Gratis Internet säkerhets program


Recommended Posts

Postad (redigerade)

Nej det företagen kallar internet säkerhets program. Alltså antivirus, brandvägg och allt vad de nu kan innehålla. Jämför med Norton Internet Security. Såg att jag glömde lägga till att det är ett gratisprogram jag söker. Annars hade det ju inte varit svårt.

http://buy-static.norton.com/norton/ps/3up_se_sv_navnis360_br_nf_.html?om_sem_cid=hho_sem_ic:se:ggl:sv:e|kw0000004480|24542707128|c&country=SE

 

Jag kommer att använda Windows XP ett tag till och Microsoft Security Essentials för XP kommer inte heller att uppdateras framöver.

Redigerad av CGD
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så många gratis paket med antivirusprogram och brandvägg finns det ju inte utan det är väl CIS och Outpost Free: http://free.agnitum.com/

Men de två brukar inte få väldigt bra testresultat när det gäller antivirusdelen så du kanske ska fundera på att använda brandväggen i CIS och ett annat bättre antivirusprogram i stället (Avira, AVG, Ad-Aware, Bitdefender, Avast).

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jaha vad säger jag nu? Ledsen över att jag helt i onödan tog er tid i anspråk.

Comodo Internet Security får ju rätt så mediokert resultat i tester de varit med i. Själv fick jag också problem direkt från start. Några utav mina program blev blockerade! Vidare så hade jag läst dåligt på Microsofts sida. Om jag redan har Microsoft Security Essentials installerat så kommer de att leverera uppdateringar och programmet "Borttagning av skadlig programvara" under ytterligare en övergångsperiod. Men jag hade ju en fullständig backup av hela min C disk, system och program. Så det var ju bara till att köra in den så var jag tillbaka till hur det var innan jag installerade Comodo Internet Security.

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

"Free Suites", Är ett problem.

Varför inte, nedanstående förslag är inte fel.

"combine ZoneAlarm's firewall with AVG for antivirus"

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp

Eller varför inte skippa Windows XP helt.

 

http://www.zdnet.com/how-to-install-linux-mint-on-your-xp-pc-7000027900

 

Redigerad av Myggan63
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Några utav mina program blev blockerade!

Det är det som är poängen.  :rolleyes: 

 

Om ett program är okänt för CIS, körs (isoleras) det i sandlådan. Om du vet att programmet är säkert, klickar du på ”Isolera inte igen” i rutan som poppar upp.

 

Behöver jag upplysa om att det är okända skadliga filer som infekterar datorer? Säkerhetsprogram som blockerar endast kända skadliga program och släpper in okända program som välkomna gäster är i det närmaste värdelösa. :)

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Rätt kul film.

Jag har ju inte kvar CIS på datorn nu men det låg inget i sandlådan. Däremot så var det tre utav de program som jag använder dagligen som plötsligt blev blockerade. Autostartande program som jag betalt för eller är kostnadsfria. Say the Time, HoverSnap och Webshots. Men jag kommer att skaffa mig Windows 8, det är bara det att jag är lite slö eftersom jag måste göra vissa uppgraderingar på datorn för att Åttan skall trivas. Ny skärm och nytt grafikkort. Det som segar till det rätt bra det är att många utav mina program fungerar inte med Windows 8.1 64 bit. Likaså fungerar inte mitt tangentbord vilket jag tycker är väldans tråkigt.

Så det hela drar ju med sig lite extra kostnader.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Varför inte testa NOD32 Antivirus. Antingen blir du glad eller besviken. Ger du det en chans tror jag du blir glad. Köp en tvåårslicens och använd det till 3 datorer. 600 -700 spänn och det är värt varenda krona. Jag har använt det på mina datorer i snart 13 år nu. Är det gratis du är ute efter, skulle i alla fall jag ta avast. Men ge nu NOD32 en chans!         .

 

http://www.eset.se/produkter/eset-nod32-antivirus/

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...