Jump to content

Lösenordproblem


Veritech

Recommended Posts

Tjena!

 

Jag har fått ansvaret från Morsan min att ta hand om min Morfars dator efter att han gick bort i vintras. Problemet är att ingen frågade han vad han hade för lösenord? Det är en 3 år gammal stationär Compaq med Windows 7 Home Premium. Kan finnas virus på datorn så jag vill helst undvika att plocka ur hårddisken och koppla in den på en annan dator.

 

Går detta att lösa?

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har löst sig utan att jag behövt göra något, ska tydligen inte finnas nått av värde på datorn, han hade backups på externa diskar.

 

Men vi vill ju att datorn ska gå att använda så att formatera den blir ju nästa steg. Dock så finns det ingen dvd/cd med nått OS på? Verkar inte ha följt med när han köpte datorn. Läste nånstans att compaq har nån så kallad recoverypartion. Kan man formatera med den utan att komma in på datorn och hur gör man i så fall?

Link to comment
Share on other sites

Man brukar trycka på en särskild tangent direkt man har satt igång datorn, t ex Esc eller F12, för att återställa datorn till leveransskick med hjälp av återställningspartitionen. Vilken tangent det gäller för just den datormodellen ska stå i manualen som går att ladda ner från HPs webbplats.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...