Jump to content

systemavbilding till extern disk


margrehte
 Share

Recommended Posts

Var inne på claes ohlsons sida för att köpa extern disk,har w.7 p i en lenevo thinkpad utan dvd-fack.Fick svaret att det behövs ett program för att spara systemavbildning på extern disk.Hon kunde inte förklara vad hon menar, Hoppas ni kan hjälpa mig.Recovery finns inte i dator`n.

Link to comment
Share on other sites

Du kan återställa från Kontrollpanelen men kanske viktigare, från en systemreparationsskiva som du bör skapa omedelbart, om du inte har en installationsskiva för Windows 7. 

Kontrollpanelen > Säkerhetskopiering och återställning > Skapa en systemreparationsskiva

 

Edit:

Sorry, glömde att du inte har någon optisk enhet. Du får alltså använda ett usb-minne som "systemreparationsskiva" istället. Här finns en guide... Second Method är det som gäller, men du kan stoppa när du kommer till "Step Two". Ett enklare verktyg för att få iso-filen på ett bootbart usb-minne är Microsofts eget Windows 7 USB/DVD download tool

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Nej på externa disken skall du spara säkerhetskopiorna. För att kunna använda dom vid ett haveri, behöver du ett bootbart media... i ditt fall ett usb-minne då. Det är sedan vad du startar datorn på, för att återställa din säkerhetskopia. Fungerar på samma sätt som att installera Windows... du bootar datorn på en skiva eller ett usb-minne.

Jag kan ha fel, men jag tror knappast det fungerar att boota från samma disk som säkerhetskopian ligger på. Möjligen om man partitionerar disken.

Edited by e-son
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...