Forumet uppgraderat till 3.4.x


Andreas Stenhall

Recommended Posts

Problem med mobiltemat i min mobila webbläsare (Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.3; sv-se; HTC Desire Build/GRI40) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1).

 

Problemet är att trådar med ”speciella” tecken i rubriken inte öppnas. ”Sidan innehåller för många serveromdirigeringar.” Detta problem finns inte då ”full version” används.

 

Exempel på ”speciella” tecken är å, ä, ö, ™.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Problem med mobiltemat i min mobila webbläsare (Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.3; sv-se; HTC Desire Build/GRI40) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1).

 

Problemet är att trådar med ”speciella” tecken i rubriken inte öppnas. ”Sidan innehåller för många serveromdirigeringar.” Detta problem finns inte då ”full version” används.

 

Exempel på ”speciella” tecken är å, ä, ö, ™.

 

Har du exempel på en tråd som du får problemet med så ska jag skicka det vidare för felsökning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

De lyckas inte återskapa problemet och har testat från flera olika mobiler (troligvis dock inte just den du kör), så två snabba frågor:

 

1. Fungerar det om du rensar cachen på webbläsaren?

2. Fungerar det i en annan webbläsare (om du har möjlighet att testa detta)?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1: Ingen skillnad.

2: Inga problem med Opera Mini.

 

En annan iakttagelse är att det inte är några problem med äldre trådar, t.ex. Krypterad Google-sökning, där ö återges med oe.

Jämför med den nya tråden Driftstörning

http://www.alltomwindows.se/forum/topic/27167-driftst%C3%B6rning/

Nu används UTF8-kod i hexadecimal form. Dock omvandlas den (%C3%B6) till %C3%83%C2%B6 i den strulande webbläsaren.

 

Däremot inga problem att öppna t.ex. denna sida i mobila Wikipedia

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E8%80%81%E5%AD%90_(%E6%9B%B8)
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sedan uppdateringen går det inte att redigera citat. Försöker man t.ex. att ta bort delar av ett citerat inlägg, försvinner citattaggarna. Visst kan man lätt lägga till nya, men man tappar då tidsstämpel, namn och länk till citerat inlägg.
 
En ”lösning” är att byta till ”BBCode Mode”, redigera citatet och sedan byta tillbaka. Så det tycks vara en bugg i redigeraren.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ingen officiell uppdatering till denna antikvitet. ;)

Antikviteten utbytt. ;) Inga problem med Chrome 25 (beta). :)

En annan iakttagelse är att externa länkar öppnas i samma flik då mobiltemat används. Är det avsiktligt? Är det bra?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Antikviteten utbytt. ;) Inga problem med Chrome 25 (beta). :)

En annan iakttagelse är att externa länkar öppnas i samma flik då mobiltemat används. Är det avsiktligt? Är det bra?

 

Dom jobbar på det ;)http://community.invisionpower.com/resources/bugs.html/_/ip-board/ipmobile-external-links-open-in-same-tab-r41121

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 weeks later...

Arkiverat

Detta ämne är nu arkiverat och det går inte längre svara i det.