Har Windows Update slutat fungera?


Go to solution Solved by Wheninrome,

Recommended Posts

Har en stationär dator som jag av arbetsmässiga skäl måste ha Windows XP på, men lyckas inte plocka ner några updates. Har provat alla möjliga och omöjliga tips och idéer som florerar på internet utan att ett enda hjälper. Testade också på en laptop som skulle återställas, och inte ens där fungerar det. Den gröna blobban åker fram och åter och bara "söker uppdateringar", men det sjuka är att svchost.exe numera tangerar 100% hela tiden och fryser datorn mer eller mindre. Ska vi gissa på Microsoft som stänger WU och vill tvinga användarna till nyare system, eller beror detta på nåt annat? Har testat två olika datorer, och flera olika varianter av XP men med samma resultat. Windows Update (WU) svarar inte...tips?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har testat med allt påtänkligt och t.o.m. försökt uppdatera IE till version 8, men då vill den så klart hämta uppdateringar till den och med detta står den och tuggar oändligt. Svchost.exe pumpar på 100% märkligt nog och jag har ärligt talat inte stött på detta problem tidigare. Jag har installerat XP på hundratals datorer förut, men först nu har detta problem uppstått, så helt klart har något förändrats med MS servrar. Fattar inte varför de inte släppte en sista SP4 med alla KB de släppt sedan SP3, eller i vart fall hänvisade till en sida där man kan hämta dem manuellt. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
 • Solution

Av någon anledning valde jag att välja "Windows update" istället för "Microsoft update" samt välja anpassad sökning istället för den enklare sökningen och då efter ca 30 minuter poppar den igång och skyfflar ner uppdateringarna. Dock måste man ha uppdaterat sin webbläsare till Internet Explorer 8.0 innan man får det att fungera tydligen. 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av Bengtzzon
   Hej
    
   För två dagar sedan upptäckte jag att windows 8,1 på min stationära dator var mörkare än vanligt, jag startade om datorn, och upptäckte att skärmen automatiskt blev mörkare 30-60 sek efter att jag lämnat låsskärmen. Jag förstår inte hur detta plötsligt kom igång eftersom jag inte installerat någon särskild uppdatering för två dagar sedan. 
    
   Att justera ljusstyrkan på monitorn förändrar inte operativsystemets ton som plötsligt ändras efter att jag startat om datorn, stänger jag bara av datorn behålls samma mörka ton. 
    
   Jag har en ihopmonterad "speldator" från Komplett.se med Windows 8 förinstallerat, jag har försökt att ändra energisparinställningarna, uppdatera grafikkortsdrivrutinerna, inget har hjälpt. Just nu gör jag en "fullständig" undersökning av skadlig programvara med antivirusprogram och installerar en ny uppdatering för Windows, men problemet består. 
    
   Mina specifikationer:
    
   Version: 6.2.9200 build 9200
    
   Datortillverkare: MSI
    
   Processor: Intel core -i5 3570k
    
   Datortyp: x64 Based PC
    
   Grafikkort: AMD Radeon HD 7870
    
   Tacksam för svar.
  • Av Andreas Stenhall
   Du som kör Windows 8 bör snarast säkerställa att du har uppdaterat till Windows 8.1 och då även den stora uppdateringen till Windows 8.1 som släpptes i april i år. Om du inte har uppdaterat till Windows 8.1 Update 1 så kommer du inte lägre att få några säkerhetsuppdateringar vilket utsätter dig och din dator för en stor tillika onödig risk.
   Windows 8.1 och Windows 8.1 Update 1 i sig innebär stora förbättringar framför allt vad gäller användargränssnittet.
   På en hemmadator hämtar du uppgraderingen från Windows 8 till Windows 8.1 via Store-appe och sedan hämtar du Windows 8.1 Update 1 via Windows Update.
   Enklaste sättet att verifiera om du kör Windows 8.1 Update 1 är att du på startpanelen hittar en ström/avstängningsknapp i övre högra hörnet. Endast om du har alla de senaste uppdateringarna för Windows 8.1 återfinner du den knappen i övre högra hörnet, något som för övrigt varit den mest ställda frågan hos Windows 8-användare: "Hur stänger jag av en Windows 8-dator"? Numera återfinns avstängningsknappen lätt tillgängligt på startpanelen.
   Har du problem eller frågor kring uppgraderingen av och till Windows 8.1 eller Windows 8.1 Update 1 så posta de i forumet för just Windows 8.1.
   Läs mer: Att uppgradera Windows 8 till Windows 8.1 är gratis!
  • Av Jakam
   Hej, har ett nätverksproblem. Ser ej andra datorn i nätverket. Stationära datorn kan se den bärbara på nätverket och skicka/hämta filer till den. Den bärbara ser inte alls den stationära datorn och kan alltså varken skicka/hämta filer dit. Spelar ingen roll om jag kör trådlöst eller kabel till routern. Har följande utrustning: stationär dator med Windows XP Pro, bärbar dator med Windows XP Pro, trådlös router D-link DIR-655. Alla tips mottages tacksamt!
  • Av Pierre Nilsson
   Jag försöker att installera Windows 8.1 på min dator. När jag ska installera det från Windows Store så startar aldrig installationen. Det står bara "Väntande", trots att jag varken installerar eller uppdaterar några andra appar. 

  • Av DBL.Johansson
   Hej!
    
   Ny på forumet som jag är hoppas jag ändå på snabbt svar. Jag har precis installerat en uppdatering av en programvara på datorn och i slutet av uppdateringen promptar programmet på en omstart för att slutföra installationen.  Datorn startar om men innan skrivbordet laddas så dyker det upp en ruta som återigen säger att installationsprogrammet kommer att starta om datorn för att slutföra installationen. Enda valet jag får är "ok" och då startar datorn om med samma scenario som ovan som följd. Jag kan även kryssa ner rutan men med samma resultat. Jag har även försökt starta datorn i felsäkert läge men möts då endast av en svart skärm, det fungerar kort och gott inte.
    
   Utvecklaren av programvaran har erbjudit sig att kika på det genom att fjärrstyra datorn men jag kommer ju inte ens in på datorn så att jag kan möjliggöra en fjärrstyrning!
    
   Finns det något sätt att starta datorn utan att installationsprogrammet tar sig rätten att avbryta uppstarten av systemet och göra en omstart? Jag har som sagt provat felsäkert läge och "senast fungerande version" eller vad det heter men det fungerar inte utan skärmen blir svart.
    
   Företaget är extremt beroende av denna dator så jag måste få igång den nyss. Tack för all snabb hjälp!
    
   //David
  • Av shysstkille
   Hej
   Jag har en bärbar dator som jag köpte begagnad, vid köpet var det då windows vista på den, jag installerade då windows 7 och nu vill jag i stället installera windows xp på den,dock funkar det inte att installera då det står att den inte hittar några diskar, anledningen till att jag vill lägga in xp är att jag har köpt ett felsökningsprogram till bilen som jag ska installera på datorn efter jag lyckats få in xp.
   Finns det ngn här som vet hur och om det går att installera xp?
   tacksam för svar
   mvh