Gå till innehåll

ändra filassociation


jhca

Recommended Posts

Efter installation av ett bildvisarprogram så har alla ikoner på skrivbordet ändrats till bildvisarprogrammets ikon och när klickar på ikonen så startas bildvisarprogrammet istället för skype, firefox eller vad det nu var förut. Antagligen så är det bara länkarna som det är fel på. Samma sak har skett med alla länkar under startknappen.

 

Jag antar att man ska gå via utforskaren och gå till mappen där programfilen finns, högerklicka och välja öppna med. Men med vad ska man associera med? Explorer?

 

Bara för att göra det roligare så finns datorn i Tyskland.

 

Tackar på förhand.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det går inte att säga att alla filtyper ska associeras med ett speciellt program. Associeringen beror på vilket program du vill ska starta när du klickar på en viss filtyp. En bra början är att ändra så att filändelse visas genom att gå in i Kontrollpanel/Mappalternativ/Visning/Filer och Mappar och bocka av rutan "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper".  Nu ser du vilken filändelse filerna har.

 

Egentligen ska du nog göra en systemåterställning för det program du installerat verkar rört till det ordentligt. Gå in i Alla program/Tillbehör/Systemverktyg/Systemåterställning osv och välj en äterställningspunkt från innan du installerade bildvisaren som ställt till problemet.

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Delta i dialogen

Du kan skriva svaret nu och registrera dig senare, Om du har ett konto, logga in nu för att svara på inlägget.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...