Recommended Posts

Datorn rasade pga minnesfel och jag kopierade hela mapparna Windows Live Mail och Windows Live till backup på annan partition och nyinstallerade Windows7 efter minnesbyte. Sedan jag installerat Windows Live Mail och öppnat det och stängt det igen gick jag till utforskaren till C:\Användare\namn\AppData\Local\Microsoft och bytte namn på mapparna Windows Live Mail och Windows Live. Sedan kopierade jag in de backupade mapparna istället. Då fanns alla sända, inkomna m.fl. mail där och även kalendern med alla inbokningar. Då fungerade inte kontot. Då försökte jag importera kontot men det gick inte, då ett konto med samma namn redan fanns. Då tog jag bort kontot och importerade kontot och det gick bra. Då kopplade Windows Live Mail upp sig mot servern och några mail togs ner. Då hade alla mailen som kom från de backupade mapparna försvunnit! I utforskaren fanns nu två "konton". Det gamla heter "pop.bredban 185" och därifrån försvann allt mailinnehåll. Nu fanns ett nytt "pop.bredban 316" där bara de nyss inkomna mailen fanns i utforskaren. då kopierade jag återigen över inkorg etc till resp mappar i "pop.bredban 316" och nu fanns mailen där. Men i skickat stod det avsändarens adress i "Till"-kolumnen och när jag la till en extra kolumn "Till" blev den också lika, så jag tog bort den. Då skickade jag ett testmail och detta blev korrekt i skickat. Då tog jag bort alla mail utom mitt testmail i utforskaren och kopierade in dem igen och trodde då att mitt testmail skulle smitta av sig på de inkopierade. Men nu fanns de inkopierade dubbelt!! Då tömde jag hela skickatmappen i utforskaren, men i Windows Live Mail fanns de kvar, men ändå inte. För att få bort dom måste jag försöka öppna ett och ett (felmeddelande), därefter går det att ta bort. Jag orkar inte göra det med så många. Någon som vet hur jag ska göra nu? Systemåterställning och göra annorlunda?

Link to comment
Share on other sites

Problemet är löst! Jag tvangs återigen installera OS, installera alla program igen. Som sista program installerade jag Windows Live Mail efter att jag gjort en egen återställningspunkt och gjort en systemreparationsskiva. Först importerade jag kontot, nya mail kom in, sedan kunde jag importera mappar från WindowsLiveMail i det kopierade trädet från C:\Användare\Namn\AppData\Local\Microsoft\WindowsLiveMail\pop.bredban 530. Då hamnade de i "Importerad mapp" i Windows Live Mail. sedan kunde jag flytta mailen till rätt mapp och deleta imorterade mappen varje gång. Kontakterna finns i mappen WindowsLive från C:\Användare\Namn\AppData\Local\Microsoft\WindowsLive. Jag döpte om WindowsLive-mappen och klistrade in den backupade WindowsLive istället. Då var kontakterna tillbaka! Kalendern tog jag PrintScreen-kopior av månad för månad (kom fram då jag hade klistrat in hela WindowsLiveMail-mappen från backupen) och sedan är det arbetet att föra in bokningarna manuellt. Jag har tyvärr inte funnit var kalendern gömmer sig i datorn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Silverbird
   Hej!
    
   Jag har använt Windows Live Mail i tre år utan problem. Fram till i går. Jag kan nu bara ta emot e-post. Jag kan inte skicka e-post. När jag skall skicka får jag upp två felmeddelanden. Se bifogade filer. Någon som har en förklaring och helst en enklare lösning än ominstallation. Vid en ominstallation tappar jag all e-post och alla kontakter. Nu kan jag visserligen spara ner all e-post men kanske finns det någon bättre och enklare variant. Jag gjorde en systemåterställning men, inte helt oväntat, så fanns felet kvar. Vad kan ha hänt?


  • By Tony
   Hej.
   Har helt plötsligt fått problem med inkommande e-post på ett av mina tre konton på Windows live mail. Två av dem fungera perfekt, men det tredje kommer det upp "Windows Live Mail Fel-ID 0x800488FE.
   Vad är det? Verkar lite konstigt då de andra två kontona fungerar utan anmärkning.
   Tony.
  • By eklov
   Hej, jag har lärt mig byta dator och få in Windows Live Mail med alla data (sparade email, kalender, konto etc.) räddade. Nu har jag funnit att (se bilden) det går att ändra var data ska sparas. Då vill jag inte ha detta på C:\! Om jag ändrar, flyttas data då från C:\ dit jag valt automatiskt eller vad händer? Någon som gjort detta?
  • By eklov
   Hej, jag har/hade problem med Office 2010 (den konfigurerar vid uppstart) och jag tog bort Office med manuella metoden. Då fick jag åter samma problem i alla fall. Nu har jag dessutom sabbat Windows Update vid den manuella borttagningen, så nu får jag formatera och återinstallera hela datorn igen. Hur kan jag kopiera/exportera kalendern till en backupmapp? Måste jag göra skärmdumpar och sedan manuellt återställa kalendern? Mailen, konto och kontakter vet jag hur jag återställer/backupar.
  • By erik.l
   Hej 
   Var hittar jag mejlen i  Windows live mejl ?
   vill göra backup manuellt