Jump to content

Windows 8 och Acronis fungerar sådär tillsammans


CGD
Go to solution Solved by CGD,

Recommended Posts

Gör Windows 8.1 alltid en dold extrapartition vid installering? Jag får problem hur jag skall göra när jag gör en backup med Acronis True Image. Ja inte så mycket själva backuppen utan mer när det är dags för en återställning.

Link to comment
Share on other sites

Det är möjligt att du behöver se till att disken som ska fungera som C:\ ska vara helt raderad.
Brukar själv använda mig av just Acronis men kanske inte på samma sätt som du beskriver. Klonar mellan Intel's SSD och WD diskar,

men använder mig av en äldre version skulle jag tro.

Edited by plastiq
Link to comment
Share on other sites

När jag hade XP använde jag mig av Acronis 2011. Det var ett riktigt bra program. Blev något fel eller jag installerade ett program som inte var vad jag hade väntat mig var det så enkelt att köra in C kopian istället för att ta bort det nyinstallerade programmet.

Nu när jag bytt till Win 8.1 har jag Acronis 2014 på prov. När jag jag nu gör en backup så markerar jag både C och den dolda partitionen. Det är däremot när jag skall köra tillbaka backupen som det blir problem. Jag förstår inte riktigt vad de menar. Det kommer upp två frågor om placering och jag vet inte riktigt vad de menar.

Link to comment
Share on other sites

De gånger jag prövat att lägga tillbaka min systembackupp kommer det två frågor om var de skall ligga. Jag startar datorn med skivan och när programmet startat måste jag först leta upp vilken backupp jag vill använda mig av. Därefter måste jag markera vad jag vill köra på backuppen. MBR, den dolda och C partitionen. Jag markerar alla tre. Därefter kommer det upp först en fråga om var något skall placeras och när jag markerat det så kommer det upp en likadan fråga till och därefter var MBR skall hamna. Jag antar att de två första frågorna rör var den dolda och C partitionerna skall läggas men jag har svårt att få det rätt.

Den här typen av trassel hade jag inte när jag använde Windows XP och Acronis 11. Men när jag i XP körde Uppgraderingsassistenten för Windows 8 så markerades att Acronis 11 inte skulle fungera under Åttan. Därför har jag prövat Acronis 2014 under en vecka.

Men varför blir det från första början en dold partition när jag installerar Windows 8.1?

Link to comment
Share on other sites

Om det blir en dold partition har det att göra med uefi. Som du beskriver,, hur har du olika backupper ? Skulle kunna tänka mig att du behöver radera de tidigare, och använda den senaste.

Edited by plastiq
Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Löst det.

Tagit det lite lugnare och tittat efter vad jag egentligen gör.

När jag skall köra in en backupp får jag upp tre frågor. Första frågan är var partition 1:1 skall vara och andra var C skall vara och sist då MBR.

Partition 1:1 är den dolda och C är precis som det står C partitionen och så skall jag markera på vilken disk MBR hör hemma. Så nu fungerar allt som det skall.

Så det blir till att lägga ut 476,56 Kronor på en Acronis True Image 2014. Men så stor nytta som jag hade utav det på XP är det väl spenderade pengar. Det är bara detta och degfragmenteringsprogrammet PerfectDisk 11 som jag måste köpa nytt och eftersom jag även har skaffat en SSD så har jag nog inte så mycket behov av PerfectDisk. Alla andra program fungerar fint i Åttan eller så är de gratisprogram.

Ja, jag har olika backupper. Jag gör en med så få program installerade som möjligt. Bara Windows och Acronis. Sedan gör jag en Med alla program installerade och varje gång det blir någon form av uppdatering gör jag en ny. Men jag behåller bara den nya och den näst nyaste.

 

Den dolda partitionen kommer då inte att vara med när jag bygger ihop en helt ny dator?

Link to comment
Share on other sites

Löst det.

Tagit det lite lugnare och tittat efter vad jag egentligen gör.

 

 

Den dolda partitionen kommer då inte att vara med när jag bygger ihop en helt ny dator?

 

Bra att det fungerar, den "dolda" partionen kommer att följa med, och det behöver inte vara en nackdel.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...