Jump to content

Hur kan jag avbryta Live Mail och dirigera inkommande mejl till Outlook? [EJ LÖST men nedlagt]


Recommended Posts

På min förra fråga om Live MAIL och Outlook 2010 kunde leva sida vid sida och få inkommande meddelanden till bägge är det ingen som har svar men väldigt många är nyfikna. Pa grund av det så kommer nästa fråga;

(Helt uppenbart kan Live Mail och Outlook leva sida vid sida men det är bara Live MAil som får inkommande meddelanden. Det går att skicka från Outlook och Livemail)

Det går enkelt att exportera all mejl till en .pst fil som man sedan kan plockas upp av Outlook.

Jag har försökt avinstallera Live Mail därefter men har inte lyckats. Jag fick slänga den i papperskorgen.

Vad är det som styr att inkommande meddelanden går till Live Mail och inte till Outlook? (Jag har ingen Outlook Exchange server kopplad bara Outlook 2010 på klientdatorn) Något i registret? Någt som skall ändras men inte görs vid en avinstallation? Något som man kan ändra själv?

Outlooks komprimerade fil heter ju något med .pst men vad heter samma fil från Live Mail. Eller är det helt annat med Live Mail? Att varje meddelande är sin egen textfil? Att den inte alls ligger på klientdatorn utan någon annanstans?

Total förvirring råder!

Edited by perbear
Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte vad som styr riktigt, men slänger du Live mail i papperskorgen är den ju fortfarande kvar i systemet:

http://windows.micro.../mail-uninstall

http://support.microsoft.com/kb/938275

Den måste avvinstalleras ordentligt.

Sen vet jag inte om man behöver outlock? Den hade sin vits för några år sedan på Windows 95, 98 och 2000 tiden ungefär när man hade modem som ringde upp och man ville vara uppkopplad så kort tid som möjligt och tanka hem e-post meddelanden, sen kunde man läsa "offline" så att säga.

I dagsläget har nog de flesta fasta priser på sin uppkoppling via ADSL eller vanligt bredband så det är enklare och läsa direkt via Hotmail, Gmail eller vad man har:

https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1339388713&rver=6.1.6206.0&wp=MBI&wreply=http:%2F%2Fmail.live.com%2Fdefault.aspx&lc=1053&id=64855&mkt=sv-se&cbcxt=mai&snsc=1

https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http://mail.google.com/mail/&scc=1&ltmpl=default&ltmplcache=2

https://login.yahoo.com/config/login_verify2?.intl=se&.src=ym

Edited by johnh3
Link to comment
Share on other sites

Tack så här länge!

Johnh3;

Det gick inte att avinstallera Live Mail, trots att det kom upp en informationsruta som frågade om jag ville avinstallera en eller flera delar av Live Essentials. Nästa sak som hände var att avinstallationen var klar, vilket den inte alls var. Slängde den gjorde jag EFTER att jag hade försökt att avinstallera.

Jag följde hjälpen för avinstallation av Live Mail men som sagt punkt 4 (välj Mail) dök aldrig upp.

Om man behöver OUTLOOK eller inte? Själv använder jag Thunderbird privat (vi hade Outlook på mitt förra jobb) och på mina kompisars datorer har jag alltid lagt in Outlook (INTE OUTLOOK EXPRESS) för 2003 och 2007. Det är alltså DE och inte JAG som har sagt att man vill ha OUTLOOK som husets e-postklient. Det tycker jag att man skall respektera, även om det blir besvärligare för mig.

PCfreak - OM man lyckas ta bort Livekontot, ja, vilket jag inte har lyckats med.

Sedan förutsätter ni en annan sak också, att man använder HOTMAIL, Gmail eller annan fri e-postserver. För mina vänners del så är det e-postservern hos Glocalnet som gäller och inte Microsofts eller Googles eller vad Apples fria motsvarighet heter. Eftersom den e-postservern har visst begränsat utrymme (till skillnad mot hotmail och Gmail) så är man mer eller mindre tvingad att dra ner e-posten.

Link to comment
Share on other sites

Skall testa det och lite andra förslag om någon dag. Tack så länge.

20 juni: Efter 8 dagar och trots experthjälp gav jag upp. OUTLOOK ville inte fungera på inkommande och till slut ville min vän bara ha ett fungerande e-postprogram, vare sig det var Live Mail eller OUTLOOK eller nåt annat. Så eftersom Live Mail hade fungerat klanderfritt när det var igång, installerades det igen. Det sista rådet jag fick angående OUTLOOK var för att få det att fungera som det skall bör du ominstallera Windows. Nej tack, det ville jag inte!

Känner ni det också så, att det är för j-igt när man inte fattar vad det är som strular? Man är helt säker på att man dels har gjort rätt inställningar och har kanske en vag aning om att det som strular borde ligga i nåt register...

Edited by perbear
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...