Recommended Posts

Har köpt en trådlös router med USB. Enligt manualen så ska man kunna sätta i en 3G USB sticka för att sen kunna ansluta den bärbara datorn trådlöst till internet. Har satt upp modemet enligt manualen och jag kommer åt modemet trådlöst men kommer inte ut på Internet. USB modemet blinkar inte så det verkar som om USB porten på modemet inte är aktiverad. Är de någon som fattar vad jag menar och har några tips.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det en "N300 Wireless ADSL2+ Modem Router Mobile Broadband Edition (DGN2200M-100NAS)"

eller "N300 Netgear JWNR2000 Wireless Router" ? (den senare saknar USB port).

Får börja med att anta att du har ADSL-bredband? vilken operatör?

Först och främst har du ett modem som är kompatibelt? Kombabiltietslist -> http://www.netgear.c...ope/sweden.aspx

Har du varit inne i modemets webbgränssnitt och sett att modemet identifieras korrekt?

Kika i manualen sidan 26, (sidan 17 för hur du loggar in på routern/(modemet)

Redigerad av si3rra
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"N300 Wireless ADSL2+ Modem Router Mobile Broadband Edition (DGN2200M-100NAS)" - Har USB port och stödjer 3g.

"N300 JWNR2000 Wireless Router" - Saknar usb port.

"N300 WNR3500L Gigabit Wireless Router" - Usb port med stöd endast för hårddiskar och usb-minnen

Frågan är vilket du köpt.

Redigerad av si3rra
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 4 weeks later...

Hopas ni inte gett upp ang mitt problem, men jag har inte haft tid med mitt problem på ett tag. Men jag har alltså ett: "N300 Wireless ADSL2+ Modem Router Mobile Broadband Edition (DGN2200M-100NAS)" - Har USB port och stödjer 3g. Den trådlösa delen fungerar som den ska, men jag kan inte komma ut via USB modemet från Telenor

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Har själv uppkoppling via 3G router och när jag nyligen ersatte den gamla till en av "kombityp" fick jag mickla lite i inställningarna för att få igång modemet. Min router har 4 val av uppkoppling, 3G som primär, endast 3G, WAN (ADSL) som primär och endast WAN. naturligtvis var "endast WAN" förhandsvalt men efter att jag ändrade till "endast 3G" funkade det klockrent. Så börja med inställningarna, ta gärna hjälp av manualen så blir det enklare att hitta i menyerna.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av Ängegärd
   Hejsan & hallå!!! 
   Har en router D-Link DAP-2695 som jag försöker komma åt admin läget på. Har provat 192.168.x.x men det funkar inte. Har fabriksåterställt den. Men hittar inte rätt ip. Någon som har en likvärdig router?
  • Av CGD
   Vår bärbara dator har tappat kontakten till Internet via det trådlösa nätverket som går till routern från Bredbandsbolaget. Kopplar jag via sladd är det inga problem. Det trådlösa nätverkskortet, ett Qualcomm Atheros visar att det fungerar helt felfritt.
   Har ni några förslag på hur jag skall kunna åtgärda felet.
   Det visade sig att våra telefoner inte heller kunde koppla upp sig. Hur det var med delarna i hemmabion kontrollerade jag aldrig. Men så plötslig fungerade allt igen! Märkliga fel.
  • Av eklov
   Hej, se min andra tråd "nätverksskrivaren är offline trots att den är på". Nu undrar jag om jag kan installera skrivaren som lokal skrivare med USB-sladd till en PC trots att skrivaren samtidigt är nätverksskrivare. Om det går, undviker jag att skaffa en extra router, då antalet LAN-utgångar från min nuvarande router inte räcker.
  • Av eklov
   Jag har installerat skrivaren i nätverk och allt fungerade. En elektriker var här och bröt strömmen när dator och skrivare var på. Jag startade om datorn och allt verkade OK. Nästa dag var skrivaren offline. Nu försökte jag installera den på nytt, men installationsprogrammet hittar inte skrivaren, så "nästaknappen" är gråad, se bild. Någon som har en idé? Jag har startat om modemet utan förändring.
   Tilläggas kan: Jag har fiber in, en "Raycore-switch" med 8 separerade utgångar, ett Inteno-modem jag fått från ISP som är mitt nätverks central.

  • Av Jakam
   Hej, har ett nätverksproblem. Ser ej andra datorn i nätverket. Stationära datorn kan se den bärbara på nätverket och skicka/hämta filer till den. Den bärbara ser inte alls den stationära datorn och kan alltså varken skicka/hämta filer dit. Spelar ingen roll om jag kör trådlöst eller kabel till routern. Har följande utrustning: stationär dator med Windows XP Pro, bärbar dator med Windows XP Pro, trådlös router D-link DIR-655. Alla tips mottages tacksamt!
  • Av darramonde
   Det trådbundna internet fungerar alldeles utmärkt, men det verkar som om att min router inte vill ta emot/skicka ut trådlöst internet.
    
   WAN-indikatorn lyser inte trots att har kopplat routern enligt manualen som följde med köpet.
    
   Jag har även aktiverat DHCP.
    
   Kan någon hjälpa mig?
    
   Jag har en Asus RT56U router.