• Liknande innehåll

  • Av börjen
   Använder 10 år gammal stereo och projektor, bra grejer iofs, men vilken roll spelar prisskillnaden vid köp av en 7 meters Hdmi-kabel? På gång att köpa den billigaste, men hört att dyrare likadan kabel ger lite bättre kvalitet. Samtidigt att den skillnaden inte syns och mest handlar om olika tillverkare emellan. Vad säger ni?
  • Av CGD
   Har en lite äldre HP bärbar dator med bildupplösning 1440 x 900. Datorn har ju HDMI Utgång så det borde inte vara några problem med att koppla upp den till TV:n och det har fungerat bra. Men jag ville ju att det skulle fungera bättre så nu har jag tappat bort mig totalt.
   Först så gjorde jag misstaget att markera att jag bara ville ha bild på TV:n vilket inte visade sig vara helt bra. Men jag hittar inte tillbaka till var jag ändrade. Så vad gör jag denna ändring?
   Jag har ställt in så att jag kan stänga locket utan att datorn går ner vilket jag antar är bra.
   Datorn har ju 1440 x 900 i upplösning men jag markerade att TV:n, den andra bildskärmen har 1920 x 1080 i upplösning.
    
   Ett annat märkligt problem är att routern går ibland ner när jag försöker koppla upp datorn trådlöst och det krävs att jag bryter strömmen till den så att den får starta om, och jag vet inte varför. Här kan jag ju tillägga att jag tidigare körde Netflix trådlöst till TV:n från början. Har dock nu bytt till kabel.
    
   Hur skall jag rätta till felen som har blivit och hur skall jag lämpligast koppla upp datorn till TV:n men så bra kvalite som möjligt?
    
   Jag är ju inte ute efter att få TV:n som en datorskärm utan det är mest SVT Play och liknande jag är ute efter. Eventuelt kan jag ju också köra film som ligger på datorn.
    
    
  • Av Hamilton_Swede
   Hej alla glada.
   Jag har igår fixat med hjälp av en person på detta forum att koppla in tjejens externa HDD i hennes router och det funkar utmärkt.
   Nu är jag avundsjuk och vill göra likadant i mitt hem.
   Men nu är problemet att jag har ingen router utan bara ADSL modem med inbyggt trådlöst internet ifrån Bredbandsbolaget.
   Så jag tänkte köpa en router med USB och placera den i köket med min externa HDD.
   Men nu enligt andra sidor så kan man inte köpa vilken router som helst utan den ska vara kompatibel med modemet om det ska funka.
   Hur ska jag veta om det är kompatibelt? Ska jag köpa samma märke som modemet?
   Jag vill inte helst köra testmetoden genom att beställa ett och sen skicka tillbaka om det inte skulle funka och sen köra samma visa igen tills den kompatibla är i mina händer.
   Sammanfattning.
   Jag vill nå min externa HDD som ska vara i ett annat rum genom en trådlös router men vet inte vilken jag ska köpa.
   På datorn har jag Windows 7
   Modemet är en Zyxel P-2601HN-F1
   Extern HDD är en My Book 500 Gb med egen strömkälla.
   Tack på föhand och hoppas ni kan hjälpa mig med detta.
  • Av anton_137
   Hej.
   Jag har skaffat en sådan här http://www.teknikmag...080p%20Adapter
   Problemet är att när jag försöker titta på t.ex. Svt Play och väljer helskärm blir tv:n helt svart. Förmodligen någon inställning men jag har försökt att ändra på det mesta utan att lyckas. Ljudet går fram. Jag har bild när jag surfar på nätet och liknande.
   Jag har en bärbar HP G7000, upplösning på skärmen 1280x800, operativsystem Vista. TV:n är en Panasonic plasma TXP42X20E.
   Vore väldigt tacksam om någon kunde ge mig något tips om hur jag går vidare.
   Anton.