .... Man ska använda det program som man trivs bäst med  :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...