SkyDrive-problem


Go to solution Solved by nillan,

Recommended Posts

Jag kan öppna mina sparade dokument både från Win7 och Vista i min Win7 dator men i Vista datorn kan jag bara öppna dokumenten jag har sparat i Vista datorn, kommer inte åt de dokumenten i Win7.

 

Vad gör jag?

 

Redigerad av Andreas Stenhall
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du borde väl komma åt dem via ditt Hotmail eller Outlook konto?

 

Men har du flyttat dokumenten (eller gjort ett dokument där och bara sparat den i Vista datorns hårdisk) till din Vista dator så är de ju fast i den enheten och inte längre kvar i SkyDrive. Då kommer du inte längre åt dem såvida inte du  sitter i den datorn som har dokumenten.

Det är som om jag bär ett papper till köket från vardagsrummet, går jag tillbaka till vardagsrummet är pappret fortfarande kvar i köket. Får att kunna se den igen måste jag gå till köket igen så att säga.

Alternativt gör jag en kopia på pappret och bär kopian till köket men orginalet är fortfarande kvar i vardagsrummet. Då ser jag den från bägge ställena.

 

Man brukar normalt sett kopiera dokumenten och ta hem kopian till datorn så att orginalen alltid är kvar i SkyDrive oavsett:

http://windows.microsoft.com/sv-SE/skydrive/download

 

Jag kan kanske tillägga att dokumenten laddas inte automatiskt upp i SkyDrive heller. Har du gjort ett dokument i din Vista dator så kanske den bara är lokalt sparad i den hårddisken.

Redigerad av johnh3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

För att få upp denna bild så har jag klickat på ikonen för SkyDrive, då är väll allt sparat på SkyDrive?

 

På bilden har jag först dokument från Win7 datorn och den nedersta dokumentet är från Vista.

Jag kan öppna båda dessa i min Win7 dator.

 

När jag skall öppna mina dokument Från Win7 i min Vista dator så går det inte.

post-5369-0-23726100-1357070094_thumb.pn

Redigerad av nillan
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På Vista dokument längst ner står det att det är en genväg borde det inte ha stått filmapp. Så är själva dokumenten lagrade i SkyDrive?

Bilderna verkar också vara en genväg.

Om du ser på Documents längst upp verkar det tomt. Det borde ju ta lite plats om det fanns dokument i SkyDrive?

 

http://blogg.tkj.se/skydrive-gratis-onlinelagring/

 

 

Men jag vet inte. Kanske någon annan har en idé?

 

Kan annars också tipsa om Ubuntu One:

https://one.ubuntu.com/downloads/

 

5 gb gratis.

 

Redigerad av johnh3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

När jag loggar in på Sky finns alla där men nu ser jag att jag öppnar inte Vista datorns dokument, det är mina jag har på Win7 datorn, fast det står Vista dokument på den fliken.

Kan det vara så att man inte kan öppna något från en annan dator?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • Solution

Tusen tack för hjälpen, felet var nog att jag hade dragit hela dokumentmappen till Sky.

Nu har jag laddat varje dokument för sig till Sky.

 

Undrar bara om jag skriver i ett dokumen i Open Office, uppdateras det automatiskt, om inte hur gör jag då?

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SkyDrive ska klara av ODF som Open Office använder:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Odf

http://www.engadget.com/2012/04/18/microsoft-updates-skydrive-with-support-for-odf-twitter/

 

Det ska finnas nån inställning om dokumenten ska öppna i odf eller OOXML:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Office_Open_XML

Redigerad av johnh3
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Hmmm jag förstår dig inte riktigt (data novis)

Nu prövade jag och Sky uppdaterar när jag ändrar i något dokument.

Borde ha prövat innan jag skrev o frågade er.

 

B)

 

Tusen tack för er hjälp

 

 

Redigerad av nillan
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av perk
   Min HP dator med win7 har varit seg och hårddisken varit ”ganska” full. När det blivit så tidigare så har jag formaterat (eller vad det heter) om den, med skivan som var med. Då har den alltid blivit pigg, och som den var då den var ny.
    
   Nu när jag gjort det, så verkar det som om hårddisken istället fyllts ytterliggare. Den är bara på 500GB och efter öminstallationen är det endast 9,43GB ledigt utrymme.
    
   Kan någon komma med tips om vad som kan vara felet, kan det ha med win7 och att det inte verkar finnas uppdateringar till det.
    
   Eller kan jag göra något fel, är några år sedan jag gjorde det senast och minnet i mitt huvud är väl inte vad det borde vara. Men det har aldrig varit några problem tidigare då jag gjort det.
    
   Tacksam för hjälp
  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av Anna Maria
   Jag hoppas att supporten för Windows 7 hjälper till ... Men det kanske inte funkar så bra... Jag läste om en som inte fick så bra hjälp... Om de inte gör det hoppas jag att jag kan få hjälp här...
   Jag har tagit bort återställningspartitionen... Jag trodde inte jag behövde den. Jag försökte att få min dator tyst genom att installera Windows 7 32 bitar istället för Windows 7 64 bitar... Nu har jag inga drivrutiner så att internet funkar på den... Jag trodde att det bara var att hämta på nätet med min Linuxdator och ta till Windowsdatorn  men dessa filer verkar bara gå att ladda ner från Windows update ... Kan man ladda ner såna filer på nån annans Windows dator och ta till sin egen dator ? 
    Mina andra datorer har blivit tysta när jag installerade Windows och Linux 32 bitar... Jag har inte Linux och Windows på samma dator.
   /Maria
    
  • Av Korpen
   Windows update slutar inte söka efter uppdateringar i windows 7 home premium SP1, har testat att köra en fix it från microsoft men det hjälpte inte, nån som har någon ide hur man löser detta? Jag får inga felmeddelanden utan windows update bara söker och söker..
   Tack på förhand
  • Av jakob
   Hej, jag har köpt en splitter ny laptop Acer från media markt, (jag vet att den är Windows 7 kompatibel)
   Jag är desvärre tvungen att omformatera den på grund utav att jag arbetar i Pro Tools 11, var på att den versionen av pro tools inte stöds av Windows 10. (och pro tools 12, som stöds, kostar 5500 kr, medan Windows 7 Home Premium - 64 Bit - ESD kostar kring 800 kr)
   Jag köpte licensen via internet och fick allt via epost, så inga skivor eller usb stickor är iblandade. Varje gång jag försöker installera så hamnar jag på samma ställe. Jag kommer bifoga 5 bilder som pekar på vad som händer, som kanske kan hjälpa er att hjälpa mig bättre.
   När jag kör igång istallationen går allt som det ska fram tills att (se bild 1, tog bilden lite för tidigt, procent satsen hinner komma till 20%) datorn vill startas om som den tidigare nämnde i installationen.
   När datorn startas om så hamnar den direkt på bild nummer 2, (bild nummer 3 är inzoomad på felkoden) och sedan omdirigeras jag till bild nummer 4 (bild nummer 5 är samma som bild nummer 4, bara att man inte såg andra alternativet med min kamera.)
   När jag trycker på F8 när det är markerat på "Installationsprogrammet för Windows" så omdirigeras jag till bild nummer 2
   Därför kan jag endast välja "Windows 10" för att sedan komma tillbaka till mitt föredetta operativ system, dvs windows 10.
   Hur ska jag gå till väga för att kunna fixa windows 7. Skulle uppskatta det jätte mycket, tack på förhand!
   MVH JAKOB

  • Av Andreas Stenhall
   Kors i taket men Microsoft har nu släppt en rollup som innehåller alla fixar för Windows 7 sedan SP1 släpptes. Med andra ord kan man nu slippa installera 200+ uppdateringar efter en ny installation av Windows 7 SP1:
    
   Läs mer: https://blogs.technet.microsoft.com/windowsitpro/2016/05/17/simplifying-updates-for-windows-7-and-8-1/