Hittar inte "Lägg till funktioner i Windows 8"


Go to solution Solved by e-son,

Recommended Posts

Har fått en påminnelse om att aktivera Windows Mediacenter före den 31/1. Det är bara det att jag inte kan få fram inställningen "lägg till funktioner i Windows 8", När jag söker enligt instruktionen finns bara Aktivera eller inaktivera Windowsfunktioner. Har verkligen försökt att följa instruktionen men hittar den inte. Blir lätt desperat!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag gjorde det för några timmar sedan, följde den svenska instruktionen men fick gissa mig till engelska översättningen eftersom jag kör engelskt Windows och jag hamnade rätt direkt. Men nu när jag försöker hitta dit igen så ser det helt annorlunda ut, kanske är för att jag redan aktiverat koden en gång? :/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det alternativet finns bara om du kör Windows 8 Pro, om du har Windows 8 eller Windows 8 Enterprise får du aldrig fram valet. På Windows 8 Pro kan du även köra WindowsAnytimeUpgradeui.exe som finns i C:\Windows\System32, det är samma sak som att starta genvägen "lägg till funktioner" / "add features".

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • Solution

Tilläggas kan, att man verkar få den här uppmaningen om aktivering även om det redan är aktiverat. Vet man att man redan aktiverat sitt system gör man bäst i att strunta i denna uppmaning. Försöker man följa uppmaningen på ett redan aktiverat system, är risken stor för total förvirring och påföljande frustration,

 

I Kontrollpanelen/System kan man se om Mediacenter är aktiverat. Under Windows-utgåva skall det stå "Windows 8 Pro with Media Center", och under Windows-aktivering, "Windows har aktiverats"

 

Med  t.ex. Magical Jelly Bean Keyfinder kan man också kolla så att produktnyckeln stämmer.

Redigerad av e-son
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För min del rådde ingen tvekan att jag aktiverat det. Efter installation och omstarter fick jag under en tid en text längst ner till höger på desktopen som talade om am min nya Windows version (with mediacenter eller något sådant) och jag ser även Windows 8 Pro with Mediacenter när jag tar egenskaper på Datorn. Jag ville mest gå dit igen för att kunna guida salala.

 

Men det ser som sagt inte alls likadant ut när jag går dit nu. Tidigare var det ju "Metro stuk" hela vägen medans nu kastas jag direkt in i den gamla hederliga "turn windows features on/off" dialogrutan, där jag även där ser att Mediacenter är aktiverat.

 

Kan tillägga att filen WindowsAnytimeUpgradeui.exe Andreas tipsar om ovan finns inte hos mig. Samt att jag kör med StartIsBack tillägget som ersätter Metro grejerna med en klassisk Win7 startmeny.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I system står det, Du kör just nu aktiverad version av Windows på datorn.
Aktuell utgåva: Windows 8 Pro with Media Center.
Verkar ju aktiverat. Var mycket man gjorde vid installationen av W8 så det är inte så lätt att komma ihåg allt. Hur som helst så hittar jag inte Lägg till funktioner i Windows 8.

Redigerad av salala
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har inte aktiverat Media Center själv men jag gissar att "lägg till funktioner"-länken som pekar på WindowsAnytimeUpgrade tas bort när man lagt på Media Center då det inte längre finns ett behov av att ha den kvar (finns inget mer att uppgradera). Har beställt en Media Center-nyckel för att bekräfta teorin men det verkar ta upp till 24h innan nyckeln kommer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hittade WindowsAnytimeUpgradeui.exe med tillägger resultat. När jag öppnar den står det "det var allt, datorn är klar att använda". Blir ju förvirrat när man skickar ut påminnelse trots att den är aktiverad.

 

Samma här och så här ser det ut och det kan knappast misstolkas.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.
   Bakgrunden till att jag skrev ihop den här guiden är att det i ett uppdrag hos en kund kom in en beställning på införande av en ny applikation i plattformen som skulle möjliggöra sökning inuti JAR-filer. Funktionen finns dock redan i Windows men man måste aktivera indexering av innehåll i filer.
   Till guiden har jag även lagt en mängd tips om hur man kan söka snabbare och effektivare genom att välja fler termer och attribut att söka efter.
   Guide: Så söker du som ett proffs i Windows
  • Av Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.

   Till att börja med går det att söka i innehållet i många typer av dokument, exempelvis Word-filer såväl som vanliga textfiler. Man kan till och med söka i innehållet i textfiler som ligger i en zip-fil.

   Det går dessutom att aktivera indexering av filer där som standard bara namnet indexeras, exempelvis kan du aktivera det för JAR-filer (Java) eller andra typer av filer som innehåller ren text. Detta görs via Indexeringsalternativ > Avancerat > Filtyper och där välja en filtyp och sedan aktivera "Indexera egenskaper och filinnehåll".
    
   Själva sökverktyget du kan söka i är startmenyns sökfält i Windows Vista, 7 och 8/8.1 respektive sökfältet som finns i övre högra hörnet i Windows Utforskaren.

   Avancerade söktermer

   Det går också att förfina sina sökresultat genom att använda olika termer. Olyckligtvis har Microsoft översatt dessa till svenska och den enda dokumentation som finns att tillgå är på engelska. Här kommer i alla fall några exempel på hur man kan lägga till olika termer för att förfina sökningarna.

   Sök efter Word-filer (detta inkluderar både doc och docx-filer)
    
   typ:doc Sök efter en fil som innehåller filnamnet "dokument"
    
   namn:dokument Kombinera dessa för att söka efter Word-dokument som innehåller filnamnet "dokument".
    
   namn:dokument AND typ:doc Du kan också använda OR vilket i söksträngen ovan skulle innebära att du söker efter dokument som antingen innehåller "dokument" i filnamnet eller är av typen Word-dokument.

   Det finns äver fler söktermer att tillgå:
    
   senaständrad:igår senaständrad:för länge sedan senaständrad:tidigare i år senaständrad:tidigare den här månaden senaständrad:förra veckan senaständrad:tidigare den här veckan eller
    
   storlek:tom storlek:mycket liten storlek:liten storlek:mellan storlek:stor storlek:mycket stor storlek:gigantisk Sök i e-post och dokument där Andreas Stenhall är författaren av dokumentet eller har skickat e-postmeddelandet:
   författare:andreas stenhall harbilagor:ja AND från:andreas stenhall AND textsträng  
   Sammanfattning
    
   Sökfunktionen i Windows är riktigt kraftfull, använd ovanstående information för att snabbare och enklare hitta det du söker.
  • Av plaincollar
   Hej
   För att kunna dra igång SystemRescueCD måste jag enligt en källa aktivera Legacy Support och inaktivera Secure Boot.
   Jag får då ett felmeddelande i setup enligt bifogad bild/rubrik.
   Fråga: Är detta en standardnotifiering som alltid poppar up eller är det något speciellt för min dator?
   Orkar inte riskera ytterligare en död dator att återuppliva.
   (Måste köra SRCD på en skadad HDD)
    
   Windows 8, 64 bit, HP Envy Notebook.
    
   Tack på förhand//pc

  • Av Andreas Stenhall
   Du som kör Windows 8 bör snarast säkerställa att du har uppdaterat till Windows 8.1 och då även den stora uppdateringen till Windows 8.1 som släpptes i april i år. Om du inte har uppdaterat till Windows 8.1 Update 1 så kommer du inte lägre att få några säkerhetsuppdateringar vilket utsätter dig och din dator för en stor tillika onödig risk.
    
   Läs mer: Hög tid att uppgradera till Windows 8.1 eller Windows 8.1 Update 1
  • Av CGD
   Gör Windows 8.1 alltid en dold extrapartition vid installering? Jag får problem hur jag skall göra när jag gör en backup med Acronis True Image. Ja inte så mycket själva backuppen utan mer när det är dags för en återställning.