Jump to content

Kan inte ta bort extra Program-mapp (skapad av misstag) som "kan orsaka problem"


Torbjörn H
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag installerade nyligen ett engelskspråkigt program som hade C:\Program files som defaultmapp. Jag ändrade till C:\Program och upptäckte efter slutförd installation att det då skapats en extra Program-mapp där programmet låg, så att jag nu alltså har två Programmappar (med samma stavning, hur detta ens är möjligt kan man fråga sig). Varje gång jag startar Windows får jag meddelandet "En fil eller mapp på den här datorn med namnet "C:\Program" orsakar eventuellt problem för vissa program. Detta kan åtgärdas genom att byta namn till "C:\Program1". Vill du byta namn på den nu?" När jag klickar "Byt namn" kommer felmeddelandet att mappen är öppet i ett annat program. Vilket program och vad gör jag åt detta? Jag har inga program eller andra Utforskar-fönster öppna. Jag har försökt använda programmet Unblocker men det hjälper inte. Jag får samma felmeddelande när jag försöker byta namn i Utforskaren.

 

När jag istället försöker ta bort mappen i Utforskaren kommer felmeddelandet "Åtkomst till mappen nekades. Du måste ha behörighet att utföra den här åtgärden. Du måste ha behörighet från SYSTEM för att ändra mappen." När jag högerklickar-Egenskaper-Säkerhet framgår att Administratörer (liksom SYSTEM) har alla behörigheter utom "Särskilda behörigheter" och mitt användarkonto anges som administratör i Användarkonton på Kontrollpanelen. Jag har försökt ändra mappens "ägare" i Egenskaper-Avancerat enligt denna tråd http://www.addictivetips.com/windows-tips/take-ownership-of-files-folder-and-change-permissions-in-windows-8/ men när jag klickar på Verkställ kommer meddellanderutan "Windows-säkerhet. Det går inte att ange ny ägare för Program. Åtkomst nekad."

 

När jag också enligt samma tråd i fliken Granskning ger Administratörer "fullständig behörighet" för "Lyckade" granskningsposter och klickar Verkställ så får jag felmeddelandet "Ett fel inträffade när säkerhetsinformation tillämpades på C:\Program. Det gick inte att räkna upp objekten i behållaren. Åtkomst nekad." och därefter "Det går inte att spara granskningsändringar på Program. Åtkomst nekad."

 

Finns det en lösning på detta? Jag har också testat systemåterställning men mappen vill inte försvinna. Jag vill ju inte att mina program inte skall hitta rätt sökvägar p.g.a. att det finns två identiska Program-mappar (med olika innehåll). Tacksam för tips!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...