Jump to content
alltomwindows.se fyller 20 år! ×

Effektiva virusdefinitioner i NIS2012


Recommended Posts

Hej!

I Norton Internet Security 2012 finns en inställning som heter "Effektiva virusdefintioner" och som beskrivs så här:

När alternativet Effektiva virusdefinitioner är markerat så aktiverar Norton Internet Security kärnuppsättningen med virusdefinitioner som innehåller de viktigaste virusdefinitionerna för att bemöta de senaste säkerhetshoten enligt Symantec. När Effektiva virusdefinitioner är aktiverat så minimeras tiden för nedladdning, installation och systemstart. Det innebär att kärnuppsättningen ger din dator snabbare prestanda.

När alternativet Effektiva virusdefinitioner är avmarkerat så aktiverar Norton Internet Security den fullständiga uppsättningen med virusdefinitioner som innehåller alla virusdefinitioner för alla hot som Symantec känner till. Alternativet Effektiva virusdefinitioner är aktiverat som standard.

Det är på som standard. Men om jag tolkar hjälptexten korrekt så innebär det att man bara blir skyddad mot de senaste hoten eftersom den fullständiga uppsättningen av virusdefinitioner inte laddas ner. Men innebär inte detta en kraftig begränsning av skyddet? Det är väl inte bara de senaste hoten man vill bli skyddad mot utan även de äldre som skulle kunna göra nog så stor skada.

Link to comment
Share on other sites

Din tolkning stämmer, vad jag kan förstå.

Anledningen till att Norton gör så, är att listan på kända virus är otroligt lång. Så innan Norton hunnit läsa den listan så har viruset redan kommit långt in i datorn.

Som jag ser det så finns det en övertro på traditionella antivirusprogram.

Link to comment
Share on other sites

Anledningen till att Norton gör så, är att listan på kända virus är otroligt lång. Så innan Norton hunnit läsa den listan så har viruset redan kommit långt in i datorn.

Borde det inte vara inkrementellt så att Norton först laddar ned och använder den fullständiga listan men sedan bara de nya definitionerna som kommer. Det känns ju i alla fall som att man skulle vilja skanna igenom datorn åtminstone en gång med den fullständiga listan och sedan bara använda de nya definitionerna. Kanske man man åstadkomma detta genom stänga av effektiva virusdefinitioner, skanna datorn och sedan aktivera det igen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...