Jump to content

boot-mgr saknas eller hårddiskkrasch?


aasaboe

Recommended Posts

Sökte på "boot-mgr saknas" men jag tycks vara ensam ;-)

När jag startade datorn i morse stod det "boot-mgr saknas Tryck ctrl-alt-del för omstart" på svart szkärm. Jag gjorde så och datorn startade efter mycket lång startsträcka. Nu kommer jag inte åt min F-disk. C är en SSD, E är en vanlig 500GB med ganska många år på nacken, F är en halvårsgammal 2TB.

Efter att ha läst MS instruktioner stoppade jag in Win7-skivan och startade med den. Men det låser sig för mig, när jag skall välja språk, tid och tangentbord kommer jag inte vidare, musen funkar inte (en trådlös Logitech) och jag lyckas inte hitta några tangenter på tangentbordet som funkar. Borde man inte kunna mata in med tangentbordet?

Nu kör jag som vanligt bortsett från att jag inte kommer åt F: Datorn är liksom den krånglande disken halvårsgammal, så det blir besök hos datorhandlaren i morgon, men det vore inte fel om jag fick igång disken nu.

Vad tror ni experter, har disken lagt av eller är det någonting i programvaran som spökar? Ska det funka med tangentbordsinmatning? Jag har inte kvar någon gammal mus med svans...

/Red. Disken visas som enhet i Utforskaren, men det går inte att komma åt den.

Edited by aasaboe
Link to comment
Share on other sites

Det var datorvättarna*. Nu funkar allt igen.

Jag sitter här och kollar på nätet när det dyker upp en sån där ruta som kommer när man t.ex. kopplar in en minnespinne. Jag klickar på "Visa i Utforskaren" och si, där öppnas min F-disk som varit död... Nåja, det får bli lite diskussion hos datorhandlaren i eftermiddag ändå.

*Datorvättar, allmänt känt oknytt som huserar i folks datorer. Det är dom som ställer till alla begripliga fel när man stört dom, och ibland rättar till felen när man varit dem till lags. Bör förses med virtuell risgrynsgröt med socker, kanel och mandel till jul, lämpligen genom att man lägger in några vackra bilder på sådant motiv här och var på sina HD.

Link to comment
Share on other sites

Ta mig tusan, det måste ha varit Microsoft Security Essentials som fixade det. Upptäckte att den snurrade samtidigt. Jag har haft det avstängt och provat AVG, men tog bort AVG i går för att se om det hade någon inverkan.

Jag håller mig till MSE i fortsättningen! ;-)

Link to comment
Share on other sites

Det var mycket kunder hos datorhandlaren, så det blev ingen diskussion. Men ett par råd till intresserade:

Skaffa en mus med svans, dvs inte trådlös. Den behövs för att kommunicera med datorn när man kör från CD/DVD och inte alla drivrutiner är inlästa. Jag har just lagt ned en sådan i nödutrustningslådan, 79:- är ju överkomligt. Särskilt när den behövs ;-)

Länken http://support.micro...m/kb/2622803/sv kan vara bra att ha tillgänglig, t.o.m. utskriven kanske. Det står förklarat på svenska även om det inte ser så ut på sina ställen.

Edited by aasaboe
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...