Jump to content

inlogg vid start


rainerg
 Share

Recommended Posts

Glöm det. Har du inget lösenord så är det i princip kört. Har hört talas om att man kan nolla lösenorden genom att starta upp datorn med en linuxdist, men hur nära sanningen det är har jag ingen aning om. Jag skulle rekommendera att du installerar om Vista. Om inte annat så för att den förre ägaren kanske skulle uppskatta att dennes eventuella privata filer inte ska hamna i orätta händer. (lite av en moralisk fråga alltså)

Link to comment
Share on other sites

Även av säkerhetsskäl bör man ju installera om en begagnad dator för där kan ju finnas spionprogram och annat. De flesta märkesdatorer har en återställningspartition som man använder för att återställa datorn till leveransskick. Man brukar starta återställningen genom att trycka på någon särskild tangent eller tangentkombination just efter att man har satt på datorn. Vilken tangent det är varierar mellan olika datortillverkare och datormodeller. Men det ska ju stå i manualen som man normalt kan ladda ner från datortillverkaren.

Men det är inte svårt att skriva över det befintliga Windows-lösenordet med något annat, se t ex http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ som är ett program som man bränner på en CD eller lägger på ett USB-minne som man startar datorn från.

Om det däremot är ett BIOS-lösenord kan det vara krångligare och det är inte helt säkert att det går. Men även det beror på datormodellen.

Link to comment
Share on other sites

Om det däremot är ett BIOS-lösenord kan det vara krångligare och det är inte helt säkert att det går. Men även det beror på datormodellen.

T.ex Dell fick man tidigare byta ut ett chip på moderkortet och det var lödat..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...