eklov
 Share

Recommended Posts

Hej, jag har/hade problem med Office 2010 (den konfigurerar vid uppstart) och jag tog bort Office med manuella metoden. Då fick jag åter samma problem i alla fall. Nu har jag dessutom sabbat Windows Update vid den manuella borttagningen, så nu får jag formatera och återinstallera hela datorn igen. Hur kan jag kopiera/exportera kalendern till en backupmapp? Måste jag göra skärmdumpar och sedan manuellt återställa kalendern? Mailen, konto och kontakter vet jag hur jag återställer/backupar.

Link to comment
Share on other sites

I rubriken står Windows Live Mail och i texten Office 2010. Mest så inget missuppfattas...

 

Har du en Liveadress knuten till din kalender så lagras den ju online... ett bra sätt att kolla detta är att logga in på ditt Live och kolla kalendern. Finns allt där så är det lugna puckar, juh.

 

En Outlook, Hotmail eller Liveadress är helt klart underskattat. Funkar alltid perfekt i dessa avseenden.

 

// Mange

Link to comment
Share on other sites

Aha...ok. Ja, efter lite sökande så hittade jag detta hos MS:

 

 

Article Summary

 

 • For your Windows Live Mail contacts to be backed up, you must first export them to your computer and then select them for backup.
 • You are currently unable to back up your Windows Live Calendar events.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

PROBLEMET är LÖST!

Ändra så att både dolda filer och mappar samt bocka av "Dölj skyddade systemfiler" så att ALLTING visas i Utforskaren.

Gå till "C:\Users\användarens namn\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail".

I den mappen finns en mapp "Calendars". I den mappen finns en dold mapp som heter "DBStore". Döp om den till exv. "orig-DBStore" och kopiera in den gamla backupade mappen "DBStore". Simsalabim! Kalendern är där!

Kontakterna finns i mappen "C:\Users\användarens namn\AppData\Local\Microsoft\Windows Live". Döp om mappen "Windows Live" och kopiera in den gamla backupade "Windows Live"-mappen. Simsalabim, nu har du både kontakterna och kalendern i det nyinstallerade Windows Live Mail. Nu återstår att importera kontot och alla mailen från det gamla. Kontot måste du ha exporterat till backupmapp. annars får du skapa kontot från grunden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By Ängegärd
   HEjSann & hallå!!!
   Önskar/hjälp tips på tillägg till Thunderbird för backup av e-postkonton. Är ute efter någon som tar backup på inställningar osv. Någon???
   TACKsam för hjälp!!!
  • By bonusvita
   Jag har en extra hårddisk, som jag brukar använda för backuper. Det är egentligen en intern disk utan snyggt ytterskal.
   Men nu senast när jag tänkte göra ytterligare backuper, så fipplade jag omkring och råkade tappa hårddisken i golvet. Ett fall på knappt en meter i ett trägolv. Och efter det så startar inte disken överhuvudtaget. Jag hör att den går igång, den börjar snurra, men den verkar inte få kontakt.
   Och jag har grejer på den disken som inte finns någon annanstans. Jag inser väl att slaget är förlorat och att dessa filerna är räddningslöst förlorade, men jag hoppas in i det sista. Finns det något sätt att rädda det som finns på hårddisken, hur gör man då?
  • By bmalm
   Når jag säkerhetskopierar mina diskar (C: och E:) samt lägger till en systemavbildning, hänger programmet efter ett tag (efter 97%). Säkerhetskopierar jag bara diskarna, går det bra. Sökerhetskopierar jag bara systemavbildningen, hänger sig programmet efter 88%.
   Jag använder "Säkerhetskopiera och återställ (Windows 7)", som finns i gamla kontrollpanelen.
   Jag använder en extern USB-disk, som jag bara har ansluten när jag ska göra backupen en gång per månad, så därför vill jag inte använda "säkerhetskopiering med hjälp av filhistorik".
    
   Finns det någon som kan ge tips?
  • By rainerg
   Har tidigare kört gost på xp som har tagit hela hårddisken och har varit lätt att återställa
    
   Finns det något liknande backupprogram för win 10 Har testat EaseUS Todo Backup Home på win 7 som verka ok
   Någon som har erfarenhet av detta program eller har ett annat bättre eller lika bra?
  • By Silverbird
   Hej!
    
   Jag har använt Windows Live Mail i tre år utan problem. Fram till i går. Jag kan nu bara ta emot e-post. Jag kan inte skicka e-post. När jag skall skicka får jag upp två felmeddelanden. Se bifogade filer. Någon som har en förklaring och helst en enklare lösning än ominstallation. Vid en ominstallation tappar jag all e-post och alla kontakter. Nu kan jag visserligen spara ner all e-post men kanske finns det någon bättre och enklare variant. Jag gjorde en systemåterställning men, inte helt oväntat, så fanns felet kvar. Vad kan ha hänt?


  • By Tony
   Hej.
   Har helt plötsligt fått problem med inkommande e-post på ett av mina tre konton på Windows live mail. Två av dem fungera perfekt, men det tredje kommer det upp "Windows Live Mail Fel-ID 0x800488FE.
   Vad är det? Verkar lite konstigt då de andra två kontona fungerar utan anmärkning.
   Tony.