Problem med drivrutiner för nätverkskort till Windows 8.1


Recommended Posts

Hej jag uppgraderade mitt windows 8 till 8.1 då den släpptes och då fanns inte drivrutinerna till nätverkskortet..alla andra drivers fanns men den viktigaste som nätverkskortet fanns inte..jag letade och testade en hel drös från HP:s hemsida..sen tänkte jag att den kanske kommer om ett tag så nu var jag inne och kollade om den drivrutinen hade uppdaterats så den var kompitabel till windows 8.1..men den lyser med sin frånvaro..Jag fick göra om datorn till fabricksskick och återgå till windows 8..men nu när dom ska sluta med uppdateringar till windows 8 så är jag ganska oskyddad och datorn står nästan och ber om intrång..dåligt av HP och även dåligt av Microsoft i mina ögon..Vad gör man i ett sånt läge jag sitter i nu? kräver en ny dator av HP?..datorn köpte jag för ca: 1,5 år sen..kanske t.o.m dryga året bara..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Det fortsätter att komma uppdateringar till Windows 8 ett tag till, tills det gått två år sedan 8.1 kom ut.

Däremot om man har Windows 8.1 och inte har installerat den större uppdatering som kom i april får man inte fler uppdateringar.

 

Jag tycker du ska kontakta HP, inte för att kräva en ny dator för det kan man inte göra enligt konsumentköplagen, men för att be om en lösning.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det fortsätter komma uppdateringar för Windows 8 men upplevelsen blir haltande om du ska tvingas stanna på Windows 8. Vanligtvis fungerar drivrutiner för Windows 8 även för Windows 8.1 och brukar behållas i en uppgradering W8 till W8.1 men kontakta först HP för att se om de har en lösning. Annars tar vi det vidare här och försöker få till det med en drivrutin för ditt nätverkskort i Windows 8.1.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Tack för svaren..ska kontakta HP så får dom fixa en lösning om det är möjligt..bifogar vad mina nätverkskort heter om någon annan kan hitta det inte jag kan hitta..

 

P.S Wifi funkar men inte med kabel..

 

 

Produktnamn: Compaq CQ58 Notebook PC

Serienummer: 5CB2400NWT

Produktnummer:  C2B11EA#UUW

Realtek 8101E/8168/8169 NDIS 6.30 64-bit Driver  -  Realtek  -  8.002.0612.2012

Realtek® High Definition Audio Function Driver  -  Realtek Semiconductor Corp.  -  6.0.1.6662

Qualcomm Atheros A2DP driver  -  Qualcomm Atheros  -  8.0.0.200

Qualcomm Atheros Extensible Wireless LAN device driver  -  Qualcomm Atheros Communications, Inc.  -  10.0.0.75

Realtec PCIe FE Family Controller

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På sidan http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/searchResults?tmp_product=Compaq+CQ58-265SO+Notebook+PC&product=5311770&tmp_qt=drivers&cc=us&dlc=en&lc=en finns en länk som heter " Automatically find your product in order to download the correct drivers". Har du testat det?

För om man testar en hel drös är det risk för att man får en mix av flera drivrutiner i datorn och det brukar inte sluta väl.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laddar...
 • Liknande innehåll

  • Av CGD
   Jag har tappat drivrutinerna till skrivare och skanner efter anniversary update. Är det allmänt så?
   Hur kan jag se om det är fler som behöver installeras om och hur ser jag efter vilken drivrutin som driver grafikkortet?
    
    
  • Av Lenovo W8
   Hejsan !
    
   jag undrar lite över om man nu installerar den nya gratis versionen av W10 , hur blir det då md ens web cam då om den funkar 
   på W8 / W8.1 osv.  kollat den cam jag tänkt köpa dess drivrutiner , dess uppdatering ang om W10 men ser ej att nån web Cam har nån W10 uppdatering alls.
   Då kan man iv kanske ej kunna använda sin cam i W10 , nån som vet mer om det?
  • Av janber
   Microsoft tillhandahåller Upgrade Assistants där man kan testa om det går att uppgradera en dator med en nyare Windowsversion. Tyvärr kan man ju inte kolla om drivrutinerna kommer att fungera. Kan man göra det någonstans?   Bakgrund: Har själv en äldre bärbar Vostro 1500 där Dell inte erbjuder support vad gäller uppgradering från Vista Business till  Win 7 eller 8. Enligt Upgrade Assistant ska det inte vara några problem att uppgradera till Win 8.1. Problemet med drivrutinerna finns likafullt även om man är beredd att göra en anpassad Windows-installation. Kan man testa drivrutinerna gentemot specifikationerna för t ex Win 8.1, m hj a något generellt program eller på en sajt? Tråkigt att behöva skaffa en ny Winversion bara för att konstatera att det inte fungerar?  
  • Av Venoms
   Någon som har eller kan hitta en drivrutn till denna.. för Windows 7.
   WebCamen sitter i en Samsung N220 med Win7 starter..
    
   Med samsungs egna updateringsprog, går det ej att hitta
  • Av matssportlife
   Hej Jag har ljud problem med min dell inspiron 4600
   på enhethanteraren ett ? IDT High Definition audio codc har försökt att på dells hemsida men nej då.
   Har xp Home installerat på ny hdd. Eller ska jag testa att installera vista för att se om det funkar. Men inte så kul att göra det i heller.
    
    
   namnlös.bmp
  • Av Andreas Stenhall
   Enheterna som du återfinner i Enhetshanteraren har i Windows 8 fått en ny flik som heter "Händelser". Om du trycker Windows + W och börjar skriva "enhetshanteraren" och sedan väljer Enhetshanteraren kan du gå in på valfri enhet, ta Egenskaper och välja fliken Händelser. Där hittar du information om historik för vad som hänt med just den enheten över tid, du kan exempelvis hitta information om drivrutinen har uppdaterats eller om enheten konfigurerats om. Du kan även från den vyn öppna Loggboken och se lite mer information om vad som hänt med just den enheten.