Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av Lasse B
   Fråga.
   Uppdaterade Nvidia Grafik Drivrutin till Version 364.51.
   När jag sedan tittar i program, har det tillkommit ett program som heter Vulkan Run Time Libraries ?? Utgivare LunarG,inc Vad är det ?? och vad är det till för ??
    
   GeForce Experience, är det enbbart till för spel ?? lika bra att ladda ner även det kanske ?? Eller ??
    
   Obs ! Gjorde en ren installation av Grafikdrivrutinen, , de andra två, som tydligen är för spel bockade jag ur.
    
   Skall jag återgå till tidigare grafik Drivrutin 362,00.
    
   Behöver man så fort det kommer en ny version uppdatera till den nyare ??
    
   Undra vad i så fall som skiljer dessa ?? Någon med ett svar, erfarenhet av detta.
    
   Lasse B
  • Av MiracleTear
   Hej!
   Först - jag har ingen större erfarenhet alls av datorers teknik och liknande så jag ber om ursäkt om min förklaring på problemet görs dåligt. Jag har dock en datorkunnig sambo, men eftersom vi inte fått det att funka och han inte är hemma tänkte jag att jag skulle försöka ta tag i problemet själv. Jag har ingen aning om vilka av mina dators specifikationer som är intressanta så jag skrev ner allt från dxdiag och via andra sätt. Är det några spec jag missat som är intressanta får ni skrika till. Sambon har byggt min dator.

   DATORNS SPEC:
   Operativsystem: Windows 7 Professional 64 bitar (6.1, build 7601)
   Service Pack 1
   Klassificering; 5,7
   Processor: Intel® Core i5-2500K CPU @ 3.30 GHz (4CPUs) ~ 3.3 GHz
   Installerat minne (RAM): 8,00 GB
   Grafikkort: ASUS P8Z68V-PRO GEN3

   Systemtillverkare: System manfucaturer
   Systemmodell: System Product Name
   Bios: Bios Date: 11/09/12 13:22:29 Ver: 36.03
   Minne; 8192 MB RAM
   Växlingsfil: 2274 MB används, 14042 MB är tillgängligt
   DirextX-version: DirectX 11

   Bildskärm: Enhet:
   Namn: NVIDIA Quadro 4000
   TIllverkare: NVIDA
   Kretstyp: Quadro 4000
   DAC-typ: Integrated RANDAC
   Uppskattat total minne: 12727 MB
   Aktuell buldskärmsläge: 1920x1060 (32 bit) (60 Hz)
   Bildskärm: Allmän PnP-bildskärm

   Drivrutiner: 
   Huvuddrivrutin: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvw
   Version: 9.18.13.745
   Datum: 2012-11-06 10.34.25
   WHQL-signerad: ja
   DDI-version: 11
   Drivrutins-modell: WDDM 1.1

   DirectX-funktioner: 
   DirectDraw -accelaration: Aktiverad
   Direct3D-acceleration: Aktiverad
   AGP-struktursacceleratioN: Aktiverad

   PROBLEMET:
   För några månader sedan köpta min sambo ett nytt grafikkort till min redigeringsdator (Jag redigerar med AVID) Det var begagnat. Han satte i det och allting såg bra ut. Jag har dock inte redigerat sedan i våras (dvs. att jag inte använt datorn sedan vi satte in det nya grafikkortet). Förra veckan var första gången jag använde datorn då jag skulle börja med ett nytt redigeringsprojekt. Då fick jag dock stora problem med blue screen. Efter blue screen dök upp startades datorn om automatiskt. Trots att inte jag har använt datorn så har dock min sambo använt den en gång för att spela - då hade inga problem uppstått. 

   Nu har jag dock problemen. Blue screen dyker upp när jag konverterar filer, importerar filer (ibland klarar datorn 2 timmar och ibland dyker blue screen upp redan efter 10 minuter). Det har ingenting med AVID att göra då detta även händer när jag konverterar i MPEG STREAMCLIP och ibland händer det även när jag klickar runt i datorn. Jag har ingen aning om det har med mitt nya grafikkort att göra, men det känns rimligt då jag inte haft dessa problem sedan vi bytte det. Jag har dessvärre inte kvar mitt gamla grafikkort då det är sålt.

   Jag har fått upp två olika meddelanden" PNF_LIST_CORRUPT" och "MEMORY_MANAGEMENT". Vi har testat att installera om Windows och även installera om alla de program jag har i datorn och även att uppdatera grafikkortets drivrutin och BIOS. 

   Min sambo lyckades få det att funka igår när vi uppdaterade BIOS och jag importera filer över natten. Allting gick bra - inga problem alls. Men när jag klickade runt imorse fick jag blue screen igen. Denna blue screen såg dock annorlunda ut än de jag fått tidigare. Jag hann tyvärr inte läsa vad det stod. Men det var inte mycket text. Det stod att massa uppdateringar behövde göras när datorn startades om. Så jag började uppdatera via Windows Update. Mitt i uppdateringen fick jag ännu en blue screen. Jag lyckades uppdatera allt nästa gång. Så nu är alla viktiga uppdateringar installerade. Jag uppdaterad sedan prestandaklassificeringen.

   Någon som vet vad problemet kan bero på? Vad vi ska göra här näst? Tack på förhand!
    
  • Av Bengtzzon
   Hej
    
   För två dagar sedan upptäckte jag att windows 8,1 på min stationära dator var mörkare än vanligt, jag startade om datorn, och upptäckte att skärmen automatiskt blev mörkare 30-60 sek efter att jag lämnat låsskärmen. Jag förstår inte hur detta plötsligt kom igång eftersom jag inte installerat någon särskild uppdatering för två dagar sedan. 
    
   Att justera ljusstyrkan på monitorn förändrar inte operativsystemets ton som plötsligt ändras efter att jag startat om datorn, stänger jag bara av datorn behålls samma mörka ton. 
    
   Jag har en ihopmonterad "speldator" från Komplett.se med Windows 8 förinstallerat, jag har försökt att ändra energisparinställningarna, uppdatera grafikkortsdrivrutinerna, inget har hjälpt. Just nu gör jag en "fullständig" undersökning av skadlig programvara med antivirusprogram och installerar en ny uppdatering för Windows, men problemet består. 
    
   Mina specifikationer:
    
   Version: 6.2.9200 build 9200
    
   Datortillverkare: MSI
    
   Processor: Intel core -i5 3570k
    
   Datortyp: x64 Based PC
    
   Grafikkort: AMD Radeon HD 7870
    
   Tacksam för svar.
  • Av shysstkille
   Hej
   Jag tänkte jag skulle koppla in ytterliggaren en skärm till så att jag har två st,har gogglat på nätet men har inte hittat något lättförståligt,ngn här som kan berätta hur man ska göra?, jag vill att det ska funka med båda två då jag spelar också!
  • Av Andreas Stenhall
   Det hör verkligen inte till vanligheterna men Nvidia har släppt en ny drivrutin för grafikkort i GeForce-serien som täpper till ett säkerhetshål. Sårbarheten ligger i tjänsten nvvsvc.exe och gör att användare med standardrättigheter kan förskansa sig administrativa rättigheter på en dator. Drivrutinen har genomgått WHQL-testning och innehåller dessutom prestandaförbättringar för flera spel. Se till att uppgradera till GeForce-drivrutinen 310.90 snarast!
    
   Ladda hem nya Nvidia GeForce-drivrutiner
   http://www.geforce.com/drivers
    
  • Av gurran97
   Hej! Jag har en HP pavilion zt3300 som startar och går igång som den ska, det är bara det att skärmen inte visar någon bild alls. Man ser att den ändrar nyans så att den blir lite ljusare ibland osv. Testade att koppla in den till en datorskärm och då funkade den perfekt. Alltså måste det vara något fel på skärmen eller liknande. Är det någon som vet vad det är för fel och vad det är jag behöver göra för att få igång den? Vill gärna ha den fungerande som en laptop för smidighetens skull! Tack på förhand.
   MVH Gustav