Gå till innehåll

Om du gillar klassiska äventyrsspel...


Nicklas

Recommended Posts

...så har du nu chansen att vara med och finansiera ett nytt fantastiskt spel i den nästan utdöda peka-klicka-äventyrs genren!

Det är en spelstudio uppbackad av bl.a Tim Shafer och Ron Gilbert som ligger bakom ett projekt där de via hemsidan Kickstarter.com samlar in pengar till att göra ett nytt spel. Tim och Ron är bland de största inom genren med titlar som Grim Fandango, Maniac Mansion, Monkey Island, Zak McKracken bakom sig.

För att kunna genomföra projektet behövde de få ihop 400.000 dollar, det tog ungefär 8 timmar! I skrivande stund har de nästan fått ihop 2 miljoner dollar från över 55.000 donatorer. Ju mer de får ihop desto mer godis får spelet.

Som tack för att man donerar ($15 eller mer) så får man såklart spelet när det är färdigt, samt att ju mer man sponsrar desto mer extrasaker kan man få. Spelen nämnda ovan är alla med bland mina absoluta favoriter genom tiderna (Monkey Island är nummer 1!) så jag har själv donerat $15 i hopp om att få uppleva ännu ett mysigt spel i liknande anda.

Mer info finns på http://www.kickstart...-fine-adventure

http://www.youtube.com/watch?v=-pSteVDn78s

(Kickstarterer hjälper folk att få möjlighet att genomföra sina drömprojekt utan att blanda in finansiärer som ska ha en del av vinsten som lägger sig hur projektet utformas. Det gör att resultatet mer speglar skaparens vision och att onödiga mellanhänder minimeras så en större del av pengarna går dit de ska.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...