Windows 8 och Acronis fungerar sådär tillsammans


CGD
 Share

Recommended Posts

Gör Windows 8.1 alltid en dold extrapartition vid installering? Jag får problem hur jag skall göra när jag gör en backup med Acronis True Image. Ja inte så mycket själva backuppen utan mer när det är dags för en återställning.

Link to comment
Share on other sites

Det är möjligt att du behöver se till att disken som ska fungera som C:\ ska vara helt raderad.
Brukar själv använda mig av just Acronis men kanske inte på samma sätt som du beskriver. Klonar mellan Intel's SSD och WD diskar,

men använder mig av en äldre version skulle jag tro.

Edited by plastiq
Link to comment
Share on other sites

När jag hade XP använde jag mig av Acronis 2011. Det var ett riktigt bra program. Blev något fel eller jag installerade ett program som inte var vad jag hade väntat mig var det så enkelt att köra in C kopian istället för att ta bort det nyinstallerade programmet.

Nu när jag bytt till Win 8.1 har jag Acronis 2014 på prov. När jag jag nu gör en backup så markerar jag både C och den dolda partitionen. Det är däremot när jag skall köra tillbaka backupen som det blir problem. Jag förstår inte riktigt vad de menar. Det kommer upp två frågor om placering och jag vet inte riktigt vad de menar.

Link to comment
Share on other sites

De gånger jag prövat att lägga tillbaka min systembackupp kommer det två frågor om var de skall ligga. Jag startar datorn med skivan och när programmet startat måste jag först leta upp vilken backupp jag vill använda mig av. Därefter måste jag markera vad jag vill köra på backuppen. MBR, den dolda och C partitionen. Jag markerar alla tre. Därefter kommer det upp först en fråga om var något skall placeras och när jag markerat det så kommer det upp en likadan fråga till och därefter var MBR skall hamna. Jag antar att de två första frågorna rör var den dolda och C partitionerna skall läggas men jag har svårt att få det rätt.

Den här typen av trassel hade jag inte när jag använde Windows XP och Acronis 11. Men när jag i XP körde Uppgraderingsassistenten för Windows 8 så markerades att Acronis 11 inte skulle fungera under Åttan. Därför har jag prövat Acronis 2014 under en vecka.

Men varför blir det från första början en dold partition när jag installerar Windows 8.1?

Link to comment
Share on other sites

Löst det.

Tagit det lite lugnare och tittat efter vad jag egentligen gör.

När jag skall köra in en backupp får jag upp tre frågor. Första frågan är var partition 1:1 skall vara och andra var C skall vara och sist då MBR.

Partition 1:1 är den dolda och C är precis som det står C partitionen och så skall jag markera på vilken disk MBR hör hemma. Så nu fungerar allt som det skall.

Så det blir till att lägga ut 476,56 Kronor på en Acronis True Image 2014. Men så stor nytta som jag hade utav det på XP är det väl spenderade pengar. Det är bara detta och degfragmenteringsprogrammet PerfectDisk 11 som jag måste köpa nytt och eftersom jag även har skaffat en SSD så har jag nog inte så mycket behov av PerfectDisk. Alla andra program fungerar fint i Åttan eller så är de gratisprogram.

Ja, jag har olika backupper. Jag gör en med så få program installerade som möjligt. Bara Windows och Acronis. Sedan gör jag en Med alla program installerade och varje gång det blir någon form av uppdatering gör jag en ny. Men jag behåller bara den nya och den näst nyaste.

 

Den dolda partitionen kommer då inte att vara med när jag bygger ihop en helt ny dator?

Link to comment
Share on other sites

Löst det.

Tagit det lite lugnare och tittat efter vad jag egentligen gör.

 

 

Den dolda partitionen kommer då inte att vara med när jag bygger ihop en helt ny dator?

 

Bra att det fungerar, den "dolda" partionen kommer att följa med, och det behöver inte vara en nackdel.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Similar Content

  • By JoWa
   En vecka och en dag efter att Windows 10 släpptes, gick det om Windows 8 i användning den 6 augusti, enligt StatCounter.
   Win7: 54,23 % Win8.1: 14,6 % WinXP: 10,1 % OS X: 8,04 % Win10: 3,59 % Win8: 3,42 % Unknown: 2,13 % WinVista: 1,87 % Linux: 1,54 % Chrome OS: 0,27 % Win2003: 0,12 % Win98: 0,03 % Win2000: 0,01 % WinCE: 0,01 % Other: 0,02 % Windows 10 gick om Vista den 1 augusti.   27 juli till 6 augusti: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-daily-20150727-20150806
  • By Ängegärd
   HEjSann & hallå!!!
   Önskar/hjälp tips på tillägg till Thunderbird för backup av e-postkonton. Är ute efter någon som tar backup på inställningar osv. Någon???
   TACKsam för hjälp!!!
  • By bonusvita
   Jag har en extra hårddisk, som jag brukar använda för backuper. Det är egentligen en intern disk utan snyggt ytterskal.
   Men nu senast när jag tänkte göra ytterligare backuper, så fipplade jag omkring och råkade tappa hårddisken i golvet. Ett fall på knappt en meter i ett trägolv. Och efter det så startar inte disken överhuvudtaget. Jag hör att den går igång, den börjar snurra, men den verkar inte få kontakt.
   Och jag har grejer på den disken som inte finns någon annanstans. Jag inser väl att slaget är förlorat och att dessa filerna är räddningslöst förlorade, men jag hoppas in i det sista. Finns det något sätt att rädda det som finns på hårddisken, hur gör man då?
  • By rainerg
   Har tidigare kört gost på xp som har tagit hela hårddisken och har varit lätt att återställa
    
   Finns det något liknande backupprogram för win 10 Har testat EaseUS Todo Backup Home på win 7 som verka ok
   Någon som har erfarenhet av detta program eller har ett annat bättre eller lika bra?
  • By Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.
   Bakgrunden till att jag skrev ihop den här guiden är att det i ett uppdrag hos en kund kom in en beställning på införande av en ny applikation i plattformen som skulle möjliggöra sökning inuti JAR-filer. Funktionen finns dock redan i Windows men man måste aktivera indexering av innehåll i filer.
   Till guiden har jag även lagt en mängd tips om hur man kan söka snabbare och effektivare genom att välja fler termer och attribut att söka efter.
   Guide: Så söker du som ett proffs i Windows
  • By Andreas Stenhall
   Sökfunktionen som introducerades med Windows Search 4.0 i samband med Windows Vista lever kvar även i Windows 7, 8 och 8.1 och är kraftfullare än många vet. Förutom att helt enkelt börja skriva ett applikationsnamn eller namn på en fil eller dokument så går det att göra så mycket mer när det gäller att hitta information i dokument, filer eller e-postmeddelanden.

   Till att börja med går det att söka i innehållet i många typer av dokument, exempelvis Word-filer såväl som vanliga textfiler. Man kan till och med söka i innehållet i textfiler som ligger i en zip-fil.

   Det går dessutom att aktivera indexering av filer där som standard bara namnet indexeras, exempelvis kan du aktivera det för JAR-filer (Java) eller andra typer av filer som innehåller ren text. Detta görs via Indexeringsalternativ > Avancerat > Filtyper och där välja en filtyp och sedan aktivera "Indexera egenskaper och filinnehåll".
    
   Själva sökverktyget du kan söka i är startmenyns sökfält i Windows Vista, 7 och 8/8.1 respektive sökfältet som finns i övre högra hörnet i Windows Utforskaren.

   Avancerade söktermer

   Det går också att förfina sina sökresultat genom att använda olika termer. Olyckligtvis har Microsoft översatt dessa till svenska och den enda dokumentation som finns att tillgå är på engelska. Här kommer i alla fall några exempel på hur man kan lägga till olika termer för att förfina sökningarna.

   Sök efter Word-filer (detta inkluderar både doc och docx-filer)
    
   typ:doc Sök efter en fil som innehåller filnamnet "dokument"
    
   namn:dokument Kombinera dessa för att söka efter Word-dokument som innehåller filnamnet "dokument".
    
   namn:dokument AND typ:doc Du kan också använda OR vilket i söksträngen ovan skulle innebära att du söker efter dokument som antingen innehåller "dokument" i filnamnet eller är av typen Word-dokument.

   Det finns äver fler söktermer att tillgå:
    
   senaständrad:igår senaständrad:för länge sedan senaständrad:tidigare i år senaständrad:tidigare den här månaden senaständrad:förra veckan senaständrad:tidigare den här veckan eller
    
   storlek:tom storlek:mycket liten storlek:liten storlek:mellan storlek:stor storlek:mycket stor storlek:gigantisk Sök i e-post och dokument där Andreas Stenhall är författaren av dokumentet eller har skickat e-postmeddelandet:
   författare:andreas stenhall harbilagor:ja AND från:andreas stenhall AND textsträng  
   Sammanfattning
    
   Sökfunktionen i Windows är riktigt kraftfull, använd ovanstående information för att snabbare och enklare hitta det du söker.