Jump to content

Nätverksanslutning seeeg!


Hans42
 Share

Recommended Posts

Jag kör Win7 64. Jag har noterat att min nätverksanslutning blivit oerhört långsam. När jag gjort återställning till tidigare tidpunkt så har det ibland funkat ok igen, för att efter kort tid åter inta det långsamma läget. Verkar vara efter Windows Update som detta inträffar. Jag funderar nu på total ominstallation för att komma tillrätta med problemet. Eller finns något tips?

Link to comment
Share on other sites

Är det surfning i ren allmänhet som intar en långsammare hastighet eller är det även datorn i sig som upplevs långsammare? Jag gjorde förljande eftersom jag länge hade samma problem ett tag:

  1. Gör en ny installation, installera alla program och uppdateringar som krävs = startklar dator. (tar tid men det är värt det sedan)
  2. Med Acronis gör jag sedan en image av hela partitionen som uppdateras efter varje MS-uppdatering. (tar ca 20 min)
  3. Kraschar något eller om datorn beter sig illa på ett sätt du inte lyckas lösa så kastar du in din senaste image så har du en fungerande dator igen.
  4. Fördelen med detta är att en återställning av en image tar ca 30 minuter beroende på prestanda och storlek på imagen.

Link to comment
Share on other sites

När inträffar det att den är långsam?

Då och då, speciellt om man har tillåtit datorn att leta efter lösningar på eventuella fel själv. Har datorn sedan inte hittat någon lösning, så kommer den att leta i tid och otid efter en lösning som inte finns... i alla fall inte hos Microsoft...

Inställningar för detta gör du i "Åtgärdscentret".

Link to comment
Share on other sites

När jag kollar med Laptop och Androidlur, så får jag drygt 6 Mbit/s men med den aktuella desktopen så kommer jag knappt upp till 1 Mbit/s. Jag hittade förut en återställningspunkt där jag kom upp till 6 Mbit/s och det höll någon dag, sedan lika uselt igen. Jag gissar att det är något skräp i datorn som segar till den. Jag använder Telia Säker Surf eftersom den ingår i abonnemanget. Finns möjligen något annat virussökande som som rekommenderas?

Link to comment
Share on other sites

Har hört från personer som har haft problem med (och även förlorade) anslutningar efter någon uppdatering de senaste dagarna, vad har du för nätverkskort så kan vi kolla att du har en aktuell drivrutin, annars skulle du kunna prova inaktivera "säker surf" och se om det gör skillnad och om du har möjligthet så byta ut kabeln som du har från datorn till modem/router.

Kör du din android och laptop trådlöst och desktop med kabel?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...