Vilket antivirus ska jag ha till Windows 8?


Andreas Stenhall
 Share

Recommended Posts

Har fått en fråga från en användare som testat Avast och AVG men inget av dem verkar fungera i Windows 8. Till att börja med vill jag säga att Windows 8 är i ett mycket tidigt skede och långt ifrån färdigt. Även om kompatibiliteten mot Windows 7 skall vara så gott som 100 procent kan det finnas scenarier där applikationen är skapad på ett sätt som hindrar den från att fungera i Windows 8. Tilläggas skall att Windows Defender ingår i Windows 8 och Defender skyddar numera inte bara mot skadliga program utan även virus. Vill du testa Windows 8 kan du med andra ord göra det med vetskap om att ha ett fullgott skydd mot virus och skadliga program.

Läs mer på http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/15/protecting-you-from-malware.aspx

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Betatestar han AVG och Avast för kommande versionsutgivning eller är det bara test av gamla program? Är det betatetsning av bägge dessa antivirusprogram så är det ju inte underligt om det krånglare - ett program i pre-betastadium och två i betastadium. Så länge vi inte har betan för Windows 8 så är det nog ganska svårt att avgöra ifall program fungerar tillsammans.

Link to comment
Share on other sites

Vad menar personen då han säger att det inte verkar fungerar..... Kraschar det eller ber personen att få virus skickade till sig för att se om virusprogrammen tar det.... I detta fall borde han ju ominstallera datorn ofta .....

Kanske jag som tycker det låter konstigt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Andreas Stenhall
   En ny "fixare" har släppts för en mängd typer av problem som rör spel. Det är ett nytt verktyg i Microsofts automatiska problemlösare "Fix it"-verktygslåda som har släppts för spel. Bland annat kan du lösa problem relaterade till drivrutiner, vissa Logitech-enheter, prestanda och andra problem som ställer till problem när du spelar i Windows.
   http://support.microsoft.com/mats/games/sv-se
  • By PCGuiden
   Min internetdelning var borta i min Iphone4
   Nu är det löst
   Iphone 4 op 5.0.1
   om fler har problem med detta:
   Inställningar
   Allmänt
   Längst ner Återställ
   Återställ nätverksinställningarna
   Återställ nätverksinställningarna
   sedan när telefonen har startat om får du fram Internetdelning under inställningar mellan WiFi och Notiser...
   Du får även ange lösenordet till ditt WiFi om du använder det igen, för det försvinner vid återställningen.
  • By Andreas Stenhall
   Jag har fått en fråga via e-post om problem med sökning av filer i Startmenyn i Windows 7. Då svaret troligtvis är av intresse för flera så kommer här en ordentlig genomgång av problemet.
   Fråga:
   Jag har köpt en ny dator med Windows 7 och jag har ett problem att jag inte kan få fram någonting när jag vill söka efter något genom att trycka på Startknappen och skriva in ett ord i ”sök bland program och filer”. Då jag vet att ordet finns men har glömt var jag sparade det och när jag slår in ordet så kommer det bara fram ”inget ord matchade sökordet” oavsett vad jag söker på för ord. När jag sökte i Windows XP så blev det alltid en massa filer och mappar som kom fram med sökordet i.
   Svar:
   Det är stora grundläggande skillnader i sökfunktionaliteten i Windows XP kontra Windows 7. I Windows XP sökte man som standard på hela disken vilket tog längre tid men gav ett komplett sökresultat, medan i Windows 7 så har man indexerat vissa utvalda platser för att sökningen av information ska gå på sekunden.
   För att verifiera vad som orsakar dina sökproblem så följ dessa steg:
   Gå till Start > Kontrollpanelen > System & Säkerhet och välj Felsök vanliga datorproblem under rubriken Åtgärdscenter. Klicka på Visa alla i vänstermenyn och välj Sökning och Indexering. Klicka Avancerat och välj Kör som Administratör för att öka chanserna att lyckas lösa problemet. Följ sedan guiden och notera eventuella åtgärder som utförts. Om denna guide inte hittar och löser problemet finns det ytterligare saker att kontrollera manuellt:
   1. Bygg om indexet. Ibland händer det att indexet som innehåller information om alla filer på din dator blir korrupt. För att återskapa indexdatabasen går du till Kontrollpanelen och i högra hörnet väljer du Visa efter: Små ikoner. Klicka sedan Indexeringsalternativ > Avancerat och välj Återskapa. När du valt det byggs indexet om. Vänta ett tag och verifiera sedan om det fungerar.
   2. Platsen för dina filer indexeras inte. Säkerställ att platsen du vill söka i faktiskt indexeras. Detta gör du också i Indexeringsalternativ där du ser vilka platser som indexeras och där du också kan lägga till platser utanför de som standard indexeras.
  • By Andreas Stenhall
   Microsoft har släppt en hotfix som löser ett problem för användare som har en stor hårddisk och har många systemåterställningspunkter. Problemet gör sig gällande att starten av datorn går långsamt om det finns en stor mängd systemåterställningspunkter på datorn. Problemet borde vara mer utbrett på datorer med stora diskar då diskutrymmet som reserveras för systemåterställning procentuellt av disken storlek. Ju mer aktivitet som sker på datorn desto fler systemåterställningspunkter skapa, exempelvis vid installation av Windows-uppdateringar, program eller drivrutiner.
   KB2555428: Lösning på problem med långsam start om du har många återställningspunkter