Gå till innehåll

Laptopfläkt


-64

Recommended Posts

Inland funderar jag på en extra laptopfläkt och då en sådan som finns på en vinklad skiva under laptopen. Nu fick jag just i dag ett reklamblad från Clasisjön. Han har ett par olika för ~ 300 kr. Men båda fläktarna är drivna med spänning från USB-jacket på datorn. Är inte detta lite i överkant? Om jag pluggar i något där så blir väl datorn bara ännu varmare? Speciellt som fläkten är aktiv hela tiden?

Vore det inte bättre att fläkten drevs av antingen en yttre batterieleminator och lågspänning, eller direkt av nätspänning?

Låt vara att det inte skulle vara användbart då man körde på enbart batteridrift, men om man är i det läget har man nog inte igång datorn mer än nödvändigt. Och skulle man välja USB-drift (från Clasisjön) så tömmer man ju batteriet ännu fortare.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håller med, en utomstående drivkälla låter på något sätt bättre om man ser till få så liten påverkan som möjligt på en laptop.

Speciellt då om man kör den ifrån en stationär placering vid köksbordet, skrivbordet eller vad de nu kan handla om beroende på sammanhang.

Bärbara är ju också en felkonstruerad uppfinning när de handlar om mekanisk inre fläktkylning.

Promenera man skaffar & fäster en kylande enhet Utanför datorskalet. Det är ju nästan lika genialt som om en kärnkrafts reaktor skulle kunna kyla energiprocessen med hjälp av en fläkt Utanför själva området Utomhus Utan att uppnå värmebildning & härdsmälta innuti de mest centrala.

Men visst det är ju bättre än ingenting fast fortfarande en effektförlust i kylverkan om man hårddrar de en aning.

Vill man så går de säkert & skaffa en platta som passar och montera dit egen eller använda bef. utrustning för anslutn. som nämdes till vanlig nätspänning via adaptrar & annat. Då frestas ju heller inte själva datorn i längden.

Redigerad av Opptokoppter
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...