Jump to content
alltomwindows.se fyller 20 år! ×

Piriform Defraggler


Recommended Posts

Testade Piriform Defraggler på min dotters dator Windows 7, verkar mycket bra, men ?? är den bättre än den inbyggda defragmenteraren som sitter i datorn, Windows 7 ?? Gör Piriform Defraggler ett bättre jobb ?? Tacksam för synpunkter.

Det var frågan.

Ha en bra kväll alla.

Mvh

Lasse B

Edited by Lasse B
Link to comment
Share on other sites

Detsamma Lasse :)

Skulle nog vilja säga att de hänger lite på hur man väljer & göra inställningarna.

Ser man gjort en hel del förändringar i Defragglern sedan den kördes senast här hos mig.

Helt klart medföljer de ett större mervärde av bl.a diskinformation, temp, smart, grafer & annat.

Den inbyggda, om vi nu istället kikar på Windows blev ju genom den senaste versionen automatiserad via Schemaläggaren, så den kör igång vid specificerade förinställda tider på egen hand. Kan ju vara bra & känna till, särskilt om ett tredjeparts program används & körs emellanåt. Kan ju bli lite väl mycket filförflyttning nästan i onödan om två verktyg jobbar utefter var sitt arbetsmönster vid olika tider. Först kommer liksom Windows & flyttar & donar på disken, strax efter någon dag/dagar kommer ytterligare ett annat program och kanske rent av flyttar tillbaka alltihopa igen :)

Om inte annat så risk för disken ger upp något tidigare än de var tänkt möjligtvis.

Har också testat & kört en del med Ausologics Disk defrag som många också rekommenderar men tittar man på inställningarna så ligger ju Defragglern bra till. Även tyckt bra om My Defrag som kan användas med bl.a skript & inställningar för flytta systemfiler till början av disken, försumbart kanske men sägs de snabbar upp start & liknande.

Link to comment
Share on other sites

Iobit har en del verktyg för sånt också. Advanced SystemCare Free 5:

http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

Den "städar" upp datorn och defragmenterar.

Finns även ett program som bara defragmenterar Smart Defrag 2:

http://www.iobit.com/iobitsmartdefrag.html

De har funkat bra för min egen del.

Link to comment
Share on other sites

Nu kan man ju visserligen stänga av den schemalagda defragmenteringen,

Har laddat hem Defraggler, men det verkar som att när man har Defraggler, så verkar den ordinarie defragmenteraren i datorn vara inaktiverad om man kan säga så.

Med defraggler på datorn, och om man försöker defragmentera på C, så kommer defraggler opp istället.

Stämmer detta tro ??

Tackar för bra synpunkter.

Mvh

Lasse B

Edited by Lasse B
Link to comment
Share on other sites

På sätt & vis skulle man kunna förklara de som att filer som har tagits bort i systemet eller som kastats från papperskorgen men som ännu inte har hunnit bli överskrivna av annan aktivitet i systemet, forfarande kan räknas som en slags filer på disken.

Grejen är ju den att systemet kan inte se dessa filer och heller inte användaren i Windows men dom finns fortfarande på disken, tills en ny fil skapas pga någon händelse. Låt säga ett program som skriver ny information till disken eller användaren själv skapar en ny fil. Även Windows & systemet jobbar ju mer eller mindre hela tiden och skriver loggar, ändrar inställningar m.m, allt sånt hamnar därigenom som ny information som skrivs till disken. Man kan se det som ett synligt informationslager och ett underliggande lager utan koppling med systemet där tidigare filers plats ställts till förfogande som ny fri lagringsyta för operativ systemet/program och användaren.

Det sista är ju då vad som anges "ledigt utrymme" och självklart kan den här kvarvarande informationen räknas till all annan yta på en disk där filer ligger lagrade, vare sig ytan består av läsbar information eller ej. Det är ju så också att man vet aldrig så noga hur mycket information som finns kvar och hur mycket av ytan som består av ingenting men i de senare fallet så borde ju chansen för att fragmentering ska uppstå nästintill 0%.

Defragmentering av ledigt utrymme kan väl vara likvärdigt som defragmentera ett register i hur mycket man vinner på de.

Det börjar då luta en aning mot överdriven perfektionism hur långt man är beredd & gå med underhållet bara för de liksom är möjligt. Däremot skriva över ledigt utrymme med t.ex CCleaner någon gång ibland kan väl va bra som försiktighetsprincip.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...