Jump to content

Windows Live Messenger stänger ner sig


bjudo

Recommended Posts

Då jag i dag loggade in, försökte i alla fall, på WLM (Windows Live Messenger) i dag efter några veckors semester stände den ner sig och försvann. WLM är aktivt i drygt en sekund, sedan tar den plats vid klockan i aktivitetshanteraren nere i högra hörnet för att sedan försvinna då ja ska klicka upp den.
Detta har hänt tidigre och då hade jag haft fel datum inställt på klockan i aktivitetshanteraren så är dock inte fallet nu.

Jag använder Windows XP.
Kör NOD32 som antivirus och MSN är godkänd i min brandvägg.

Vad har hänt!?

Tacksam för hjälp!

Link to comment
Share on other sites

Det kanske har att göra med att Microsoft slutar med MSN Messenger helt:

http://www.idg.se/2.1085/1.475644/klart-microsoft-lagger-ner-Messenger

Du får gå över till Skype:

http://www.skype.com/intl/sv/get-skype/on-your-computer/windows-live-messenger/

Link to comment
Share on other sites

Jag använder Skype och i den finns dina kontakter som du har i Windows Live Messenger. I Skype kan du chatta och även ringa dina vänner ingen idé att har Windows Live Messenger installerat eftersom jag har Skype installerat. Vad jag har läst så ska Microsoft satsa mer på Skype än på WLM som har hängt med sen 1999.

//DAson

Link to comment
Share on other sites

Min uppfattning har alltid varit den motsatta. ;) Jag ogillade WLM starkt, och bytte för 4 år sedan till Pidgin. Dock har Windows-versionen av Skype på vissa punkter försämrats, med annonser och Facebook. Båda dess plågor slipper man i Linux-versionen. :) Och att Skype är krypterat är en stor fördel.

Link to comment
Share on other sites

Då jag skriver in lösenordet till WLM så stänger den ner sig till Aktivitetshanteraren så fort jag loggats in. När jag sen för markören över ikonen för WLM försvinner ikonen helt och jag har loggats ut från WLM.

Jag fattar inte vad som hänt.

Då jag var på semester så gick lösenordet för NOD32 ut och jag uppdaterade denna. WLM har strulat ända sedan jag kom hem. Innan dess funkade den fint.

Vad jag vet så behöver jag inte sätta in WLM som "säker" i NOD32. Så jag tror inte den blockerar, inte heller brandväggen.

Link to comment
Share on other sites

Du loggas ut därför att WLM-processen (av okänd anledning) avslutas. Ikonen i aktivitetsfältet ger sken av att processen skulle vara igång, men det är den alltså inte. Det är en gammal Windows-bugg att ikonen inte genast försvinner då processen avslutas.

Link to comment
Share on other sites

Testa att uppdatera Adobe Flash Player, kan vara det som spökar..http://get.adobe.com/se/flashplayer/otherversions/. Sen kan du ladda ner en "Old" version för Messenger här: http://www.oldversion.com/windows/msn-messenger-8-5-1235 . Börja med att avinstallera Messenger, sedan installer med "Old messenger, sen Adobe Flash Player. Lycka till.

Link to comment
Share on other sites

Jag har skype sedan tidigare så jag kanske borde registrera min WLM där. Försökte logga in på mitt WLM-konto tidigare men jag antar att det måste registreras för jag kunde inte logga in.

Det udda är att när jag växlar användare till mitt besökskonto på laptopen funkar WLM?!

Knepigt...

Link to comment
Share on other sites

Nej, allt du behöver göra är att logga ut i Skype, och logga in med ”Microsoft-kontot” (till höger i inloggningsfönstret). Fungerade direkt för mig, men som sagt inte helt stabilt. Dina kontakter kommer se dig logga ut några gånger per timme, för att sedan loggas in direkt igen. Rätt störande. Men Microsoft har förhoppningsvis en lösning på gång.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
men när exakt lägger de ner msn ?

 

15 mars.

Hello, On 15th March 2013 we are retiring the existing Messenger service globally (except for mainland China where Messenger will continue to be available) and bringing the great features of Messenger and Skype together. Update to Skype and sign in using a Microsoft Account (same as your Messenger ID) and all your Messenger contacts will be at your fingertips. You'll be able to instant message and video chat with them just like before, and also discover new ways of staying in touch with Skype on your mobile and tablet.

http://news.softpedia.com/news/Microsoft-to-Kill-Windows-Live-Messenger-on-March-15-319531.shtml

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...